ked si predstavim ze som dal 70€ za sadu imbus orechov k wera momentaku tak mi je teraz celkom blbo
30.03.2025 - 21:16:03
01
Ináč aj baterky 4Ah či obyčajne , či smart sú v dobrej zľave aj s tým kódom PS15 …

PARKSIDE PERFORMANCE® Smart akumulátor 20 V/4 Ah PAPS 204 A1 https://www.lidl.sk/p/parkside-performance-smart-akumulator-20-v-4-ah-paps-204-a1/p100386094

PARKSIDE® Akumulátor PAP 20 B3 20 V/4 Ah https://www.lidl.sk/p/parkside-akumulator-pap-20-b3-20-v-4-ah/p100386224

Tak ktoré 4 4Ah by ste doporučovali ? Štvorky mám 4 len Smarty tak neviem porovnať , či ma význam priplácať 30% na kuse . Diky

Naposledy upravil Ramon1 dňa 30.03.2025 - 21:41:01, celkovo upravené 1 krát.

30.03.2025 - 21:37:53
00
Palo TT napísal:
Btw. nezalozime na naradie osobitnu temu? V tejto lidl sme off-topic a napr. biela technika svoju temu ma.

Ten Procraft ani Yofidra podla mna neboli offtopic. Je to praveze uplne priama suvislost s Parkside pilkou, takze ak by ju niekto zvazoval kupit, tak je praveze dobre, ze je to tu. A ved temu vies zalozit ak to ma podla Teba zmysel, ale uz tu temy kde sa da riesit naradie podla zamerania mame az tri aj ak neratam tuto Lidl temu:

https://www.mtbiker.sk/forum/oblecenie-doplnky-prislusenstvo/naradie-na-udrzbu-trailov-t35652.html
https://www.mtbiker.sk/forum/servis-opravy/domaca-diel-a-bikera-t17994.html
https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/zahradkarske-okienko-t48691.html

Takze nova tema dava zmysel asi jedine ak chces riesit naradie na stavbu domu typu miesacky, minibagre, zaby, zbijacky a pod. :)
30.03.2025 - 21:39:47
00
Ramon1 napísal:
Tak ktoré 4 4Ah by ste doporučovali ? Štvorky mám 4 len Smarty tak neviem porovnať , či ma význam priplácať 30% na kuse . Diky

Zavisi od toho, na co to chces pouzivat. Ja sa priklanam k obycajnym "dumb" verziam, nakolko je mensie riziko, ze sa pokazia skrz BT modul a su aj "tvrdsie" kedze ide o seriovo-paralelne zapojenie 10 clankov. Ta smart verzia je cisto seriove zapojenie 5 clankov. Smart je dobra ak potrebujes kratkodobo vyssi maximalny prud (nenapada mi take pouzitie) alebo ak potrebujes setrit hmotnost (napr. aku vrtaci skrutkovac a dlhodobejsia praca nad hlavou a pod).
30.03.2025 - 21:49:11
30
Dakujem . Zoberiem tie obyčajne .
30.03.2025 - 22:04:21
01
Ramon1 napísal:
Ako , totá chvostovka za necelých 15€ a ešte dole -15% , to je už perverznost !

PARKSIDE® Aku píla na konáre 12 V PAAS 12 B2 – bez akumulátora https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-pila-na-konare-12-v-paas-12-b2-bez-akumulatora/p100374007

Nebola aj lacnejsia kusok uz ? Inak dobra je, skusal som ju, zvladne aj dlhsie listy ako ma default. Ten pribaleny je velmi dobry, ale nahradny pozor, predavaju srackove, a aj ked uvadzaju presne ten isty typ, realne nie je. Idealne kupit nejaky bosch alebo podobne.

Inak co sa tyka bateriek, ak ta netrapi velmi vaha (500 vs 600g), tak asi radsej tie starsie. Maju kvalitnejsie clanky. Ale co sa tyka priameho odberu, tak tazko pvedat, smartove teoreticky davaju 50A, tie obycajne, aj ked su 2x paralelne, neviem ci tolko daju. Ale realne nepotrebujes tolko, len do vykonnej pily.
31.03.2025 - 08:08:04
10
Jezus napísal:
dve dlzky listy a retaze v baleni...

Dve listy, ale akej kvality. Za 65e pila, 2 listy a retaze , baterka a este zisk pre vyrobcu. A ako kazda cinska pilka, nema vyvedeny ochranny pin. Ale pilit moze dobre, na tom nie je velmi co pokazit, to neni ako motorofka. Motorcek, prevod, lista a retaz. Vyskusal by som ju, ale davat naviac peniaze za cinske baterky sa mi moc nechce :D
31.03.2025 - 08:14:46
00
Aku uhlová brúska PWSA 20-Li F4 – bez akumulátora 21,99€ a ešte k tomu -15% kód PS15
https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-uhlova-bruska-pwsa-20-li-f4-bez-akumulatora/p100385306#searchTrackingMasterId=Product.100385306&searchTrackingTitle=Aku+uhlov%C3%A1+br%C3%BAska+PWSA+20-Li+F4+%E2%80%93+bez+akumul%C3%A1tora&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.100385306&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=19&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=SK&list=/h/dielna-a-zahrada/h10000003
31.03.2025 - 10:34:31
00
Už ak Lacoge mi bude dlžný nejaké peniaze. :)
31.03.2025 - 10:50:49
04
Vyskusas brusku na bajku co donesie na servis :lol:
31.03.2025 - 12:15:38
00
lto napísal:
Dve listy, ale akej kvality. Za 65e pila, 2 listy a retaze , baterka a este zisk pre vyrobcu. A ako kazda cinska pilka, nema vyvedeny ochranny pin. Ale pilit moze dobre, na tom nie je velmi co pokazit, to neni ako motorofka. Motorcek, prevod, lista a retaz. Vyskusal by som ju, ale davat naviac peniaze za cinske baterky sa mi moc nechce :D

