Nikolaus: tusil som, ze ked ti hori avatar, ze asi nebudes programator :)
Urcite sa dohodneme na par vyjazdov, bude nam potesim stretnut kolegu so spolocnym konickom.
18.04.2008 - 14:09:21
00
Vidím ,že tu mám kolegu hasiča . Ja som priamo z L.Mikuláša.
Pracujem na OR HaZZ L.Mikuláš. Kľudne sa môžem k Vám pridať ak máte záujem. Poznám zopát pekných trás na MTB. Keď prídeš pobajkujeme Môžem poslať aj nejaké mapky, fotečky a pod.


No mohol by si vypisat zopar tych tras. Ja som tiez z Liptova ale jazdim vačšinou to čo som vypsal na prvej strane ale to je skor asfalt, tak sa rad necham inspirovat tvojimi trasami. Popis kde chodievas nech to tu je vsetko v jednej teme. dik :wink:
18.04.2008 - 19:56:56
00
Borci, len to tu pekne popiste, v auguste sa chystam opat na 14 dni na Liptov, beriem asi cestak aj horak, takze piste, piste, piste :)
18.04.2008 - 22:55:23
00
1. trasa na žiarsku chatu
2. dolina v liptovskom jáne - len nie moc daleko
5. Okolo Liptovskej Mary - priehrada je pekná
7. Vrch neznáma - horná nádrž priehrady Čierny Váh - chystám sa tento rok
8. Spodná nádrž Čierneho Váhu - pekná vychádzka

Cavte,
byvam v LM 1,5 roka a záluba je bike (MTB)- pobehal som tie co som tam nechal, tiez vela kopcekov a okolitých lúk. Najlepší bol prechod zo žiarskej do jaloveckej doliny a ešte lepšie zo žiarskej do úzkej...
Ak naplanujete daky pekny vyjazd - rad sa pridam... :)
22.04.2008 - 21:12:59
00
Chlapci, asfaltky nie. To radsej pojdem s vami na pivo. Teren ma laka. Kamene, korene, hlina, blato - co nezvladnem potlacim, mozno aj spadnem. Nastupane metre ma nezaujimaju ak bude naklesanych viac :). Nemam problem bike cez prekazky prenasat. Chcem nieco vidiet a zazit, nie km nahanat.
22.04.2008 - 21:51:09
00
Chlapci, asfaltky nie. To radsej pojdem s vami na pivo. Teren ma laka. Kamene, korene, hlina, blato - co nezvladnem potlacim, mozno aj spadnem. Nastupane metre ma nezaujimaju ak bude naklesanych viac :). Nemam problem bike cez prekazky prenasat. Chcem nieco vidiet a zazit, nie km nahanat.


Plne súhlasím, aj ja radsej zdolávam prekážky, len nie vždy to ide...
Ale pekný výhlad má tiež svoje čaro.
22.04.2008 - 22:07:11
00
jfab: na liptove máš jedného známeho (to akože ja tu pracujem) tak sa ozvi, keď sem prídeš... na tú stranu ako je Jánska dolina som prestal jazdiť odkedy som tam v hore stretol medveďa... ale na druhej strane Váhu ako písal Bleky je nádherne... však uvidíš... mám tu síce iba cesťák, horskáč využívam keď som na východe cez víkendy ale na Tvoju počesť ho priveziem... :-)
22.04.2008 - 22:15:36
00
Teren ma laka. Kamene, korene, hlina, blato - co nezvladnem potlacim, mozno aj spadnem. Nastupane metre ma nezaujimaju ak bude naklesanych viac :). Nemam problem bike cez prekazky prenasat. Chcem nieco vidiet a zazit, nie km nahanat.


