Zdravim..

v statoch som si kupil Garmin Etrex Legend navigator, do ktoreho sa daju uploadnut aj mapy a tak som sa chcel spytat ci ju niekto z vas nema, alebo ci by ju niekto nechcel kupit a podelit sa o naklady...

geroy

P.S. mal by som zaujem napriklad o Slovakia TOPO
07.10.2005 - 00:44:00
00
Ahoj. Mám už 4,5 roka to isté čo ty, ale ešte v ČB verzii. Má to samozrejme aj menšiu pamäť. Ale musím ťa sklamať. Pokiaľ sa nič nezmenilo (a pochybujem o tom, že by sa zmenilo), môžeš jednu mapu použiť iba pre jeden prístroj. Už sa nepamätám ako je to riešené, ale tuším sa to nejako registruje cez internet a na viacej mašín to proste nie je možné nainštalovať.
07.10.2005 - 16:50:06
00
to fakt ?? kua...celkom sa mi pozdava slovakia TOPO ale vyhodit za to 3a pol litra...neviem neviem...
07.10.2005 - 17:12:36
00
viem ze znamy ma Garmin Quest, a ma pravo pouzit mapy aj na dalsi stroj, okrem svojho...
07.10.2005 - 23:26:34
00
stink napísal/a:
-------------------------------------------------------
> viem ze znamy ma Garmin Quest, a ma pravo pouzit
> mapy aj na dalsi stroj, okrem svojho...

Vsak aj na Garmin.sk sa nieco take spomina, pri kupe Topo SK ziskas zrejme 2 licencie: jednu na monochromaticku mapu a jednu na farebnu. Takze pokial zozenies niekoho s farebnym modelom Garmin, mozte sa podelit :) Ale over si to.
Kym ho budes zhanat, tak mozes poexperimentovat s free mapami: http://gps-maps.info/cz/
08.10.2005 - 00:01:12
00
Keď známy videl tú moju vecičku rýchlo si ju objednal aj on. Vtedy naše mapy neboli, iba západná Európa. Ale cca pred 3 rokmi vyšla nejaká naša, s tým, že sa bude za pochodu dorábať, bude podrobnejšia. Dalo sa to kúpiť a potom za lacnejší peniaz upgratovať. Bola to cestná verzia. No a on to kúpil. Neviem či to niekedy v živote využil, ale tiež musí mať všetko. Vtady som si chcel požičať CD, že to vyskúšam, ale nedalo sa to inštalovať na iný aparát. Bolo to viazané na číslo produktu (mapy) a číslo prístroja.

... ale časy sa menia. Takže možno

Osobne, keby som mal farebnú verziu GPS-ky s dostatočnou pamäťou, tak by som si ju kúpil aj za 3,5

Údajne je to také podrobné ako bežné mapy z VKÚ 1:50 000. Ak je to pravda, nie je čo riešiť. Jazdíš si po teréne úplne v pohode, nejaká nezjazdná cesta ťa netrápi, nájdeš si najbližšiu a ideš ďalej.
08.10.2005 - 13:08:57
00
ja mam tiez ciernobielu verziu etrexu Legend... a inak sa mi prave dnes
podarilo najst mapy slovenska rozdelene na 6 regionov su tam uplne vrstevnice ale nie su tam traily, tak som sa rozhodol ze to skombinujem s cestnou mapou a pre BA kde jazdim pouzijem este jednu dalsiu mapu kde su vyklikane aj chodnicky a cesticky...a potom hura do kopcov...este jedna vec ma zaujima...nemas problem s nedostatkom signalu v lese ?
08.10.2005 - 13:57:32
00
Málokedy. Treba ho vždy naštartovať na nejakom voľnejšom priestranstve. V lese to ide dosť ťažko. Kým sa chytí potrebuje výhľad. Hustý vysoký les je problém, bežné lesy viac menej v pohode. Na to aby si trafil na cestu to stačí. No a okrem toho málokde je taký súvislý les. Sú redšie miesta, čistinky, lúky. Sem tam sa signál stratí, ale neobmedzuje to. Najlepšie sa mu zatiaľ darilo na Kráľovej Holi.
Ja si vždy vyklikám trasu doma v p.c, prípadne aj nejaké alternatívy, ak by bola nejaká moja odbočka nezjazdná, no a na tom mieste potom prepnem na inú route, alebo track. Zmestí sa ti ich tam dosť. Dávaj ale pozor na perfektnú kalibráciu máp. Ja používam oskenované Harmanecké s GPS súradnicami. No a klikaj tie body primerane husto pri sebe. Ak ich budeš mať cca po 100-200 metroch, na problémových miestach (križovatky) to nemusí stačiť a pomýliš sa aj s GPS-kou. Zbytočne sa potom vraciaš, aj keď pomerne rýchlo zistíš, že si špatne odbočil.
Tak veľa zdaru. A ešte jedna "dobrá" správa. Ide zima, lístie opadáva. Za chvíľu je holý les. Hlavne okolo Blavy. Lepšie pre GPS to už nemôže byť.
08.10.2005 - 19:22:02
00
odkial mas tie oskenova Harmanecke s GPS suradnicami ???

