A kde je stretko?
02.06.2010 - 14:57:00
00
stretko je predbežne pri mestských lesoch, prípadne potom pri 2. kameňolome.
02.06.2010 - 15:34:03
00
Akcia dopadla na jednotku :y: Na úvod sme mali menší problém s naštartovaním píly, Vilo si párkrát vyskúšal jej rozborku a po vysušení navlhnutej sviečky sme sa mohli pustiť do práce. Odpratali sme tri väčšie stromy na prvej časti trailu a presunuli sme sa k najhoršiemu problému - 4 vyvaleným bukom na jednej hromade na kraji rúbaniska na 2. úseku. Vtedy nás dobehol aj štatista Laco, ktorý si prišiel akurát zablatiť topánky :lol: Spoločnými silami sa podarilo zdolať aj túto kopu, akurát priamo na chodníku sú dva vývraty, takže spravíme menšiu obchádzku ponad ne. Pokračovali sme po chodníku smerom na lúku pred veľkým posedom a cestou sme trošku dočistili kúsok, ktorý minule sprejazdnil milsu. Stihlke sa podvolili aj tri menšie duby a samozrejme aj veľké stromy na mravenčej lúke. Mravcom sa však asi nepáčil zvuk píly, pretože počas pílenia zutekali. Laco usúdil, že má topánky už dosť špinavé, takže sa pobral svojou cestou a nás nechal napospas osudu. My sme neváhali a odpratali sme strom na zjazdíku pred Malým Slavínom a pri partičke disc-golfu sme si od pílenia na chvíľu oddýchli. Nakoniec sme sa vrátili na prvú časť Cerovej dráhy, kde sme dočistili zvyšné dva stromy a k tomu trošku upravili nedostatky z minulej akcie. Po zhruba 6 hodinách je Cerová dráha komplet prejazdná (ak medzičasom niečo nespadlo). Veľká vďaka patrí Vilovi, bez ktorého by sme boli takpovediac v ... Aby som nezabudol, činil sa aj fluider a rovnako aj Laco, ktorý dnešnú akciu dokázal dohodnúť a aj napriek povinnostiam nás prišiel podporiť. Vilo, ešte raz vďaka :muscle:

Prílohy:

Komentár súboru: posledná prekážka zdolaná...
IMGP9284.JPG
IMGP9284.JPG 204.26 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: partička disc-golfu...
IMGP9262.JPG
IMGP9262.JPG 181.8 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: aj Laco priložil ruku k dielu...
IMGP9226.JPG
IMGP9226.JPG 189.99 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: obchádzka vývratov...
IMGP9207.JPG
IMGP9207.JPG 212.48 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Vilo pri práci...
IMGP9204.JPG
IMGP9204.JPG 159.25 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: takto sme začali...
IMGP9184.JPG
IMGP9184.JPG 202.2 KiB thumb_up0thumb_down

03.06.2010 - 21:27:09
00
Pekné fotky. Niektoré kúsky boli naozaj slušné, hlavne to hovado na 1. úseku! Vilo nás naučil trik :y: , na ktorý nemá ani "sofistikovaná" páka :muscle: . Celý deň ma bolela hlava neviem z čoho, ale 2 zaslúžené pivka to teraz spravili :) .
03.06.2010 - 21:48:09
00
Ja dakujem trom musketierom, ze zabojovali, a sprejazdnili celu Cerovu drahu. Najma dakujem pilcikovi Vilovi, ze si nasiel cas, a prepilil nam vsetko co stalo v ceste... :D ;)
Samozrejme, ze dakujem i mar_tinovi a fluiderovi, ktori odviedli poctivy kus prace...
Chlapci DAKUJEM.
Skoda, ze som mohol byt dnes iba statista, ale i tie dve hodinky s Vami boli fajn... ;)
03.06.2010 - 22:06:51
00
Laci ty sa držíš toho konárika ako keby si ho prehováral ,že nech sa sám odvalí z cesty. :lol:
03.06.2010 - 22:29:13
00
Asi by sme už mali vyriešiť nakritickejšie mokré miesta (klopka na 1.úseku, koniec 1.úseku pod Kačínom, zjazd k mostíku pod Kačínom, Uhlenka, ...) lebo podľa predpovede má byť celé leto takéto pošťaté :rain: :sun: :rain: :rain: :( . Aspoň sa nepremnožia kliešte. Len nech už nie sú výchrice :worried: .
Včera bolo pekne vidno, že kde sa lístie odhrabalo na široko, cca 1m, tak chodník dokázal celkom rýchlo obschnúť už za 1 deň a je v pohode jazditeľný. A kde bola jamka napr. kvôli obchádzaniu koreňov :x je teraz ešte väčšia jamka v ktorej sa už drží voda a tá to ďalej zväčšuje.
Btw, Vilovi sa včera podarilo rozrezať 1 kmeň tak, že praskol pozdĺžne a celkom hladko, takže máme pripravené 2 lávky na nejakú tú preliezku :y: :muscle: \o/ .
04.06.2010 - 09:23:18
00
Viac fotiek zo včerajšieho upratovania...
04.06.2010 - 15:15:39
00
lh6.ggpht.com

