konecne sa zacalo diskutovat o Javorine...dufam, ze niekedy sa zorganizuje nieco velke v tychto koncinach :) prikladam foto na porovnanie, zima/leto..ta ista cesta na krizovy vrch co poslal Racho + fotka z minuleho vyjzdu :)

Prílohy:

krizovy vrch.jpg
krizovy vrch.jpg 130.4 KiB thumb_up0thumb_down

mf_199938091_a1f10b0960028b01bdeed0d1eae68913.jpg
mf_199938091_a1f10b0960028b01bdeed0d1eae68913.jpg 76.35 KiB thumb_up1thumb_down

23.01.2009 - 12:21:37
00
2 bikerxnx: je v zime prejazdná cesta z Levoče do Záľubice? Dá sa prísť autom pod Krížový vrch a zaparkovať tam? Chcel by som niekedy vybehnúť na bežkách na Krížový vrch ,Gehuľu a možno až na Javorinu. Tá šotolinová cesta vyzerala na bežky veľmi lákavo.
23.01.2009 - 15:45:24
00
2 Racho: cesta z Levoče do Záľubice je prejazdna, teraz tam akurat bude množstvo vody, blata a pozostatky snehu..vsetko sa roztopilo, alebo sa len roztopi..ale co my sme boli este v nedelu tam, tak cesty z KK az do Levoce bola odhrnuta, stretli sme aj pluh, avšak nie posypana, stretli sme asi 5 aut s lyzami na zahradke, asi sli lyzovat do levocskej doliny....k tym bezkam, tak pred nami isla nejaka skupinka na bezkach, podmienky fakt vynikajuce, s autom by si mohol najblizsie a bezpecne zaparkovat na Sedle pod Krizovym vrhom, je to najvyssi bod na ceste medzi KK a LE
23.01.2009 - 16:28:16
00
Dnes sme trosku diskutovali aj o Levocskych vrchoch a prisli sme k tomuto kolektivnemu uzaveru. Levocske vrchy maju potenciel na bikovanie ale nic zaujimave tam nieje :roll: pretoze cela oblast je poznacena masivnou tazbou dreva. A az na par vyhlady smerom na Tatry vidiet iba doliny s holorubmi. Pre mtb je to kraj lesnych asfaltiek a sirokych zvaznic po traktoroch.
23.01.2009 - 23:22:53
00
2 Drotar: s tou tazbou suhlasim ale stym ze tam nieje nic zaujimave určite suhlasit nemozem, vojensky obcod mam pomerne dost prejdeny az na juhovýchodnú časť, smer tichy potok a podobne..nikde navokol nenajdes taku velku plochu bez osidlenia a civilizacie (az na tych robotnikoch)..a uz ten pocit ked si tam, ze sa na tieto miesta nevstupila 50 rokov ziadna noha okrem vojakov :D ,ale kazdy ma na to svoj nazor, takže ja ti ho neberiem
24.01.2009 - 11:21:12
00
to Drotár: vyniesli ste rozsudok napriek nedostatku dôkazov! :lol:
Pravdu máte v tom, že ťažba dreva sa podpísala na vzhľade a stave krajiny v Levočských vrchoch, ALE nikde nie je napísané, že musíte jazdiť len po vojenských asfaltkách a širokých šotolinkách. Je dobré mať niekoho, kto pozná aj neoficálne trasy (nemyslím niečo protizákonné, len trasy, ktoré nie sú označené ako turistické, či cyklotrasy...). Ak sa uvidíme v máji, alebo v inom termíne v LE a necháte sa ukecať na zmenu (nie ako v roku 2008 na Václaváku), myslím že zmeníte názor.
Enday, kde si, potrebujem niekoho, kto mi podrží stranu :lol:
24.01.2009 - 17:13:46
00
Verim ze na opacnu stranu bude na co pozriet ale osobne ma tam velmi netaha pretoze fakt sa mi tazko pozera na tu mesacnu krajinu co tam vyprodukovali. Samozrejme rad sa tam povozim s niekym kto to dobre pozna a potom mozno aj svoj nazor poopravim.
24.01.2009 - 21:41:29
00
to Drotár: vyniesli ste rozsudok napriek nedostatku dôkazov! :lol:
Pravdu máte v tom, že ťažba dreva sa podpísala na vzhľade a stave krajiny v Levočských vrchoch, ALE nikde nie je napísané, že musíte jazdiť len po vojenských asfaltkách a širokých šotolinkách. Je dobré mať niekoho, kto pozná aj neoficálne trasy (nemyslím niečo protizákonné, len trasy, ktoré nie sú označené ako turistické, či cyklotrasy...). Ak sa uvidíme v máji, alebo v inom termíne v LE a necháte sa ukecať na zmenu (nie ako v roku 2008 na Václaváku), myslím že zmeníte názor.
Enday, kde si, potrebujem niekoho, kto mi podrží stranu :lol:

to Drotar....taktiez nesúhlasim ze je táto časť nezaujímava.Je síce pravdou že "lesný mužíci" robia svoje,ale tie zákutia, single....nadherné.
to Mrázik....ja sa pridám hocikedy,poznáme sa dlho a bikovačka bez teba je ako ložiská bez vazelíny :-).. len dáj vedieť, určite pôjdu aj"Spišaci"....a získajú ďalšieho bikera so srdcom ...
24.01.2009 - 22:42:28
00
to Drotar....taktiez nesúhlasim ze je táto časť nezaujímava.Je síce pravdou že "lesný mužíci" robia svoje,ale tie zákutia, single....nadherné.

