Jezus napísal:
Pre tych co si myslia, ze ta jednorucna Parkside aku pilka je celkom OK, resp. ze ju ma vyznam kupovat. V porovnani s tymto Procraftom su to za Parkside doslova vyhodene peniaze. A ked mate Parkside aku, staci dokupit adapter Parkside > Makita ...

Zaujali ma aku pily s 8" (20cm) listou a tak som to konzultoval minuly tyzden s miestnym odbornikom na pily a baterie. Zaujmave, ze to nema v ponuke ziadny "znackovy" vyrobca, ale cinskych klonov samych seba je mraky. Dewalt sice ma nieco podobne - ale to je prilis robustne (tazke), cielene skor na profi segment = drahe a lista je sice deklarovana ako 20cm, ale aktivna plocha je o dost kratsia.
Miestny saman odporucil verziu z Yofidra Official Store. Este nedorazila, potom poreferujem. Maju aj ine verzie:
https://vi.aliexpress.com/item/1005004068057805.html
https://vi.aliexpress.com/item/1005006133144154.html
12" je uz dost velka a tazsia https://vi.aliexpress.com/item/1005005858271344.html

Adapter uz prisiel - nakoniec som volil od Poliaka. Pod 15€ nie su ani na Ali. Tak treba prekonat mentalny blok dat za celu pilu 34€ a za kus plastu - adapter s dopravou takmer 20€ :)

Ak by niekto hladal klon so zarukou a baterkami: https://www.naradovna.sk/retazove-pily/al-fa-alcd2b-21v-mala-rucna-aku-pila-2xaku-s-mazanim/
30.03.2025 - 11:11:10
00
Odborník je čikiliki-tuja? Neznie to moc “ odborne “ …. Lepších s kvalitnejších alternatív ako si už spomenul sú mraky . No tu sa bavíme o cene s výkone s prihliadnutím na fakt , že už vlastníme babijačky a baterie od Parkside . Cena je taka nízka zvlášť ak vychytas akciu , a záruka s rýchlou výmenou kedy Lidl nejde ojbať klientov / zákazníkov a nenatahuje vybavenie reklamácie do poslednej chvíle , že ostatne alternatívy využije len choromyseľny abo niekto , komu predavač z Lidlu pretiahol samičku . Sám mám sj Dewalt , Makitu , Bosch , Milwaukee , no odkedy som objavil Parkside Performance s bezkonkurenčnou zárukou a zákazníckym servisom pri reklamácii ,tak náradie uz len od Arnolda .
30.03.2025 - 12:51:17
01
Ramon1 napísal:
Lepších s kvalitnejších alternatív ako si už spomenul sú mraky.

Vsak daj linky na znackovu alternativu vsevedko. Kriteria: lista 20cm, vaha (bez aku) < 1kg. Tie s 6"/15cm kratkym cikulakom vynechaj.
30.03.2025 - 12:59:03
00
Nedám … vymyslas teplu vodu , tretiu cecku , rozmer kolesa 32inch . Argumenty som napísal . Pozdrav čikilituju ?
30.03.2025 - 13:08:57
00
Nezahovaraj a nabuduce zbytocne nekomentuj veci, v ktorych nemas prehlad. Ostan radsej pri foteni na vahe a uspavani hadov ;) Mier a lasku vsetkym.
30.03.2025 - 13:50:20
00
Davam si ta do “kolónky “ nepotrebných … tvoja poznámka bez vecných argumentov o váhe aj bola pre zainteresovaných vtipnou vsuvkou , no obtieranie si tvojej primitívnej šedej mozgovej kôry o moje povolanie beriem osobne . Ja som ti dal argumenty a ty zakomplexované posty . O čom mám alebo nemám prehľad vieš holý 🍆. A páčiš sa mi to ukončenie “ mier a lásku všetkým “ . Dôjdu argumenty a klincovacka slaboduchých to nijako nezachránila …

A prosím niekoho o radu s výberom spoľahlivého detektora káblov v stene . Na cene nezáleží . Diky
30.03.2025 - 14:12:16
11
Palo, kym zacnes odporucat tu cinsku Yofidru s rucnym mazanim a jej klony, skus si najprv pozriet testy vsetkych tych pil od Patrika. Testovaj aj Parkside viacere verzie, aj tieto cinske klony Yofidry a aj ten Procraft. Ten Procraft je uplne niekde inde (vykon, standardne zohnatelna retaz, automaticke mazanie, spolahlive napinanie retaze, dve dlzky listy a retaze v baleni...). Ziadna ina z tychto jednoruciek sa na Procraft nechyta. Venoval som tomu dost casu a v dobrej viere som tu vyshareoval info, ale zda sa, ze zbytocne. No ale ved kto chce kam... :)

