2 Pointer: To z GoogleEarth nevyzera zle, len my co sme "za Modrou" nemame tak kvalitne snimky, takze uz som to vzdal. Aj tak by ma zaujimal prenos trasy do snimku. To robi TTQ? Je to free? Das link? D.
Ano, to máš pravdu, že Slovensko je väčším rozlíšením biedne pokryté. V podstate iba zopár pásov a pár štvorcov, z toho jeden na moje štastie začína v TN a cez Považský Inovec sa tiahne dole (rozhranie v TN medzi vyšším a menším rozlíšením:
http://ukazto.com/img/Trencin_v_GE.jpg).
Konkrétne toto bolo robené normálne v OziExplorerovi, len ako podklad nepoužiješ naskenovanú mapu ale obrázky z GoogleEarth. Je to dosť zložité a dlho to trvá, a ten program, ktorý grabuje obrázky z GE a spája ich do Ozi
mapy je v nemčine
. Celý postup je tu:
Ako na orto mapy pomocou GE
Už by som to nechcel robiť, ale na druhú stranu mám peknú 200MB ortofotomapu s priblíšením na pár metrov.
Druhá, rýchlejšia a pohodlnejšia cesta je použiť tento geniálny program:
GoogleOzi
S ním je práca priam primitívna, vyberieš oblasť z ktorej chceš urobiť nakalibrovanú Ozi mapu a hotovo. Problém je dosť ťažkopádny výber oblasti, program akokeby skáče po preddefinovaných krokoch. A ďalšia nevýhoda je že to je shareware, vo free verzii môžeš ukladať iba nízke rozlíšenia...keby bolo Slovensko lepšie pokryté, tak si ten program kúpim. Autor ho stále vyvíja..teraz pozerám že pridal možnosť kalibrovať aj GoogleMaps.
No a úplne najjednoduchšia mošnosť je otvoriť trasu priamo v GE. Uložíš do *.gpx a otvoríš v GE.