Normalnej kvality s vodiacim kolieskom na spicke. Je to proste komplet set "ready to go". Ta bateria v baleni je normalne pouzitelna. V ramci toho testu to spravilo na jedno nabitie nejakych 66 rezov vyschnuteho tvrdeho duboveho dreva s priemerom 10-12 cm a to pri teplote okolo nula stupnov vonku. To je velmi slusne podla mna. Vsak pozrite si sakra ten test a neteoretizujte stale. :) Patrik rozprava tak pomaly, ze sa da video pustit na rychlosti 1,75. :D Za mna sa to oplati aj s tou bateriou kedze je normalne pouzitelna a robena z 2000 mAh clankov. Ked sa ta pilka bude pouzivat na pilenie cerstveho dreva, tak vydrzi na jedno nabitie este viac. Za mna idealna na pohodlne bezkablove porcovanie mensich kmenov a hrubsich konarov alebo na likvidaciu paliet a pod.

Co je ochranny pin?
31.03.2025 - 12:26:13
00
Ale ja poznam cinske listy, aj s vodiacim koleckom, v sete, aj ich aku packy :lol:. Test je sice pekna vec, ale az s tym budes pilit dlhsie, zistis, ci sa to oplati. Na jednom teste nejde moc zistit ani kvalitu listy, ani baterku, len to, ze to funguje cca ako ma. Parkside ale takto funguje. Stale rovnako :)

Ochranny pin je treti pin na vstupe do pily, ktory dava info z teplotneho snimaca z baterie (pripadne ine veci z baterie). Aby sa pila vypla, ked je problem s baterkou. Parkside to ma, cinske pily nie. Tieto pilky ale maju maly vykon, tak to az tak nevadi.

Aby si ma spravne chapal, ja netvrdim, ze sa tato pila neoplati, alebo ze je to cinsky sunt a vyhodene peniaze. Na to aby som sa k tomu vedel seriozne vyjadrit/porovnat nemam dostatok realnych skusenosti a jeden test na youtube nestaci. Pokial si zadavatel tejto pily stanovi nejaku kvalitu na listy a clanky, tak by to mohlo byt celkom fajn .

Mne sa tato pila paci. Avsak s parkside skusenosti mam (a prepilil som so s nou kadeco, aj 25cm) a preto si nedovolim tvrdit, ze su to vyhodene peniaze (30e)- ak mas ine ps veci ) a to ani dokonca za predpokladu, ze je tato pila (procraft) naozaj tak dobra, ako vyzera v teste. Inak nasiel som ju na aliexprese, ale cinanci nevedia uz co za to pytat :D - naviac otazna kvalita/zaruka.

Ale uz ich dakto vykupil :lol:
31.03.2025 - 12:51:44
00
Jaj pin na baterii. Ja som myslel, ze nejaky pin na liste a nevedel som prist na to, ze aky. :D

Ono zaklad je si uvedomit, ze tieto pilky nikdy neboli navrhovane na take pilenie, ake od nich chces Ty. :D Proste sa nepredpoklada, ze s takouto pilou bude niekto pilit bez prestavky a vyslaha dve-tri baterie po sebe. To sa musi zakonite prehriat. A tie Lidl sa aj prehrievaju a smrdia uz pri prvom aku, aj tie Patrik testoval. Realne su tie pilky urcene na popilenie par konarov atp. a to zvladaju s prehladom. Cize treba mat realne ocakavania, spravat sa k tomu stroju primerane jeho urceniu a potom aj funguje ako ma. A toto plati pre kazdy stroj bez rozdielu.

P.S. Vcera sa este kupit dala. Zda sa, ze forovi voyeuri vykupili. :D
31.03.2025 - 13:01:36
01
Jj, pozeraju to tu a hned je po nich. Mozno sa objavia v bazari :lol:

No, jedna z mojich ps pil hned ako som s nou zacal pilit zacala bielo dymit po chvili a smrdiet. Ale po case prestala a uz nedymi. Bacil sa asi vypalil. Chcel som ju reklamovat, ale drzi potvora. To je B2. A1 prestala pilit po chvili ,potom obcas zabrala az nakoniec skapala. Ale mozno sa zmatorila, musim vyskusat... Ale ani jedna nema brushless, tie uhliky su pri pile problem. Inak 12V verzia je lepsia nez 20V, len hreje od motora do prsta a 12v nemaju taku kapacitu. A ako som do nej narval 6" listu, tak ani napinanie neni problem .

Makita ma peknu takuto pilecku, za 150e sicea 4" ( neni problem dat 6", mozno zvladne aj 8"). Je draha, ale skor problem, ze je docela tazka. Spominana yofidra (alebo pod dalsimi 10 nazvami) je sice cinsky funkcny sunt a nedaju sa s nou robit psie kusy ako s parkside, ale vazi 900g => gramhonicska pila :lol:

edit: procraft ponuka aj ceska alza, ale asi draho
31.03.2025 - 14:20:16
00
Vsak toto - uhliky. Na tak malej pile je to prave pri jej pretazovani dlhym pilenim velkych priemerov zlo. Prave preto sa ten Procraft s brushless motorom menej hreje a aj ma nizsiu spotrebu a asi aj väcsi vykon. Hmotnostne tieto jednorucky po pripojeni aku nie su daleko od seba. Ale cim lahsia, tym otaznejsia zivotnost.
31.03.2025 - 14:38:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up