Btw. ta Procraft je tiez so zarukou: https://procraft.sk/products/aku-rucna-pila-procraft-pka32li
30.03.2025 - 15:39:53
02
Chlopi opäť akcia …

Prílohy:

IMG_8388.png
IMG_8388.png 115.96 KiB thumb_up0thumb_down

30.03.2025 - 15:45:20
03
Jezus napísal:
Pre tych co si myslia, ze ta jednorucna Parkside aku pilka je celkom OK, resp. ze ju ma vyznam kupovat. V porovnani s tymto Procraftom su to za Parkside doslova vyhodene peniaze. A ked mate Parkside aku, staci dokupit adapter Parkside > Makita ak vam nestaci jeden aku (aj ked teda podla mna toto nie su pilky stavane na taku zataz, ze by nemal stacit jeden).

thumb_up0thumb_down

Ja tu malú pílku z Lidlu mám a som s ňou spokojný. Ale používam ju výhradne na mäkké suché drevo. Pre mňa bola dôležitá čo najmenšia hmotnosť, malý rozmer, záruka a primerane nízka cena. Používam ju na napílenie dreva na splavoch, čiže nedostáva zabrať.
30.03.2025 - 16:14:43
00
Ja som len dal tip na lepsiu alternativu s rovnakou hmotnostou, vyssim vykonom, dlhsou vydrzou na jedno nabitie, dlhsou zivotnostou motora, automatickym mazanim, standardnou retazou, lepsim napinanim retaze, kvalitnejsie osadenymi loziskami v tele atd. Kto chce si kupi lepsiu, kto nie, kupi si horsiu a "usetri". Fakt teraz nemusite vsetci obhajovat horsie pily, ja vam to neberiem.
30.03.2025 - 16:33:04
01
Ďakujeme ti . Ak budem uvažovať zvážim aj tvoju alternatívu . Keby ju Lidl mal v prevedení Performance , verím že by v priamom porovnani s tvojou alternatívou dopadlo porovnanie vyrovnanejšie . Apropo , prosim ta , nevieš či existuje adapter na tu pka 32Li na X20v ? Aj keď v cene s batériou a nabijackou asi netreba riešiť …
30.03.2025 - 17:52:27
10
Ja by som tiez radsej kupil Parkside keby si ten model co ma Procraft dal vyrobit Lidl pre seba, ale zatial ponuka Lidl fakt nekonkurencieschopny produkt. Druha vec je, ze ja to co potrebujem vykryjem velkou performance aku pilou a velkou kablovou pilou. Max. nahodim kratsiu listu ak by som chcel väcsiu obratnost. Tuto malu pilku vyslovene nepotrebujem, tak zatial nekupujem. Ale ak by s nou prisiel Lidl, tak to uz by som v nejakom vypredaji asi neodolal ked uz mam tie aku. :)

Adapter existuje, Palo dal link asi na cenovo najvyhodnejsi: https://allegro.sk/produkt/adapter-akumulatora-parkside-x20v-team-pre-makita-lxt-18v-20v-5fd1fc29-2d61-4a58-9f7f-2b98d95469c7
30.03.2025 - 18:03:32
10
Jezus napísal:
Palo, kym zacnes odporucat tu cinsku Yofidru s rucnym mazanim a jej klony,

Ja som ju odporucal, lebo ma 8" listu. Procraft mal na obrazku len 6" a vsade, kde som klikol vo videu pouzival len tu kratku. Nezabijal som cas sledovanim rozbalovania krabice, obzvlast ked som uz objednal a 6" modely, akych su aj na hobby predajnach mraky ma nezaujmali. Ten pre mna podstatny fakt, ze v baleni je aj dlhsia 8" lista som sa dozvedel az z tvojho druheho prispevku. Vediet to o tyzden skor, kupujem Procraft. Ale karty su rozdane, ked pride potestujem a napisem. Myslim si, ze ucel splni.
Btw. nezalozime na naradie osobitnu temu? V tejto lidl sme off-topic a napr. biela technika svoju temu ma.
30.03.2025 - 20:44:11
00
K tým Crivit momentovym račňám bol priložený aj kalibračný certifikát … len nevieme , či je to pre konkrétny môj nástroj , či vytlačili a pridávajú rovnaký certifikát do všetkých . Pozriem druhý kľúč a porovnám certifikáty z kalibrácie . Bo jeden nikdy nestačí 😂…

Prílohy:

IMG_8389.jpeg
IMG_8389.jpeg 379.75 KiB thumb_up1thumb_down

30.03.2025 - 21:06:56
21
Ako , totá chvostovka za necelých 15€ a ešte dole -15% , to je už perverznost !

PARKSIDE® Aku píla na konáre 12 V PAAS 12 B2 – bez akumulátora https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-pila-na-konare-12-v-paas-12-b2-bez-akumulatora/p100374007
30.03.2025 - 21:15:14
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up