Existuje nieco take? Kedze som z tych co sa viac potia..uz zazili na chrbte tu saharu od ruksaku a povedali si uz nikdy viac nielen ruksak, ale ani ziaden tankvak.. a vodu doplnat na dlhsom vylete do tych 650ml flias predsa len treba.. hladal som neake informacie ohladom pitnej vody v studniach po Malych Karpatoch v okoli BA, ale nasiel som iba ciastkove informacie. Info o studniach by aj bolo(ci na 100% uplne alebo nie to uz neviem), ale kde je pitna a kde nie.. to uz je tazsie..

Ak by mal niekto mapu so studnickami/zdrojmi kde sa da dotankovat pitna voda budem vdacny ak by dal neaky odkaz. Mozno som len zle hladal. Uplne idealne by bolo ak by sa dala vytvorit alebo stiahnut tato info do GPS ako neaka priehladna vrstva alebo by sa tym dala doplnit mapa Slovakia Topo II.
17.06.2010 - 14:21:10
00
Studniciek a pramenov danej oblasti nie je tak vela, ze by si potreboval vyrabat mapu. Studnicky z oblasti Tvojho zaujmu si mozes stiahnut vo formate GPX z prilohy prveho prispevku tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,913.0.html. Subor otvor v MapSource a body posli do tvojho Garmin zariadenia.

Mozes tiez namiesto SK Topo v2 vyskusat mapu GPSforum Topo Slovakia, v ktorej tieto studnicky a pramene uz su zapracovane: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1599.0.html
17.06.2010 - 17:42:43
00
V okolí BA (v lesoparku) je momentálne pitná len jedna studnička - pri druhom kameňolome N48.21597 E17.08621
17.06.2010 - 18:20:40
00
neviem ci Ti pomozem gps nemam ale co poznam ja - pod cermakom na zltej, zabite, husi stok (majdan) a jedna je niekde pod pohanskou na modrej
17.06.2010 - 19:41:36
00
V okolí BA (v lesoparku) je momentálne pitná len jedna studnička - pri druhom kameňolome N48.21597 E17.08621

Mozno este jedna .. ostatne su oficialne nepitne(v lesoparku BA),co znamena, ze pit sa z nich moze, nezomrieme z toho ale, aspon zatial zijem :D

Pouzivam tieto ( čo som si pospomínal):
- partizánska lúka
- Železná studnička
- Johanka
- pri 2.kameňolome
- Malý Slavín
- Máriin prameň na červenej
- nepil som, ale zrekonštruovali Jarošovu na červenej
- pod Červeným Krízom na červenej - Zbojníčka
- raz som pil z jednej studničky kúsok za BK, možno je to snáď aj prameň Vydrice
- Félixova studnička
- Limbašská vyvieračka
- Čermáková lúka
- pod Mesačnou (za Sklenou Hutou smer Klokoč) som kedysi používal .. je už prakticky nepoužiteľná
- Mesačná lúka - ešte som myslím nepoužil
- Mon Repos - posledné časy nefunkčná, ale pil som už z nej

a kofolové studničky ... Koliba,BK,Cementárka,Korenný Vrch Baba,Červený Kameň, Zoška,Buková (kofotina),Smolenice jaskyňa Driny,Dobrá Voda :D
17.06.2010 - 20:55:02
00
Píšeš na dlhé výlety a v MK v okolí BA. To mi nejde nejak dokopy :)
Skús napísať oblasť pokiaľ. Ale odkazy a rady, ktoré tu padli sú dobré a mali by stačiť. Ak aj niekde nie je prameň, ale si niekde v lese vo vyšších polohách, na okolí nejazdí traktor vypúšťajúci nejaký sajrajt a tečie tam po svahu voda, tak sa treba smelo napiť.

Ináč to s tými studničkami v lesoparku a ich nepitnosťou by ma zaujímalo. Sú tam len tabuľky NEPITNÁ, ale nie je tam napísané prečo.
18.06.2010 - 07:50:31
00
v telke som zachytil info, že v tých nepitných bol presiahnutý limit fekálnych baktérií...
18.06.2010 - 08:04:21
00
aj tak je to individuálne :)
svojho času sme dopĺňali na zbojničke kludne, akurát jediný kamoš z toho vždy chytil herpes (citlivka)
inak je to fakt o odolnosti organizmu.. niektorým ludom nesadne ani vodovodná voda z iného mesta než je zvyknutý..

a z prameňa sa možte maximálne posr*ť :D ale určite neumrete ;)
18.06.2010 - 08:25:55
00
Vďaka za info, takže pokračujem v nosení vody zo sebou a dopĺňam ju mimo Bratislavského lesoparku :)
18.06.2010 - 08:39:21
00
MK v okoli BA som mal namysli tak do cca 100km od BA po lesnych cestach. Myslim ze 200km sa mi asi nikdy nepodari na biku spravit takze je to s dostatocnou rezervou.

Aky je rozdiel medzi Topo Slovakia II a GPS Forum Topo Slovakia? Aktualne mam stiahnute SK Topo II a vrstvu lesnych ciest.

