Cesta priblizne vedie lokalitami Biela Put - Koliesko - Priehyba - Rovna Hola - Lukova - Chopok Uboc - Chopok.
http://www.jasna.sk/userfiles-1/images/dmapa/mapaleto11.jpg
Ja som sa napojil na Rovnej Holi (tu zacinaju zjazdove bike trasy), tlacil som par metrov v strmych zakrutach pri Rovnej Holi a potom vacsinu useku nad Chopok Uboc (1800mnm), kde uz bolo malo kysliku
Podla info v diskusiach je cesta mozno len docasna, pocas vystavby lanovky.
Nebol by som proti, ak by v polovicnom profile ostala ako cyklotrasa. Po par dazdoch a bez tazkej premavky nebude vyzerat na Chopku ako jazva a aj zjazdnost bude lepsia.
Technickejsi bikeri vraj vedia nadol trafit aj inak ako po spominanej ceste.
posledný komentár: 13. 8. 2013 o 16:17
Povedal by si pred desatrocim, ze raz budes moct vyslapat na bikeu z Demanovskej doliny az na Chopok?
Je to tam dost blatiste a makke, vela sypkej hliny a piesku, hlavne v tych zakrutach to bez tlacenia nejde, lebo je to cerstvo rozhrnute buldozerom a cca kazdych 50m je krizom cez cestu vykopany odvodnovaci kanal, ktory je zasypany velkymi kamenmi. Smerom dole sa to da prejst celkom v pohode uplne vsetko (aj tie rigoly) ale smerom hore bolo treba tlacit - je to nezjazdne, a to som siel na ebiku. Koleso zacne hrabat, v tom strmom useku nie je ziadna adhezia a stojis. Mozno treba pockat kym to zmrzne, potom bude ok.
V doline 12 st, hore -3
Kopec sam osebe nie je ze uplne strmy, nabuduce vezmem uz klasicky bike, teraz som siel len na skusku. Ale ten povrch musi "vyzriet", teraz je tam oranisko. Mozno buduce leto-jesen to uz bude dostatocne tvrde a ujazdene.
dostať sa bicyklom do 2000 m n.m. na Slovensku je celkom rarita
buldozér a o dva asfaltový finišér.
dotm sklamal si ma svojimi výrokmi.
Domnievam sa, že tí, ktorí Chopok dali, mali na to úplne iný dôvod.
Tento rok plánujeme dať Chopok z juhu, zbehnúť na južnú stranu a dať to späť.