Túto tému zakladám kvôli tomu, aby sme si vedeli posunúť info o akciách, či výpredajoch a výhodných ponukách....treba si pomáhať a podeliť sa o možnosť dobrého nákupu....
Toto nie je dopytova tema, nedavajte sem poziadavky "poradte kde vyhodne kupim xy". Na to pouzite Google a len ak najdete fakt vyhodnu ponuku, tu sem potom mozete pridat pre ostatnych.
Marli
ano, tip na pedal som dal ja. to som si vsimol ze reakcie adminov su rychle najma v pripade ked dochadza k priamemu porovaniu cien produktov s mtbiker shopom. obzvlast ak som si dovolil porovnat standardnu dlhodobu cenu porovnatelneho produktu z ineho eshopu voci zlavnenej na mtbiker shope. aj v otazkach na predajcu
ku konkretnym
pedalom som pred casom polozil otazku, ze aka je pridana hodnota pedalov v ich ponuke v porovani s rovnakymi, kedze sa jedna o genericky pedal brandovany min dalsimi 3 firmami. rozdiel bol 4-nasobny. ano to ja povazujem za nenasytnost a snahu oblbnut kecami o “rakuskej” kvalite vyvinutej a testovanej v tirolsku ?. ak si mozu brandovat elementarne katalogove produkty
ini, tak mozno by to mohol skusit aj mtbiker.
Zopakujem 28. krat, že forum nemoderuje MTBIKER shop ani interni ľudia ale stale par moderatorov z komunity. Nemam problem postaviť sa čelom aj neprijemnym temam a diskutovať. Napr. Tvoj prispevok k pedalom je stale pod produktom a nie je nijak mazany či cenzurovany.
Prehnal som tie pedale gúglom a cenovo je to +- všade podobne, od cca 80€/$ po cca 39€/$. Či už na SVK alebo v US, alebo.... Čo je niekedy rozdiel pri rovnakom dizajne je material, ale nechcem sa tu ponárať do týchto debát, lebo je jasné, že v ponuke máme X produktov, ktoré sú rovnaké ale brandované odlišne.... Je to fakt a nejdem to nijak skrývať, však máte oči a vidíte to. Marža, s ktorou robíme je public, prežente finstatom s akou maržou v priemere robíme, môžete v pohode prehnať aj našu konkurenciu, môžete sa pozrieť na bike24 a ich výročné správy a reporty. Priemer je priemer a vybočujeme na obe strany ale určite nie tak, že na časti ponuky máme 300% a ryžujeme.
Už som sa to raz pýtal ale ozaj by ma zaujímalo, čo je pre tunajšieho človeka marža, čo by doprial svojmu obľúbenému obchodu. Ak vezmeš do úvahy, že kúpiš produkt za X a potrebuješ ho predať za Y. Medzi to platíš ľudí - čas človeka čo to objedna, prijme na sklad, zabalí a odošle (mzda, odvody, stravne,....), niekde aj poštovné ak je gratis alebo zvýhodnené.... Cenu skladu, energii, legalnych podmienok ako sprava odpadov, dane (nehnuteľnosť, DPH, odpady, ), marketing, web (domenu, hosting, programatora, nahodenie produktu na web,,.....), poistenie. Určite som veľa zabudol ale na konci je niekde ZISK. Teda rozdiel medzi tým X, za ktore kúpiš, všetky tie náklady, zisk a Y za ktorý predávaš. Teraz je doba, kedy všetci predavaju za malo marže, lebo cash flow a plne sklady. Samozrejme + pre zákazníka ale tu ozaj časť biznisu líže podlahu a nejaké krachy prebehli, nejaké prebenú. Nebral by som ceny posledného a najbližšieho pol roka ako ukazovatele toho, kto ako zarába a kto zdiera zákazníkov. No a na dnes by asi aj stačilo.
