marecej ho posielal urcite ako "osobne zvrsky" tovar osobnej spotreby
20.02.2008 - 10:05:37
00
Dudo, pri posielani postou platia sumy, ktore uvadzal Jezus. Tieto vyssie sumy platia pri dovoze osobne.

Presne tak, treba rozlisovat, ci si to privazate so sebou napr. z dovolenky, abo ci vam to posielaju postou.
20.02.2008 - 10:05:52
00
pri komponentoch je dôležité aj to aby neboli priložené žiadne dokumenty kde by bolo popísané o čo sa jedná, keď colník nevie čo to je, nemá šancu určiť colnú hodnotu. pri vidlici ktorá má na sebe kvantum nápisov je to horšie. :cry: keď mi prišli RF riaditka tak boli v mega krabici a na počudovanie žiadne problémy. vždy sa ale snažím presvedčiť predajcu aby na customs form napísal čo najnižšiu cenu a neprikladal už spomenuté papiere.
20.02.2008 - 10:15:19
00
nesla by tato tema vyhodit z pieskoviska? nabera seriozne kontury... :?
20.02.2008 - 10:35:52
00
To by bola asi prva tema, ktora by nepadla do pieskoviska, ale naopak, povstala by z neho :)

Z doterajsich asi 30-tich nakupov na ebay.com som ani raz clo neplatil, pripisujem to stastiu (kedze isli aj parfemy a pod.). Velmi zavisi na dohode s predavajucim, tak ako pise katko, ziadne papiere nesmu ist spolu so zasielkou. Nastastie predavajuci nie su vcerajsi a da sa s nimi normalne dohodnut. Vzdy to vsak beriem ako loteriu, ci sa to podari alebo nie.
20.02.2008 - 10:42:23
00
Len je tam jeden problém v USA si to sice niektorí predajcovia lajznu ale inač porušuju zakon nakolko tovar ktorý bol riadne kupený v USA a je oslobodený od cla musi isť vždy s dokladom o kúpe mimo uzemie USA keď si uplatnuješ vratenie DPH.On ti vlasne preda tovar bez DPH a musi to riadne vydokladovať že to opustilo štaty.Ale možno sa to zmenilo.Davnejšie to nešlo nikto to nebol ochotmý takto poslať tobož nie s inou sumou na bločku ako to bolo kupené.Maju( mali tam na to) velice prisne postihy.A bike poslať celý vyskladaný to už vobec nie.Ale bavime sa o kamennej predajni nie od kupy od sukromnej osoby.
20.02.2008 - 11:02:30
00
JA som bol v kontakte s jednym e-bay sellerom a ten nikdy ziadne clo nespominal.pokial ide o sukromnu zasielku.. ziaden kamenny shop tak myslim ze nie je dovod sa obavat niakeho preclenia. a pri predajnej cene o 25 tisic nizsej ako v EU si rád zaplatim 5,- za fedex či DHL alebo inu firmičku. stale ma to vyjde neporovnatelne lacnejsie.
20.02.2008 - 11:10:54
00
no ona sa ti može stať že colnik otvari baliček nebude tam faktura alebo sa mu nebude pozdavať cena a kuká do tabuliek a rube clo dop ver kamarat má s tým neblahu skusenosť nebol to sice ziaden bike komponent ale na tom nezaleži o aký tovar sa jedna.To by ta suma musela byť sakremensky super dobra aby som to riskol ak by niekto chcel dorubať clo a dph.Jemu to v podstate pri tom ako mu to všetko naratali + doprava vyšlo rovnako ak keby to kupoval tu v europe.Ja nikoho od ničoho ale neodrdzam len konštatujem.
20.02.2008 - 11:16:01
00
ael vsak pokial financne zalezitosti budeme mat vybavene cez paypal tak seller moe na balik napisat lubovolnu cenu nie? ... a pokial da co ja viem 500usd tak nevidim dovod. a otvorit balicek? ako to myslis? to predsa si nemoze dovoliť. asi sa nechápeme teraz
20.02.2008 - 11:19:34
00
Ked da 500 USD, tak mas veeelmi vysoku pravdepodobnost, ze clo a DPH zaplatis. Ale ak by tu cenu dal na ram v hodnote 2000 USD, oplatilo by sa :wink:
20.02.2008 - 11:26:34
00
mno tak pockať ... kolko by ma to teda vyšlo keby sa tomu clu nevyhnem? su na to asi tabulky co? ... jedna sa tu o rámy v hodnote od 2000 do 2300 dolacov ktore je mozne zohnať za polovicnu cenu.
20.02.2008 - 11:36:18
00
Ako tu uz bolo spomenute, clo je 4-14% a na to sa potom z celej sumy tovar+doprava+clo napocitava DPH 19%
20.02.2008 - 11:41:20
00
Ako tu uz bolo spomenute, clo je 4-14% a na to sa potom z celej sumy tovar+doprava+clo napocitava DPH 19%

no tak v tom pripade mi to príde s cenou ktoru mozem vidiet aj v abchodoch v europe :D ... hmm super
20.02.2008 - 11:46:53
00
to máš to iste ako ked si si potvrdzoval na hraniciach merver a rakusky colnici davali tiche hlašky našim :-) myslle som to nasledovne ak tam niečo kupiš v kamennom obchode a on ti to posiela k nam tak si automaticky odrata DPH.Takže musi vystaviť normalnu fakturu na plnu sumu.Tu fakturu podla ich zakonov (takto nam to vtedy v tom US obchode vysvetloval) musi dať do balika nakolko aj u nich na US strane to može colník skontrolovat a mali by velke problémy keby na tovare bola uvedena ina suma než v skutočnosti je.Nakoniec nasiel shop kde mu to tak spravili u nas otvorili baliček colikovi sa nezdala suma začal sa hrabať v tabulkách a bolo po parade.Proste takto to bol možno sa to zmenilo neviem hovorim ešte raz nikoho on ničkoho neodradzam len veim že sa v tedy popalil.Lepšie by sa o tom pokecalo osobne nemám tolko času to sem presne pisovať.To malo byť len také malé upozornenie že aj to sa može stať.
20.02.2008 - 11:48:27
00
Preto tu viaceri varovali, ze nie vsetko co na zacatku vyzera lacno, bude nakoniec znamenat usporu. Ak clo a DPH nepripocitaju, ber to ako dodatocnu usporu, ale urcite s nim kalkuluj pri nakupe :wink:

A potom si vezmi, ze ten ram nahodou praskne alebo sa poskodi pri preprave :cry: Preto je niekedy lepsie riesit veci doma.
20.02.2008 - 11:50:43
00
keyboard_arrow_up