Priložené súbory sa po rozpakovaní dajú prezerať v Google Earth (GE).

Možno si vyberiete niektoré zo zaujímavých miest
alebo si vyskladáte novú trasu v Devínskych Karpatoch.

Všetky kml súbory možno konvertovať online do formátu gpx napr. tu
http://www.gpsvisualizer.com/map_input?form=googleearth.


Naposledy upravil fsev dňa 07.08.2011 - 23:47:06, celkovo upravené 1 krát.

06.08.2011 - 01:10:53
00
Zaujímavé, dal si si s tým dosť roboty.
Možno len malá poznámka, neviem či je toto vhodná stránka na prezentáciu týchto "údajov". Skôr by sa to hodilo na nejakú turistickú stránku, tam by bol úžitok asi väčší. Poprípade na vlastnú stránku. Tu sa to stratí.

Máš tam foto z väčšiny zaujímavých lokalít, ale vždy sa nájdu ďalšie.

Polohu Diamondu si nemusel uverejňovať.


Naposledy upravil wukie dňa 12.08.2011 - 06:59:12, celkovo upravené 1 krát.

06.08.2011 - 02:20:23
00
Súhlasím, zverejniť polohy trampských osád som naisto nemal v úmysle, nie sú zverejnené ani ich geotagované snímky a nenachádzajú sa v súbore Miesta.kml - uložil som ich do spakovaného súboru omylom - jednoducho som spakoval celý adresár a nevšimol som si, že tam mám práve preto vyčlenené polohy T.O. - teraz je to už opravené, súbor Miesta.zip som vymenil. Ďakujem za upozornenie.
Súhlasím aj s odporúčaním zverejnenia na turistickej stránke. Stalo sa už dávnejšie http://www.panorama.sk/sk/sprievodca/turistika-v-oblasti-devinske-karpaty/2188.
To je o niečo obsiahlejšie lebo som tam dal aj komentár a pomerne podrobný návod na použitie, určený širšej verejnosti, teda tým, ktorí nemajú alebo nepoužívajú GPS, a často nemajú ani vhodnú mapu, ale mohli by na tieto účely využit práve celosvetový mapový štandard GE.
Moja skúsenosť posledných rokov je taká, že turistikou sa dnes rozumie dovolenka na Jadrane, príp. na rôznych exotických miestach a ako na lesných cestách a chodníčkoch rapídne ubúda turistov, tak na nich pomerne rovnako rapídne pribúda bikerov - to sa netýka len mladých - je úžasné občas stretnúť v lese na bikoch - dokonca aj v zime - dobre postaršie páry.
V súvislosti s mojim príspevkom a reakciami na značenie trasy Behu Devínskou Kobylou v tejto sekcii sa preto domnievam, že GPS záznamy najmä menej známych lesných ciest a chodníkov, ktoré nie sú na bežných mapách, by mohli byť užitočné aj pre bikerov. Okrem toho, tu mám možnosť sledovať aj návštevnosť - podľa počtu stiahnutí.
Na uvedenej stránke mám podobne zverejnenú okrem hrádze a nuda pláže turisticky takmer zabudnutú oblasť Rusovce - Čunovo. Možno by stačilo uviesť iba link, ale to by malo pre prípadných záujemco ešte menšiu vypovedaciu schopnosť.
Mám prakticky všetky podklady pre oblasť Moravských luhov, chcem však počkať so spracovaním tak, aby zahŕňalo aj plánovaný cyklomost v DNV.
Pokúsil som za zvoliť spôsob opisu, ktorý by lepšie zodpovedal dnešným technickým vymoženostiam a neobmedzoval sa na klasický slovný popis konkrétnych trás ale vychádzal zo zoznamu zaujímavých miest a prístupových ciet. Konkrétnu trasu si zvolí každý sám, podľa svojich možností a schopností. Preto popisujem vybrané oblasti a celý popis je postavený na všeobecne dostupnom GE.
Súhlasím tiež, že je to dosť prácne - predovšetkým všetky tie cesty a chodníky treba zamerať, často aj viacrát - nie sú to úseky vyklikané na mape ale sieť - network - vytvorená/-ý z reálnych GPS záznamov programom TopoFusion.
08.08.2011 - 00:36:06
00
x


Naposledy upravil wukie dňa 12.08.2011 - 06:58:12, celkovo upravené 1 krát.

08.08.2011 - 09:28:03
00
Pekné.
V súbore Cesty a chodniky.kml sú obsiahnuté všetky ostatné?
08.08.2011 - 10:03:23
00
Všetky určite nie. Napr. nie je tam lesná cesta od vodárne pri Dlhých Dieloch po rázcestník Jezuitské lesy. Je tam ale aj zopár ciest, ktoré sa nenachádzajú na mape lesných ciest zo Zvolena. Dali by však rozšíriť o (bývalé) poľovnícke chodníky. Jeden taký v Bratislavskom lesoparku si bikeri upravili a dnes úspešne funguje ako obľúbený singletrack.
12.08.2011 - 00:59:51
00
keyboard_arrow_up