v case ked som pisal otazku na produkt tu stali cca 80e a v inom to maju dlhodobo za cca 20. pracujem ako produktak v inej oblasti takze zhruba prehlad mam. problem treba hladat aj v “X” pretoze mne sa zda ze taky produkt by ste vedeli nakupit aj lacnejsie ako od “rakusakov”. cast o nanasytnosti (marza) teda beriem spat, a preformulujem to tak, ze z mojho pohladu to nie je prave idealne rozhodnutie zaradit produkt ked totozne idu za polovicu a menej. ale nakolko je to rozhodnutie dobre viete najlepsie vy, podla toho ako sa vam to predava. v mtbikeri nakupujem, cez iny profil, aj dnes som si bol vyzdvihnut objednavku. tot vsio.
ja chcem znova vyjadrit vdaku Mtbikeru za podporu komunity cez toto forum a bazar. z mojho pohladu je sloboda a pristup tu neuveritelne dobre nastaveny. co ine na slovensku funguje takto dobre?
Kratke vyjadrenie k Pinarellu v ponuke. Bike je kompletne prestavany, pohon v zasade novy, retaze/kazety/platnicky menene, skratka mal 100% starostlivost.
Bike je jazdeny a urcite ho nikto nekupi aby sa nanho nepozrel, nech sa paci, pridte, skryty nie je. Ozaj 95% stav. Vybava sa menila v 2022, takze ziadna vyjazdena stara kraksna.
Aktualne Pinarello, novsie Fko na Ultegre DI2 okolo 9k bez wataku. VIP cena 5400, Special este nizsie. tak by som sa na to pozrel, kde niekto podobny bike ponuka za tolko. Opäť sa tesim, ze riesia ludia, ktorych kupa absolutne nezaujima.
Odporucam odbornikom kupit ram, kolesa, sadu, a drobnosti okolo a predavat za 4 tis. Nech zarobi aj niekto iny ako nenasytny MTBIKER.
Boo z tvojho tónu je jasné že ťa to možno trochu podráždilo, ale nikto tu predsa nespochybnil stav bicykla, alebo kvalitu servisu ktorý dostával. Skôr všetci narážali na ten trochu nešťastný popis ,,testovací bicykel´´ čo evokuje niečo úplne iné ako poriadne využívaný a (aj) závodne jazdený bicykel s vysokým kilometrovým nájazdom. Sada je síce nová, ale základ je vždy rám. Keby tu niekto predával v bazári pár rokov starý, jazdený bicykel so 40k km ako testovací (s novým radením) tak by to schytal podstatne viac
Boo z tvojho tónu je jasné že ťa to možno trochu podráždilo, ale nikto tu predsa nespochybnil stav bicykla, alebo kvalitu servisu ktorý dostával. Skôr všetci narážali na ten trochu nešťastný popis ,,testovací bicykel´´ čo evokuje niečo úplne iné ako poriadne využívaný a (aj) závodne jazdený bicykel s vysokým kilometrovým nájazdom. Sada je síce nová, ale základ je vždy rám. Keby tu niekto predával v bazári pár rokov starý, jazdený bicykel so 40k km ako testovací (s novým radením) tak by to schytal podstatne viac
ani sada tam nie je nová, celú sezónu na nej odjazdil...
Začínam ľutovať, že som to sem hodil. Ako písal Boo, rozoberajú to tí ľudia, ktorí nemajú absolútny záujem o kúpu. Verím, že sa ten bike predá aj bez našich názorov. Keď už ideme vyčítať PREDAJCOVI, že chce zarobiť na PREDAJI, tak niečo nie je v poriadku. Nie je práve predaj podstatou takejto podnikateľskej činnosti? ? asi by bolo vhodné túto tému ukončiť, len tu spamujeme a za posledné 2 strany nebol žiaden príspevok "oplatí sa".
Zda sa, ze je tu par konspiratorov zijucich v domneni, ze je tu nejaka cenzura v prospech MTBiker shopu. Tak to ste na velmi velkom omyle pani. Forum nema so shopom naozaj ziadne prepojenie a nikdy sa tu nic v tomto duchu necenzurovalo. Keby ste dokazali pouzit sedu koru, tak by ste to ani napisat nemohli, lebo cela tato tema je v prikrom rozpore so zaujmami shopu a mozete byt akurat tak vdacni za to, ze stale existuje.