Vilo kmeň rozrezal, ja som ho vyrazil budzogáňom a už sme len pozerali ako sa gúľa dole dolinou :muscle: :muscle: :muscle: :D
04.06.2010 - 15:48:27
00
pekne chlapi, rychla rota Chipa a Dalea :muscle: :bow:
04.06.2010 - 16:45:24
00
sme dnes isli okolo 16:00 od Maleho Slavina, zasa sme stretli polovnikov, mali brigadu aj s detmi a komplet to na tej casti co patri urbariatu Zahorska Bystrica zahadzali. Jeden z nich sa aj legitimoval ako lesna straz (aspon myslim, ukazoval to kamosovi) tak sme sa museli obratit a dali sme az tu cast od Kacina na Zeleznu Studnicku, ktora je pekne precistena.

otazka teda je, ako to vlastne je s tym povolenim. da sa do neho niekde nahliadnut ? lebo takto je to dost otrava. zda sa, ze mestske lesy su OK, ale ze urbariat nesuhlasi s prechodom cez ich uzemie. navyse sa tam vraj aj poluje (posedov je tam jak nasratych :)

ak je na to papier, mozno by nezaskodilo ho zverejnit.
05.06.2010 - 18:16:46
00
Ja som tam bol dnes poobede tiez, ale nebolo tam ani nohy, mal som i papiere u seba... Papiere mame, len sa nejako miname s nimi...Ja tam pojdem este zajtra, ak sa s nimi nestretnem, tak Ti mar_tin posle papiere... Chcel som to vybavit osobne, aby nemohli niekde ucuknut a vymyslat si...
Napis mi prosim, kde presne Ta zastavili, aby som vedel zajtra, kde ist... ;)
Pripadne vypytaj na nich kontakt, mobil, alebo adresu, ja sa s nimi spojim...
05.06.2010 - 18:42:10
00
To ako teraz každého chcete vybaviť povolením na vjazd na legálnu cestu??
Domaľujte si tie Céčka a máte pokoj nafurt.
05.06.2010 - 20:46:58
00
Toto žiaľ zrejme nie je o Céčkach, keďže páni už začali značenie odstraňovať. Budeme sa s nimi musieť stretnúť osobne a celú vec si vydiskutovať. Žiaľ nemáme na pánov poľovníkov žiadny kontakt, pretože už pri prvom stretnutí nám ho nedali. Každopádne toto je vec, ktorú by mal riešiť človek, na ktorého sú povolenia vystavené. Preto by som chcel ľudí poprosiť, aby dovtedy situáciu nehrotili. Zámerne nepíšem do vyriešenia problému, pretože netuším, ako to celé bude prebiehať. Ak sa Lacovi nepodarí s nimi stretnúť zajtra, tak najbižšie to bude možné riešiť až po 20. 6. Rovnako ako píše triki si myslím, že dávať povolenie každému bajkerovi nie je dobrý nápad. Jednoducho treba túto situáciu vyriešiť "oficiálnou" cestou. Ak by sa s nimi zase niekto stretol, skúste prosím získať aspoň názov poľovného združenia, prípadne nejaký tel. kontakt...
05.06.2010 - 21:09:25
00
Čím ďalej tým viac mám chuť sa ísť na ten váš trail previezť. 8)
Keď je raz niečo oficiálne označené tak ničenie značenia je protiprávne takže skôr treba tých buranov odfotiť a riešiť to úplne inak.
Ak je tá časť trailu v urbariáte ZB tak to treba aj cez nich...
Inak len žiadny strach aj keď ste asi vekovo mladší.
05.06.2010 - 21:30:36
00
keyboard_arrow_up