Zdravim vas,
Rozhodujem sa ci otvorit alebo neotvorit bike shop
Jednalo by sa o nove biky + diely taktiez aj servis + komisionalny predaj pouzitych bikov a dielov.
Chcel by som otvorit prevadzku asi na Hajiku vzhladom na to ze tam nic nieje pokial viem
Myslite ze sa da este uzivit takouto cinnostou vzhladom na to aka je velka konkurencia?
27.03.2013 - 00:30:15
00
Samozrejme ,že sa dá - ide len o to aký budeš ponúkať tovar,aké ceny nastavíš a aký budeš mať prístup :)Veľká konkurencia = veľké mesto = veľa ľudi ;) či radšej by si chcel na dedine otvoriť obchod ,kde nie je konkurencia? :)
27.03.2013 - 07:24:31
00
No neviem, ci ti tu na fore dokaze niekto poskytnut fundovane odpovede na tvoju otazku :) A keby aj hej, radim ti nerozhodovat sa len podla toho ;)

Mna osobne by lakalo otvorit cisto profesionalny servis bicyklov. Ziadny obchod + servis. Malokedy servisujem bike v servise, no vzdy ked do nejakeho idem, pripadam si, akoby som ich tam vsetkych obtazoval :D

Vid napr. napis na dverach jedneho obchodu v ZA, v pribliznom zneni "V sobotu servis nerobime." :)
28.03.2013 - 16:34:41
01
mat samotny servis by ta nikdy neuzivilo...;) a ten napis je tam preto ze sa to jednoducho neda stihat...ludia cez tyzden nemaju cas a potom v sobotu pridu kupovat biky a to uz v tom servise namas cas na nic ine...mnoho obchodov je v sobotu zavretych...cez vikend sa jazdi ;)
28.03.2013 - 20:05:55
01
mat samotny servis by ta nikdy neuzivilo...;)


s tymto absolutne nesuhlasim, poznam taky pripad, dotycneho to uzivi bez problemov
28.03.2013 - 20:11:55
00
ved prave, ze cez vikend sa jazdi a tym padom moze niekto potrebovat nieco surne opravit... Dalsia vec je, ako hovoris, ze ludia cez tyzden nemaju cas. Keby sa im cez vikend nahromadili zakazky na servis, cez tyzden maju co robit.

A ze sa to neda niekedy stihat, to je fakt, ked jeden a ten isty clovek je predavac aj mechanik zaroven.

No a ci by to bolo rentabilne, mat iba servis, to mozem iba odhadovat. Fakt ale je, ze cim dalej tym viac ludi ma peniaze, ale nema cas/chut/schopnosti robit opravu, ba ani zakladnu udrzbu biku doma. Co ma napriklad tiez prekvapuje u servisov je to, ze odmietaju vziat znecisteny bicykel. A pritom to je skvely priestor na platenu sluzbu.
28.03.2013 - 21:26:42
01
ako ja nechcem nikomu brať chuť do podnikania, len smelo do toho...ja len, že ak chceš robiť servis, potrebuješ aj náhradné diely a pri tom množstve komponentov a značiek, by si musel mať solídny sortiment a to už by si vlastne nemal len servis ale aj predajňu ;) ale závisí na akú skupinu zákazníkov sa chceš zamerať...niekomu stačí byť šikovný ako napr. tu Lapierre a popri škole si isto pekne zarobí na servise tlmičov a vidlíc a navyše ho to baví...len nemusí riešiť nájmy, výplaty, úrady, obch. inšpekcie, preklady atď atď...
29.03.2013 - 07:09:22
00
keyboard_arrow_up