A ad ta otazka "poradte nejake pedale": Prispevok bol nahlaseny ako offtopic (aspon niektori chapu) a keby nebol nahlaseny, tak ho ako offtopic vymazem aj sam. Dovod je velmi prozaicky - toto nie je dopytova tema. Ak by sem vsetci zacali davat otazky s dopytom, tak tato tema uplne strati zmysel. Takze nabuduce sa najprv skuste zamysliet do akej temy prispievate a ked sa nezamyslite a je vam prispevok vymazany ako offtopic, tak aspon zbytocne nevyvolavajte dalsi offtopic. A ad ta "cenzura" - kedze bol vymazany dopyt, tak logicky bola vymazana aj odpoved ktora na dopyt reagovala, lebo bez povodnej otazky uz nedavala zmysel a ostatni by si o autorovi odpovede mysleli, ze asi netrafil temu, do ktorej chcel prispiet. Takze tolko k tej "cenzure".
Tak som sa pozrel na custom stavbu F12ky spred roka na 2x12 Ultegru pre zakaznika. Cennikovo rovnaka vybava - wattmeter, + pedale vysiel bike na 9060€. Na debatu je to, ci rozdiel v zakladnej cene 3000€ je adekvatna zlava k stavu bicykla. Dajme tomu, ze za 5 rokov jazdenia pri priemere 5 tis km rocne zoderies 15 retazi, 5 kaziet, 2 sady prevodnikov, platnicky 10 parov, plaste 5 parov. Nahrubo v cennikovych cenach 2200€. To len na ukazku, ze kupou bicykla to len zacina. Na predajnu cenu samozrejme mozu by rozne pohlady, ludia ale na to pozeraju feelingovo a nie s ekonomickym raciom vzhladom na situaciu na trhu. V porovnani s Canyonom ci Kellysom to samozrejme vyzera hrozne, porovnanie s rovnakym Pinarellom uz asi troska triezvejsie. Na bike su nastavene vernostne zlavy, takze za mna to clovek, co to bude chciet a vie co chce nebude lutovat. Moj nazor, nemusite suhlasit.
martin15 samozrejme X, teda nakup sledujeme a snazime sa tam dosiahnut co najlepsie cisla. O tom som uz tiez hovoril, ze niekde sa to dari viac, niekde menej.... este potrebujeme par rokov a niekolko desiatok M obratu aby sme mohli profitabilne fungovat na rovnakych cenach ako Nemci. Pracujeme na tom
Boo_boo uprimne drzim palce.
nechcel som svojimi prispevkami oznacit mtbiker ako rip-off a uletenymi marzami.
a nie je nutne z vasej strany to tak hned automaticky aj chapat.
v pripade pedalov som to myslel tak ze : pozriRobotron tento produkt nie je uplne neznamy sunt.
evidentne mu viacere firmy veria predavaju ho drahsie a teda podla mna sa za cenu oplati.
v pripade bot shimano som to zamyslal skor ako otazku, aky je hacik, ci sa jedna o ten isty produkt a pod, a zhodou okolnosti som ho porovnal s tym na mtbiker shope.
Jezus
OK beriem. pozrel som sa na rovnaku temu https://www.mtb-news.de/forum/forums/mtb-angebote/
tema existuje, no maju to rozdelene na min. dve separatne ( vznikli v roznom case teda evidentne aj tam bol v tom bordel)
v jednej iba hole info, ani dakujem nie je dovolene, a v separatnej sa potom blaboce danych o ponukach.
kazdopadne pravidla su pomerne jednoznacne zadefinovane adminom narozdiel od tejto tu, a to je fakt.
ale s tymto by som sa tiez mal asi presunut do navrhu zlepsenia fora
Dajme tomu, ze za 5 rokov jazdenia pri priemere 5 tis km rocne zoderies 15 retazi, 5 kaziet, 2 sady prevodnikov, platnicky 10 parov, plaste 5 parov. Nahrubo v cennikovych cenach 2200€.