Tak tu máš, čo si xcel. :twisted:
pozn:
-keď je v texte uvedená farba od toho momentu ide bajktúra po danej turistickej značke, až po najbližšiu ďalšiu farbu
-sú tu uvedené túry, ktoré som buď sám prešiel na bajku, alebo pešo, alebo ich mám v pláne absolvovať
-mnohokrát je nutné mať mapu a cit pre orientáciu
-autor tohto príspevku nenesie žiadnu zodpovednosť za more nadávok, ktoré vypovieš na týchto výletoch. :twisted:
-autor tohto príspevku bude veľmo potešený, ak niečo z toho absolvujete a dáte mu vedieť novinky z trás
-jfab ešte jedna vec: ak si xceš v danej lokelite fakt zabajkovať, musíš si byť vedomí, že skoro neustále budeš v zakázaných zónach. je malá pravdepodobnosť, že stretneš rangerov a ešte menšia, že to budú hujeri. V prípade stretu rozhoduje buď fyzická, alebo komunikačná rýchlosť. :twisted:
-hviezdička znamená že som to šiel na bajku, resp. že som ho tlačil a nosil
-2 hviezdičky: šiel som pešo a vidí sa mi to na bajk
-bez hviezdičky: netuším o čo ide, ale chystám sa na to
-odkazy na mapy:
http://www.turistickamapa.sk/
http://wags.nlcsk.org/LC/Default.aspx

bitte:
Západné tatry
1. obec jalovec-chata na Červenci(zelená, modrá a lesné cesty)
2. ústie žiarskej(hneď tlačiť a nosiť po žltej, alebo k hotelu Baranec a odtiaľ ide po pleci Baranca medzi modrou a žltou zvážnica, po nej čo najvyššie a prepojiť sa na žltú) - baranec(zelená) - ústie račkovej
3. *podbanské - tichá dolina(žltá, červená) - závory(zelená, modrá) - kôprová dolina - podbanské (morda s nosením)
4. *podbanské(červená) - hotel Baranec pred ústim žiarskej doliny - odbočka do ľava(bez značky) - veterná poruba (pohoda)
5. podbanské(červená) - ústie žiarskej - Jalovec

nízke tatry
1. *východná žel. stanica(bez značky) - čierny váh horná nádrž(pohoda)
2. lipt.hrádok(bez značky) - lipt. porúbka - zvážnica pod Smrekovicu(určite zjazdné aj smerom hore)
3. *lipt. ján(modrá) - jánska dolina - horáreň Pred Bystrá(žltá) - Svidovské sedlo - Malužiná (pohoda)
4. lipt. ján(modrá) - jánska dolina - chata pod Ďumbierom - (červená) - Králička - (žltá) traverz do Bocianskeho sedla - (zelená) Rovná hoľa - Svidovské sedlo (možnosť zbehnúť po žltej do doliny na obe strany) - Ohnište - Slemä(furt po zelenej) - Brtkovica - (červená) Lipt. Hrádok (čiastočne prejdené pešo, morda úžasná to musí byť)
5. časť* Malužiná(modrá) - Malužinská dolina - pri chatke Hodruša, kde turist. značka odbočuje do sedla pod Veľkým bokom, pokračovať podľa nákresu, ktorý je v tomto threade nejakú stranu späť po ceste na Homôlku(bez značky) - Homôlka(červená) - hrebeň na Zadnú hoľu - (žltá) sedlo pod Veľkým bokom(možnosť zbehnúť po modrej do malužinskej doliny, alebo bez značky po zvážnici do doliny Ráztoky a odtiaľ na Čierny Váh) - (žltá) Veľký bok - Nemecká - Svarínska dolina - Svarín -Kráľova lehota(morda nenormálne krásna, čiastočne to mám na bajku)
6.* Malužiná(modrá) - Malužinská dolina -(bez značky) prvá výrazná ešte asfaltová ypsilon križovatka pri chatke doprava do doliny Chorupné - rovno až na hlavný hrebeň k útulni Ramža. Odtiaľ možnosť na obe strany po hrebeni buď na Čertovicu, alebo na Homôlku.ten hrebeň je asi v dezolátnom stave po polomoch(morda )
7.*Iľanovo(žltá) - sedlo pod Kúpeľom(modrá) - chvíľu po hrebeni smerom na Poludnicu - (zelená) traverz poludnice - vrch vlekov v lipt. jáne - zjazdovka - lipt. ján (skoro bez tlačenia)

