Vlastním model Tactix, rozdiely sú len v detailoch niektorých funkcií, základ je totožný.

Nebudem sa tu rozpisovať, lebo to spravili za mňa už iný (napr. test Garmin Fénix2 - rozbalenie, funkcie, mapy). Dotazy z vlastných skúseností alebo ďalšie postrehy rád doplním.

Jeden z hlavných argumentov kúpy bola u mňa možnosť nahrať mapy. Oficiálne prístroj disponuje len "base map", z čoho vyplýva navigácia buď za pomoci nahratia už prejdenej trasy, vytvorenej trasy v PC (aj v prístroji sa dá), "track back" alebo na nejaký bod v pamäti. Vždy sa zobrazí trasa na mape, či už tá, po ktorej chcete ísť alebo po ktorej idete (vykresľuje). "Stage 2" je nahratie nejakej detailnejšej mapy. Obmedzenia: pamäť (20 MB, z toho tých 5 treba počítať na "software"), technokratom sa nebude páčiť grafika, určité spomalenie (pri pohybe po mape a zoomovaní). Osobne som si stiahol mapy Álp a Strednej Európy z tejto stránky, pričom som zaplnil cca 70% pamäte. Mapy sú rozdelené na segmenty, ja mám pokrytie Hlohovec (východ), Krems an der donau (západ), Břeclav (sever), Muerzuschlag (juh), čo mi bohate stačí na základné 1-dňové výlety, ktoré robím.

Nahrávanie máp je zhrnuté v tomto videu. Nakoľko mám Windows XP, pre mňa neaplikovateľný. Na základe "pokus-omyl" som dospel k riešeniu, ktoré fungovalo: stiahnuť mapy, nahrať do príslušného adresára, stiahnuť Garmin MapInstall. Potom stačí pripojiť hodinky, vybrať mapu, naklikať segmenty a nahrať do hodiniek.

Vonku som ich ešte neskúšal, to príde cez víkend. Rovnako ako nejaká fotka mapy, lebo ten displej sa neskutočne zle fotí...
24.10.2014 - 09:36:25
01
Ako dopadlo testovanie? Bude aj hodnotenie prip. fotky zobrazenia topo mapy? Vianoce sa blizia.....
16.11.2014 - 19:52:08
00
Testuje sa stále za pochodu. Také (podľa mňa) podstatné postrehy:

- Reálna výdrž minimálne 16 h pri zapnutom GPS (zapnuté navigovanie po naplánovanej trase počas 8 h, pripojený ANT+ snímač počas 7 h, priemerná teplota 10°C, záznam 8 h každých 5 s, potom každých 15 s - nevedel som, ako dlho ešte pôjdeme, tak som radšej šetril batériu).

- Mapu mám nahratú z Openstreetmaps (to isté vidíš aj v hodinkách, len čierno-biele). Najviac limituje absencia vrstevníc, to skresľuje predstavu o teréne. Čo sa týka zobrazených ciest, nie je to navigácia typu "Kade ide táto cesta? Pozriem sa v prístroji, či mám po nej ísť...", nie sú tam všetky. Pozri si teda svoje okolie a uvidíš, čo uvidíš. :-)

- Pri navigovaní je fajn "dvojčiarka", ktorá ukazuje smer do cieľa, resp. na najbližší bod. Netreba mať zapnutú mapu, môžeš mať obrazovku s potrebnými číslami a len sledovať, či sa pohybuješ správnym smerom. Detaily ako zvukové/vibračné upozornenie na blížiaci sa cieľ/prechodový bod (nastaviteľná vzdialenosť) sú samozrejmosťou.

- Povrchová úprava je skutočne celkom odolná. Liezol som do jednej jaskyne, kde bolo trochu menej miesta, tak som ich oškrel 4-5-krát o skalu. Po vyjdení von som si, ani neviem prečo, naslinil prst a utrel biele škrabance. Zmizli. Obil som nimi akurát horninu. Každopádne si dávam teraz väčší pozor.

- Vzhľadom na veľkosť nie sú ťažké, na ruke o nich ani neviem. Veľmi príjemne sa nosia (aj pri behu).

- Tactix je vhodný do ťažších podmienok na outdoor aktivity rôzneho druhu. Pri použití viac na beh/plávanie (za predpokladu potreby mapy) je rozumnejšou voľbou Fénix2 (kadencia behu, telemetria plávania a pod.).

Prílohy:

Komentár súboru: ukážka mapovej stránky (Schneeberg) - najvhodnejší obrázok to nie je, keďže tam chodníčkov veľa nie je...
Tactix_mapa.JPG
Tactix_mapa.JPG 143.66 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: ukazovateľ smeru po trase / na ďalší bod
Tactix_navigovanie.jpg
Tactix_navigovanie.jpg 23.07 KiB thumb_up0thumb_down

16.11.2014 - 21:20:35
02
Veľmi dobrý test modelov Tactix a Fénix2 v angličtine, nejaké ďalšie prínosné postrehy o Fénix2.
18.11.2014 - 15:32:19
01
keyboard_arrow_up