To sú chlapi teda riadne prevádzkové náklady,ja na ten nájazd 25kkm -6 gald a 2 chorusy ,teda cca 400€. Ale tak ja mám aj zodpovedajúci trenažérový "nežný"výkon ,podľa Garminu 2.8 FTP/kg.
budte radi ze mate vynimocnu prilezitost jazdit bicykel po legende a nie tu frflat.
Bol by som rád, keby som mohol jazdiť na bicykli po legende, ale to by ho museli ponúkať aj s rebríkom...
P.s. Mám Pinu veľkosť rámu 53,5 a pred akciou Assos pri predajni MTBiker boli opreté o stenu vedľa seba, takže viem posúdiť. Ale za Cepoom bol parádny hák
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ano, tip na pedal som dal ja. to som si vsimol ze reakcie adminov su rychle najma v pripade ked dochadza k priamemu porovaniu cien produktov s mtbiker shopom. obzvlast ak som si dovolil porovnat standardnu dlhodobu cenu porovnatelneho produktu z ineho eshopu voci zlavnenej na mtbiker shope. aj v otazkach na predajcu
ku konkretnym
pedalom som pred casom polozil otazku, ze aka je pridana hodnota pedalov v ich ponuke v porovani s rovnakymi, kedze sa jedna o genericky pedal brandovany min dalsimi 3 firmami. rozdiel bol 4-nasobny. ano to ja povazujem za nenasytnost a snahu oblbnut kecami o “rakuskej” kvalite vyvinutej a testovanej v tirolsku ?. ak si mozu brandovat elementarne katalogove produkty
ini, tak mozno by to mohol skusit aj mtbiker.
Prehnal som tie pedale gúglom a cenovo je to +- všade podobne, od cca 80€/$ po cca 39€/$. Či už na SVK alebo v US, alebo.... Čo je niekedy rozdiel pri rovnakom dizajne je material, ale nechcem sa tu ponárať do týchto debát, lebo je jasné, že v ponuke máme X produktov, ktoré sú rovnaké ale brandované odlišne.... Je to fakt a nejdem to nijak skrývať, však máte oči a vidíte to. Marža, s ktorou robíme je public, prežente finstatom s akou maržou v priemere robíme, môžete v pohode prehnať aj našu konkurenciu, môžete sa pozrieť na bike24 a ich výročné správy a reporty. Priemer je priemer a vybočujeme na obe strany ale určite nie tak, že na časti ponuky máme 300% a ryžujeme.
Už som sa to raz pýtal ale ozaj by ma zaujímalo, čo je pre tunajšieho človeka marža, čo by doprial svojmu obľúbenému obchodu. Ak vezmeš do úvahy, že kúpiš produkt za X a potrebuješ ho predať za Y. Medzi to platíš ľudí - čas človeka čo to objedna, prijme na sklad, zabalí a odošle (mzda, odvody, stravne,....), niekde aj poštovné ak je gratis alebo zvýhodnené.... Cenu skladu, energii, legalnych podmienok ako sprava odpadov, dane (nehnuteľnosť, DPH, odpady, ), marketing, web (domenu, hosting, programatora, nahodenie produktu na web,,.....), poistenie. Určite som veľa zabudol ale na konci je niekde ZISK. Teda rozdiel medzi tým X, za ktore kúpiš, všetky tie náklady, zisk a Y za ktorý predávaš. Teraz je doba, kedy všetci predavaju za malo marže, lebo cash flow a plne sklady. Samozrejme + pre zákazníka ale tu ozaj časť biznisu líže podlahu a nejaké krachy prebehli, nejaké prebenú. Nebral by som ceny posledného a najbližšieho pol roka ako ukazovatele toho, kto ako zarába a kto zdiera zákazníkov.
Bike je jazdeny a urcite ho nikto nekupi aby sa nanho nepozrel, nech sa paci, pridte, skryty nie je. Ozaj 95% stav. Vybava sa menila v 2022, takze ziadna vyjazdena stara kraksna.
