Ja chodim uz dlhsie len na mobile, podla mna lepsie je dat mobil dopredu (ked som ho musel stale vytahovat, bola to otrava) ako kupovat za stovky navigaciu, ktora je len navigaciou. Mam appku wahoo, na nu napojeny hrudny pas a snimac kadencie, cez
gps z mobilu sleduje rychlost ci prejdene kilometre (vacsinou pozriemlen raz za cas, inak mam displej vypnuty). Takze odporucal by som drziak na mobil dopredu, skus nejaky uplne lacny, potom uvidis, ci to staci. Ja mam aj mobil z lacnejsej kategorie, nejaky iPhone za 900 by som tam asi nedaval. Ja chodim XC, raz za cas nejaky divokejsi roztraseny zjazd, mam drziak od BBB (konkretne tento:
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/brasne-a-obaly/puzdra-na-telefon/bbb-bsm-11-guardian-puzdro-na-telefon.html), mobil v nom uz prezil aj vazne pady ci salto cez predne koleso, ked som bike musel davat dokopy (aj pretocene riadidla). Za mna je vyhodou aj to, ze si viem pripadne pozriet pocas jazdy nieco ine (chcem ist niekam inam, tak pozeram mapu, niekedy pocasie ci flashscore

), nevyhodou je niekedy ten obal, za velmi jasneho pocasia nemusi byt dobre vidno, to je asi na navigaciach poriesene (neviem, nemam skusenosti).
Tak ale urcite ti niekto napise, ze navigacia je lepsia, kazdy preferujeme svoje.