Ak budete mať auto a ešte nestačilo, tak nájdi thread "Kráľova hoľa pre všetkých" a tam ti odporúčam autom do lipt. tepličky a podľa popisov v tom threade
-túra3 na Královku - hrebeň(túra6) - Andrejcová -Teplička
-alebo z KH túra 7

a ak ešte stále nemáš dosť, tak www.skrachovanci.sk. Tam je pár bajktúr z oblasti demänovskej doliny

p.s:nezabite sa. :wink: :twisted:
22.04.2008 - 23:35:18
00
pisosip: srdecna vdaka
Kedze na studium tvojich tras potrebujem viac casu, nevyjadrim sa tu hned teraz. Mapy, GPS a auto k dispozicii bude. Po navrate dam vediet, co si spiskal :).
23.04.2008 - 18:34:36
00
Tu sú niektoré pekné trasy na Liptove :lol:

http://www.bikeagps.sk/trasy/liptov/index.htm
23.04.2008 - 19:28:28
00
Tu sú niektoré pekné trasy na Liptove :lol:
http://www.bikeagps.sk/trasy/liptov/index.htm

dobry link, poznam, kedze som mal minuly rok cestak, zabudol som nan, vdaka za pripomenutie, v lete pouzijem, ak ostatni borci nepopridavaju dalsie lakave trasy :)
23.04.2008 - 21:53:50
00
pisosip ty nas chces pozabijat ? :shock: :D
Vcera sme si dali jednu z tych poslednych tras ( 7.*Iľanovo(žltá) - sedlo pod Kúpeľom(modrá) - chvíľu po hrebeni smerom na Poludnicu - (zelená) traverz poludnice - vrch vlekov v lipt. jáne - zjazdovka - lipt. ján (skoro bez tlačenia) - lenze mi sme sa ponahlali do Ilanova tak sme to strihli potom nie do Jana ale do Zavaznej Poruby )

Zistil som ze som jazdil uz po hociakych somarinach ale toto zatial vyhrava :D . Celkom sa to aj dalo az na jeden asi kilometrovy usek. Na mapke je vyznaceny ruzovou farbou - z kopca Kúpeľ asi kilometer. Chodnik je tam siroky asi 20 cm a kazdych 40-100 metrov treba bike prekladat cez skaly, napadane stromy, korene, pol metrove skoky a taketo :lol:
Tlacit ako si pisal moc netreba akurat do toho sedla a kusok aj za nim a nosit bike len na tom useku. Ozaj vyd***lo ma len 2 krat :D ale ustal som to dako ...

Este k tej mapke:
To fialove sme sli my - to modre je original to co pisal pisosip - do Jana
Ruzove - ten krkolomny usek

Takze tu trasu odporucam len fajnšmekrom co si vedia vychutnat tento teren ale pre beznych MTBckarov to moc nie je :wink: cuuuz

Prílohy:

Komentár súboru: mapa
ilanovo_trasa.jpg
ilanovo_trasa.jpg 231.73 KiB thumb_up0thumb_down

03.06.2008 - 10:33:36
00
pisosip ty nas chces pozabijat ? :shock: :D


Ja som písal:
-autor tohto príspevku nenesie žiadnu zodpovednosť za more nadávok, ktoré vypovieš na týchto výletoch. Twisted Evil

Jááj takže fájne bolo. To som rád. :wink:
03.06.2008 - 11:51:49
00
Je to síce len "hodinkový" okruh, ale krásna príroda: Svätý Kríž, Lazisko, ch osada Pod Dobákom, dolina Mošnica, na konci Mošnice do prava na "vrstevnicovú" cestu popod Jaloviarku až do Preddechtárky k starým baniam a dolu Krížskou dolinou späť do Laziska.
V tomto smere sa poblúdiť ani nedá, v opačnom by som to nedoporučoval. V oblasti Preddechtárka je niekoľko odbočiek, ktoré by v smere do kopca mohli miasť.
09.06.2008 - 10:37:27
00
Suhlas. Velmi pekna priroda. Akurat sa tam dost casto premavaju medvede :evil: . Podla rozpravania polovnikov tam chodil aj jeden velmi stary urasteny kus ( ak uz nedochodil). Ja som sice ziadneho nevidel ale stopy ano. Doporucujem nechodit velmi potichu.
09.06.2008 - 17:33:35
00
keyboard_arrow_up