Aktualne Pinarello, novsie Fko na Ultegre DI2 okolo 9k bez wataku. VIP cena 5400, Special este nizsie. tak by som sa na to pozrel, kde niekto podobny bike ponuka za tolko. Opäť sa tesim, ze riesia ludia, ktorych kupa absolutne nezaujima.
Odporucam odbornikom kupit ram, kolesa, sadu, a drobnosti okolo a predavat za 4 tis. Nech zarobi aj niekto iny ako nenasytny MTBIKER.
vecni stazovatelia...
ani sada tam nie je nová, celú sezónu na nej odjazdil...
A ad ta otazka "poradte nejake pedale": Prispevok bol nahlaseny ako offtopic (aspon niektori chapu) a keby nebol nahlaseny, tak ho ako offtopic vymazem aj sam. Dovod je velmi prozaicky - toto nie je dopytova tema. Ak by sem vsetci zacali davat otazky s dopytom, tak tato tema uplne strati zmysel. Takze nabuduce sa najprv skuste zamysliet do akej temy prispievate a ked sa nezamyslite a je vam prispevok vymazany ako offtopic, tak aspon zbytocne nevyvolavajte dalsi offtopic. A ad ta "cenzura" - kedze bol vymazany dopyt, tak logicky bola vymazana aj odpoved ktora na dopyt reagovala, lebo bez povodnej otazky uz nedavala zmysel a ostatni by si o autorovi odpovede mysleli, ze asi netrafil temu, do ktorej chcel prispiet. Takze tolko k tej "cenzure".
A pre tych, ktorym treba pripomenut za akym ucelom vznikla tato tema, pridavam odkaz na jej prvy prispevok: https://www.mtbiker.sk/forum/post1218472.html#p1218472
martin15 samozrejme X, teda nakup sledujeme a snazime sa tam dosiahnut co najlepsie cisla. O tom som uz tiez hovoril, ze niekde sa to dari viac, niekde menej.... este potrebujeme par rokov a niekolko desiatok M obratu aby sme mohli profitabilne fungovat na rovnakych cenach ako Nemci. Pracujeme na tom
Suunto 9 baro titanium v ouletovej cene
nechcel som svojimi prispevkami oznacit mtbiker ako rip-off a uletenymi marzami.
a nie je nutne z vasej strany to tak hned automaticky aj chapat.
v pripade pedalov som to myslel tak ze : pozriRobotron tento produkt nie je uplne neznamy sunt.
evidentne mu viacere firmy veria predavaju ho drahsie a teda podla mna sa za cenu oplati.
v pripade bot shimano som to zamyslal skor ako otazku, aky je hacik, ci sa jedna o ten isty produkt a pod, a zhodou okolnosti som ho porovnal s tym na mtbiker shope.
Jezus
OK beriem. pozrel som sa na rovnaku temu https://www.mtb-news.de/forum/forums/mtb-angebote/
tema existuje, no maju to rozdelene na min. dve separatne ( vznikli v roznom case teda evidentne aj tam bol v tom bordel)
v jednej iba hole info, ani dakujem nie je dovolene, a v separatnej sa potom blaboce danych o ponukach.
kazdopadne pravidla su pomerne jednoznacne zadefinovane adminom narozdiel od tejto tu, a to je fakt.
ale s tymto by som sa tiez mal asi presunut do navrhu zlepsenia fora
Čo je na Tom nepochopiteľné alebo smiešne?
myslel si asi 5 litrov...
To sú chlapi teda riadne prevádzkové náklady,ja na ten nájazd 25kkm -6 gald a 2 chorusy ,teda cca 400€. Ale tak ja mám aj zodpovedajúci trenažérový "nežný"výkon ,podľa Garminu 2.8 FTP/kg.
Bol by som rád, keby som mohol jazdiť na bicykli po legende, ale to by ho museli ponúkať aj s rebríkom...
P.s. Mám Pinu veľkosť rámu 53,5 a pred akciou Assos pri predajni MTBiker boli opreté o stenu vedľa seba, takže viem posúdiť. Ale za Cepoom bol parádny hák