cez co to uploadujes ??? Mapsource alebo sendmap ?
08.10.2005 - 22:55:57
00
ja na upload trackov (mam nemapove GPS) pouzivam oziexplorer a fakt dobre sa mi v nom pracuje.
09.10.2005 - 11:39:45
00
To geroy

Mapy som si oskenoval sám. Mám A4 scaner. Lepší by bol väčší, ale nemal som možnosť sa k nemu sostať. Dobre je aby sa ti okraje minimálne prekrývali. No a na prácu s mapamy používam Ozi Explorer. Sú aj iné programy, ale Ozi je asi najlepší. Tam si mapu spracujem, nakalibrujem. Preto sú dobré tie mapy s GPS súradnicami, lebo tam kde sa súradnice krížia máš úplne presný kalibračný bod. Ak budeš mať demo verziu Oziho, tak sa to dá tuším kalibrovať dvoma, možno troma bodmi. Ak ju máš s licenciou, tak sa kalibruje na 9 bodov, čo je podstatne presnejšie. A ešte jedna vec. Ak máš slušný pc existuje program na spájanie máp. (jeden z dôvodov, prečo je dobré scanovať tak, aby sa mierne prekrývali) Ale sú to potom dosť veľké súbory a načítanie mapy je na slabšom pc dosť pomalé. Ten program sa volá PanaVue ImageAssembler. Pospája to automaticky, alebo aj ručne. Keď je to dobre naskenované, pokojne sa spoľahni na automatiku.
Ale pozor. Zo začiatku je to dosť pracné, dosť sa nadrieš, kým to všetko pripravíš, hlavne keď nevieš presne ako by to celé malo fungovať. Všetky potrebné programy nájdeš na nete. Češi sú vpredu. Videl som niekde na ich stránkach, že sa dali objdednať už hotové naskenované mapy. Názov firmy si nepamätám, ale mala sídlo v Č. Budejoviciach. Možno sú aj iné firmy.
Tak skúšaj, hľadaj. Keď to budeš mať pripravené, potom je radosť s tým robiť. Nie iba pripravovať si tracky, ale aj spätná kontrola prejdenej trasy so všetkými možnými údajmi o jazde. A už posledný tip. Program Trackan. Výborný ako doplnok Oziho. Práve na vyhodnotenie prejdenej trasy. Všetky možné údaje o vzdialenosti, výške, klesaní, časoch, percentách atď atď.
09.10.2005 - 16:34:22
00
Ešte ma tak napadlo v súvislosti s trasami na tomto servri. Ak máte niekto, kto pridávate trasy GPS-ku, bolo by dobré dať tam aj súbor PLT - záznam trasy na gps. Možno by červo mohol pridať jednu kolonku tam, kde sa zadávajú trasy.
Darmo je trasa popísaná, keď príde cudzinec je preňho dosť problematické orientovať sa v novom kraji.
Nenadávajte na mňa, nežijem v sne. Je mi jasné, že gps-ku každý nemá, ale občas sa nájde. A kto ju má vie, že je to super vec, ak človek nie je zameraný len a len na výkon, ale uprednestňuje túlanie sa krajinou.
09.10.2005 - 17:02:39
00
presne toto aj mna napadlo.

databaza trackov s plt subormi, nieco na sk weboch som nasiel, ale hodilo by sa to spravit aj nejak "centralne" na mtbiker.sk, kde si myslim ze chodi dost vela bikerov.
11.10.2005 - 13:09:32
00
To geroy

Tak ako? Darí sa ti pracovať s GPS-kou?
22.10.2005 - 15:28:44
00
hej uz som som si postahoval nejaky free mapy :))
22.10.2005 - 18:43:03
00
keyboard_arrow_up