Ahojte

Som veľmi rád, že MTBiker používa cyklomapy Freemap (http://www.mtbiker.sk/cyklotrasy). Bohužiaľ, na mape chýba ešte mnoho značených cyklotrás. Aktívnejších OSM/Freemap mapperov, venujúcich sa aj mapovaniu cyklotrás, je na Slovensku veľmi málo, aby to cele pokryli. Sme asi tak plus mínus traja a svoj domáci "región" sme už zakreslili.

Túto tému zakladám na to, aby sme spoločnými silami zlapšili tento stav. Do mapy na http://umap.openstreetmap.fr/en/map/nezmapovana-cyklistika-freemap-slovakia_95322 si značíme miesta, kde treba domapovať chybajúce značené cyklotrasy, ale určite je toho podstatne viac. Kľudne mi dajte vedieť a ja to tam poznačím.

Pre zakreslenie trasy do mapy je potrebné mať daný úsek zaznamenaný v GPX a vedieť aspoň farbu značenia. Ďalšie užitočné údaje sú: operátor (napr. SCK, OOCR Spiš, Mesto Levoča a podobne), číslo trasy, polohy, názvy a nadmorské výšky rázcestníkov (ak sú uvedené). Ak potom tieto údaje nechcete priamo sami zakresliť do OpenStreetMap (nie je to práve najjednoduchšie pre začiatočníkov), tak mi ich kľudne pripojte do odpovede, alebo mailnite na martin.zdila@freemap.sk a ja to tam nahodím vo vašom mene, alebo anonymne.

Ďakujem :)
22.10.2016 - 13:03:03
02
keyboard_arrow_up