...myslel som si ze to spomenies. Chystam sa tam pozriet uz od jari no akosi som nemal cas. Pri najblizsej prilezitosti ked bude ustalene pocasie to vsak urcite pojdem zhodnotit. :wink:
25.06.2009 - 10:53:55
00
A veru pôjdem aj ja , ešte som tam nebol , príroda prekrásna , takže treba skúsiť.

Tákže na kone a ideme panstvo.
25.06.2009 - 11:09:20
00
...na Orave (okr. Dolny Kubin) dokonca existuje obec, kde sa hlavna cesta rozdeluje na tri smery, pricom kazdy v sebe skryva stupania nad 12 percent a ziadne z nich nie je od danej obce dalej ako 1 KM. 8) 8) 8)
Kto mi povie o aku obec sa jedna? :wink: :wink: :wink:
25.06.2009 - 11:11:30
00
...na Orave (okr. Dolny Kubin) dokonca existuje obec, kde sa hlavna cesta rozdeluje na tri smery, pricom kazdy v sebe skryva stupania nad 12 percent a ziadne z nich nie je od danej obce dalej ako 1 KM. 8) 8) 8)
Kto mi povie o aku obec sa jedna? :wink: :wink: :wink:

Hehe vtipálek , nemám prejdenú celú Oravu , tak daj námet , môžme niekedy vyraziť samo ak to časový priestor dovolí nám obom naraz.
Or.Lesná to asi nebude , nie som pri mape.
25.06.2009 - 11:18:51
00
...je to samozrejme Osadka (10 KM od DK).
A spominane prechody su: 1 .Osadka - Pokryvac 2. Osadka - Malatina 3. Osadka - Lucky

Co sa tyka okruhov na Orave a v jej okoli je najkrajsi asi
DK - Osadka - Lucky - Besenova - Lipt. Matiasovce - Ostry vrch - Zuberec - Rohace (Tatliakove pleso) - Podbiel - Or. Podzamok - DK (prevysenie cca. 1800 m) :wink:

...no netreba ani zabudnut na oravsko-kysucku kultovu zalezitost:
Zazriva - Or.Lesna - Vychylovka - Lutise - Terchova - Zazriva
Vacsina stupani na trati uz bolo spomenutych v tejto teme! :wink:
25.06.2009 - 13:03:00
00
Nazdar DURI no v sobotu som to predsalen riskol a po práci som okolo 15.00 vyrazil zo ZA smer CA pred Ca odbočka na Bystrice , pred Vychylovkou odbočka v pravo na Or.Lesnú / fajnovučká cestička-poďakovanie Doprastavu , stúpanie najprv 9% neskôr 7% , 5 , 6 v dĺžke okolo 5km jóóój paráda /.
Cestou dolu do Or.Lesnej začalo popŕchať a keď som prišiel k prvej aut.zastávke už začalo dobre pršať , tak som bol nutený prerušiť moje snaženie po asi 59,6km.
Po výdatnom lejaku som sa asi o pól hoďky pokúsil opäť vyraziť smer Zázrivá , ale opäť začalo liať , tak až do tretice som teda vyrazil ale predtým som ešte zavolal babe , nech po mňa príde do Zázrivej.
Išiel som tade 3 krát , parádička aj napriek mrholeniu a muchám.
Začalo to 1% a skončilo kdesi medzi 6-7%, dolu som zaregistroval viackrát 10%, v Zázrivej som mal 966 nastúpaných metrov , no škoda že som neprekonal prvú tisícku na new 8.0 , keby počko vydržalo , odhadujem to na asi 1400.
No nabudúce , aspoň bude o motív viac :lol:
29.06.2009 - 10:52:10
00
Už sme boli 8) naposledy pred týždňom od priehrady Šance...

Ahoj, sli ste MTB ci cestaky? Hladam totiz ako sa dostat na Lysu Horu na cestaku ale vyzera to tak, ze iba ist od Frydlantu nad Ostravici na Prazmo, Krasnou a potom uz hore na Lysu Horu ale cele sa to vracia az na Frydlant tou istou trasou co sa mi moc nechce - najradsej by som to aspon trocha zokruhoval kdesi od Ziliny cez Mosty u Jablunkova a vratil sa cez Makov a tak - ak sa da...
07.05.2012 - 09:11:11
00
no myslím, že iná alternatíva tam nebude...to stúpanie od Šancí je síce zo začiatku celkom ok asfalt ale potom už je to len šotolina a na cesťak to teda nie je...

ale ešte je tu tá cestička od horárne, tou som ešte nešiel, vyzerá že tade by to mohlo byť ok aj na cesťáku..

i.imm.io
07.05.2012 - 09:14:55
00
Boli sme tam na jesen turistikovat a zostupovali sme k Sancom / Starym Hamrom a ta asfaltka tam bola fajn ale podla mapy na cykloserver.cz to vyzera odtialto 49.512337°, 18.475657° na slusnu spojku, ktora ide na asfaltku tiahnucu sa az na vrchol. Len neviem ci zrovna nepisem o tomu useku co spominas ako sotolinu :]
07.05.2012 - 09:20:48
00
ja myslím tú cestu cez Řehucí a Nové Dvory...ak je tá ok, tak potom nevidím problém...;)
07.05.2012 - 09:23:06
00
jj, presne ten usek od horarne pod Rehouci cez Nove Dvory pozeram :] a az teraz som si vsimol, ze si dal nejaky javascript / link v minulom prispevku ale tuna v praci mi to samozrejme nejde otovrit kvoli admin paranoidovi..
vyzera to tak, ze zajtra idem na prieskum :] google maps vrstva na cykloserver.cz ukazuje paradne detaily ako cumim a ta cesta vyzera v pohode takto. hlavne ta spojka od horarne nie je dlha, tak je keby to bol kentus mohlo by to opatrnou jazdou ist. moj Jack si uz cosi uzil tak to nejak hadam dame ;] ak prezijeme a nezabudnem dam report.
dikes
07.05.2012 - 09:31:39
00
ad topic:
pár pekných stŕmych kopčekov na Kysuciach v jednej trase s cieľom na Veľkom Polome :)
KML: http://www.ulozisko.sk/515921/stupacka.kml
Príloha:
Komentár súboru: profil
stupacka.jpg
stupacka.jpg 506.89 KiB thumb_up0thumb_down

07.05.2012 - 10:06:07
00
uff , vcera sme sli na malinuo brdo po asfaltke jak je cintorin a kalvaria , clovek by nepovedal ze je to taka stena teda zaciatok a koniec vyslapu :)
07.05.2012 - 14:00:45
00
ja myslím tú cestu cez Řehucí a Nové Dvory...ak je tá ok, tak potom nevidím problém...;)

Minulý rok som išiel tou spojkou na MTB - kvalita na cesťák nič moc, ale prejsť sa to dá. Je tam jedna väčšia križovatka, treba na nej ísť prudko doprava. GPS log: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=71922
07.05.2012 - 14:02:35
00
@ mars - super, vdaka za cenne info. Okrem tej spojky by to malo byt docela OK vsak? Teda od priehrady som to slapal takze pohoda az po horaren a tu asfaltku som potom videl az hore ako sa pretina s turistickou cervenou a vyzerala solidne este oproti nasim. Sedi vec?
07.05.2012 - 14:21:58
00
keyboard_arrow_up