PS: kofolove studnicky sa tiez pocitaju a vdaka aj za tie ;)
18.06.2010 - 10:08:35
00
Este kde sa da najest (miesta na trase nie daleko od hlavnej cervenej magistraly)

Koliba (parky,klobasa a pod.)
Biely Kriz (parky, nejaka polievka, len vikend/sviatky)
Cementarka (polievka a aj normalne jedlo)
Korenny Vrch (Baba) (polievka, normalne jedlo, cez tyzden trochu obmedzeny rezim)
Zoska (normalna restika, ale vonku je malo miest)
Cerveny Kamen (maly bufetik na parky, a slusna restika vonku)
Jaskyna Driny - tusim sa to vola U Jelena, alebo tak nejak, slusna restika vonku
Dobra Voda - pizzerka/aj ine jedla myslim (na namesti)
Brezova pod Bradlom - kdesi na namesti restika/kofola
Kosarisko (pri Brezovej) - dost slusna restika/kofola
18.06.2010 - 10:30:33
00
Aky je rozdiel medzi Topo Slovakia II a GPS Forum Topo Slovakia? Aktualne mam stiahnute SK Topo II a vrstvu lesnych ciest.

Mapa GPSforum Topo SK, ako aj vrstva les. ciest pre Garmin, su zadarmo, vytvorili ich nadsenci z gpsforum.sk z free zdrojov + zaznamenanych tras a bodov.

SK Topo je komercna mapa od firmy Conan, ktora je distributorom navigacii Garmin na SK. Vsetky turisticke navigacie Garmin, kupene cez distribucny kanal Conanu, obsahuju predinstalovanu mapu SK Topo. Da sa tiez samostatne kupit.

Transparentna vrstva les. ciest, ako aj mapa GPSforum topo SK je odpovedou nadsencov z gpsforum.sk na chybajuce a nepresne zaznacene lesne cesty v mape SK Topo od Conanu.

SK Topo ma ovela lepsie klasicke cesty pre auta a ma podstatne lepsie vodne toky.
GPSforum Topo SK obsahuje lesne cesty z NLC Zvolen, podrobnejsie vrstevnice, pre oblast Tvojho zaujmu obsahuje aj cyklotrasy a lepsiu kolekciu studniciek/pramenov. Nedostatkom su chybajuce potoky (nemame free zdroj dat) a chybajuca presne skategorizovana a podrobnejsia klasicka cestna siet pre auta. Preto GPSforum Topo Slovakia odporucame len do lesnych a horskych oblasti.

Nic Ti nebrani nainstalovat si aj mapu GPSforum Topo SK. V navigacii mozes mat viacero map, mozes ich kedykolvek jednotlivo zapinat/vypinat, takze mozes porovnavat sam.

Z Cermaka som pil pred tyzdnom i dvoma a ziaden napis "nepitna" tam nie je. Naberal som liter a pol a dopijal som ju doma, lebo mi chutila. :) Pred mesiacom som si opatrne nabral vodu zo studnicky na Amonovej luke, tiez ziaden napis a nic mi nebolo. Tuto studnicku vsak povazujem len za nudzovku.
18.06.2010 - 13:59:10
00
Z Cermaka som pil pred tyzdnom i dvoma a ziaden napis "nepitna" tam nie je. Naberal som liter a pol a dopijal som ju doma, lebo mi chutila. :) Pred mesiacom som si opatrne nabral vodu zo studnicky na Amonovej luke, tiez ziaden napis a nic mi nebolo. Tuto studnicku vsak povazujem len za nudzovku.
To je síce fajn, ale tu sa bavíme o studničkách v Lesoparku - a ten je v rámci Mestských lesov ak som to správne pochopil, neviem žeby siahal až po Amona :)

Tu sú vyznačené niektoré pramene v Lesoparku aj s fotkou http://www.ba-lesy.sk/index.php?7&selection=1
18.06.2010 - 14:52:21
00
pozrel som si tu mapu v Mapsource a chybaju mi tam nazvy vrchov a este zopar veci.. osobne radsej zostanem pri Slovakia Topo II + vrstva dorobenych lesnych ciest + vrstva/poi studniciek. Prijde mi to kompromisne asi najlepsia varianta. Skoda len ze nikde neexistuje mapa alebo vrstva s lesnymi cestami ktore by neboli prerusovane kvoli odfiltrovanym napisom alebo znakom a dalo by sa tak navigovat a planovat cestu v pristroji aj cez ne, tak ako po asfaltovych cestach napriklad. Mapa studniciek je uplne super aj ked niekedy mi tam v mapach chybaju pristupove cesty a clovek si to nevie hned predstavit ak teren v okoli nepozna kadial by sa tam najlepsie dostal.

Ak by mal niekto subor ktory mi ztensi vrstevnice v Topo II tak by som bol vdacny ak by poslal link. Uz davnejsie som klikal na povodne odkazy z GPS fora ale bud to nieje aktivne alebo to uz niekto premazal. Skusal som to ztensit aj cez web tool na upravu konkretneho suboru, ale vsetko mozne sa tam dalo menit okrem vrstevnic ktore som nenasiel. Diki.
18.06.2010 - 15:00:19
00
Ináč to s tými studničkami v lesoparku a ich nepitnosťou by ma zaujímalo. Sú tam len tabuľky NEPITNÁ, ale nie je tam napísané prečo.

ja zo studniciek a pramenov kde je tecuca voda v Karpatoch normalne pijem a zatial mi nikdy nic nebolo. cim dalej od civilizacie - tym je vacsia sanca ze voda bude kvalitna a pitna.. ;)

Na inspiraciu:
http://hiking.sk/hk/ar/1409/pramene_racianskych_karpat_i.html
18.06.2010 - 15:08:34
00
keyboard_arrow_up