V ziadnom pripade nechcem odradzat nikoho od navstevy a dokonca sa tesim ze je snaha o spristupnenie celej oblasti pre turistov. Dva roky po sebe som sa zucastnil prechodu Levocskymi vrchami a za tie dva roky sa to tam neskutocne zmenilo. Holoruby, pahyle stromov dokonca este aj to torzo motora pri pametniku zmizlo :shock: Rad jazdim peknym prostredim v terene, tam je na moj vkus prilis vela vojenskeho asfaltu a to co je mimo asfalt je poznacene drastickou hospodarskou cinnostou. Rad sa tam s vami vyberiem kedykolvek, aby som spoznal aj to co som tam doteraz nenesiel. A som za svetovy mier :lol:
25.01.2009 - 10:16:49
00
Tak prispejem aj svojim nazorom na vojenske pasmo . Vojenske pasmo je v hroznom stave. Lesy su zarastene po pas vysokou travou su napadnute skodcami vizeraju umelo ,strasne mi to prekaza ked pozriem do lesa a vidim uhladne vysadenu sachovnicu co usilovne vysadzali tetusky . Na par oblubenych tras mimo asfaltky sa da toho malo pojazdit , lesne cesty rozmlatene od lesnych traktorov alebo zarastene vegetaciou (malinace, pokriva ). Ked sa naskytne vyhlad na tie holoruby tak mam oci pre plac . Vojenske pasmo je najviac znicene v okoli Levoce cim sa viac priblizujem smerom Stara Lubovna ,Tichy Potok krajina zacina byt pestrejsia na faunu a floru , nie fadna .
Kazdy vyjazd zaciname par km vyslapom od Zavady po asfaltke najcastejsie konci pri pametniku padleho lietadla nasledne sa pustame zvedsa na nezmamu trasu smerom na torisky . Aj ked je to len par km tak takyto vyletik zaberie dost casu niekedy je aj 1/3 trasy na bicykli neprejazdna popadane stromy, hustava. Mne sa tie allmontaunove-expedicne trasy neskutocne pacia mam rad trasy narocne na techniku, single, prudke svaznice .
25.01.2009 - 10:38:47
01
tie holruby sa netykaju len levocskych vrchov, zoberte si taky okraj Slovenskeho raja Okolie Novoveskej Huty, Hnilcika, Hnilca tak tiez to tam vyzera ako v mesacnej krajine. Napr. ked som bol maly tak som prakticky vyrastal na Hnilciku boli tam huste lesy dnes je tam jeden cely kopec vyrubanya stoji na mnom iba vykrivac pre T-mobile, asi?
25.01.2009 - 12:06:32
01
Vo vojenskom pasme je jeden velky problem ze les nebol pestovany ako les ale ako plantaz na cerveny smrek :evil: Lesy su napadnute lykozrutom a to vo velkom rozsahu :cry: Neviem ci si stym priroda poradi sama :|



Ale aby som nebol ot tak nasa oblubena trasa je Zavada -vaclavak-Jakubany-N. Lubovna -Zvernica .Najkrajsie obdobie pre tuto trasu je podla mna jesen . V zvernici sa da pozorovat ruju jelenov :shock:
25.01.2009 - 13:13:54
00
Vyruby lesov nie su problemom len Levočskych vrchov, k tazbe dreva dochadza aj na ovela krajsich a mozno aj na chranench uzemi Slovenska, otázkou zostáva či kompetentní sú schopní zo svojich ziskov dať les, alebo aspon časť z neho do stavu, kedy môže na danom mieste opat vyrasť zdravý les. Vo vojenskom obvode si myslím že z casti sa im to aj dari, na vacsine ozemia co som videl su vysadené sadenice, zakladaju sa školy na pestovanie sadenic, napr škôlka Kamenec pri Ľubickych kupelov. K tym cestam, tak po vyrube vacsina ciest je v ostrasnom stave, napr kedysi cesta po hrebeni od Krizoveho vrchu ale dneska uz je vseto v poriadku, i ked urcite tym ortodoxnym bikerom ta sotolinova cesta velmi nevyhovuje :)
25.01.2009 - 13:28:01
00
Akokoľvek nás (bikerov) ťažba dreva a jej dopad na prírodu zlostí, mám pocit, že nemáme páky na zmenu stavu. Maximálne tak môžme odovzdávať do zberu starý papier - mimochodom, včera som vďaka televízii zistil, že je ho nedostatok a približne 30 percent za dokonca do SR dováža :roll:
Ak sa máme v Levočských vrchoch stretnúť a pojazdiť po tej krajšej, nezničenej časti, chcel by som poprosiť o návrhy tratí na povedzme dva dni. Dáme dohromady svoje znalosti terénu a vyberieme spoločnú trať.
Ako exlevočan navrhujem miesto štartu a cieľa Levoču, alebo blízke okolie (L.dolina, Kováčova vila; podľa toho, či tu strávime jeden, alebo dva dni a budeme potrebovať ubytovanie), ale iným návrhom sa medze nekladú.
Môj návrh je prvý deň absolvovať dlhší, "poznávací" výlet, druhý deň sa trebárs vrátiť k najkrajším úsekom a pohrať sa z terénom bez ambícií najazdiť čo najviac km.
25.01.2009 - 14:58:41
00
čo tak zdolať najvyšší vrch Levočských vrchov :D
Čierna hora 1290 m.n.m., pripadne aj susedný vrch Ihla 1283 m.n.m
Čierna hora je jeden z mojich tohtoročných cieľov..
25.01.2009 - 15:17:14
00
keyboard_arrow_up