quasko kupovať do zásoby nemá zmysel? kúpil som napr. brzdové platničky, plášte,
duše alebo prechodné dresy - rozumej na takéto obdobie okolo 15 stupňov Celzia. keby som to nemal s patričným predstihom, tak sa nejaký čas na
bicykli nevozím (studený sepember). niečo musím mať doma vopred, keď sa o krátky čas niečo opotrebuje. tak to môžem potom v kľude vymeniť vtedy keď treba bez čakania na obchod, pretože to mám s dostatočným predstihom doma a žiadne vrtochy počasia či opotrebovanie už dožívajúcich súčiastok ma "neprepadnú" nepripraveného a s prázdnou peňaženkou. ty si zrejme len výletný jazdec, čo sa bicykluje iba v peknom počasí len cez víkendy. napr. oblečenie musím mať po dva kusy na prezliekanie, keď sa jedno perie. a to na každú teplotu až do mínus cca šesť až osem stupňov Celzia. priznávam, že oblečenie a
tretry kupujem len v kamennom obchode, bo čo výrobca, to iná veľkosť, ktorá mi pasuje - preto musím vyskúšať.... ďalej
plášť nobby nic som kupoval ešte v zime a na jar som ho mohol nahodiť, keď bola vhodná príležitosť. plášť na cesťák tak isto, bo zadný už začínal byť zodraný do kostry.
a ku skladovým zásobám obchodov: mal by si vedieť, že ani kamenné obchody nemajú tovar na sklade. vždy majú maximálne pár kusov, ktoré sú vystavené, bo je to "zastavený" kapitál. zásobovanie just - in - time je dnes obchodnou politikou. keby si sa zamestnal aj vo veľkom podniku (tam to platí dvojnásobne), tak to zistíš aj sám. bo je nákladné mať na starosti aj sklad a platiť skladníkov a skladové priestory...
inak ak máš iný názor, tak OK.
a či "kolokrámisti" nakupujú v Čechách a potom to predávajú tu, neriešim. pretože každý obchodník iba kupuje niekde tovar a potom ho zase inde, kde je dopyt predáva. keby to bol výrobca a má vlastú predajňu, tak až potom by to bolo úplne o niečom inom. bo obchodník žije iba z prirážky, ktorú pridá na tovar, ktorý mu prechádza rukami. nič nevyrába. ak mu to zazlievaš, tak navrhni ujovi Ficovi nech zruší obchodníkov a ekonomika padne na hubu.
hádať sa nemienim. toľko k tejto téme.
S pozdravom a desaťtisíce šťastných kilometrov!