takže na základe predpovede shmú navrhujem, aby sme sa stretli v sobotu o 15.00 na križovatke asfaltky na kačín pri studničke/rybníku. húštinu by sme prerazili z obidvoch strán, tak najlepšie trafíme aspoň približný smer. mimochodom, hodil by sa zvinovací meter, ale aspoň 5m dlhý, ak niekto máte, zoberte (ja mám len 3m)... prikladám predpoveď na sobotu/nedeľu ako zdôvodnenie termínu 8)

Prílohy:

pocasie.jpg
pocasie.jpg 130.95 KiB thumb_up0thumb_down

05.06.2009 - 20:13:00
00
Takže asi prídem, len sa chcem spýtať aké náradie mám so sebou vziať - mám k dispozícii komplet záhradkárske vybavenie (t.j. lopata, motyky, rýl, hrable), sekeru a myslím, že aj nejaká pílka by sa našla.. Takže, nechce sa mi to ťahať všetko, čiže čo z toho bude treba?
05.06.2009 - 20:20:50
00
sekera by bola fajn, tiež pílka pre niekoho, kto nemá. bude sa hlavne odstraňovať krovie a menšie spadnuté stromy. ak máš pílku, ktorá zvládne kmeň do 30cm, tak určite zober, ja mám len krátku max do 15 cm hrúbky...
05.06.2009 - 20:25:08
00
Pani a damy, neviem co tu stale riesite... :D
Ja by som navrhoval zobrat nieco, s cim sa da kopat, pracovne rukavice, a jednu, dve male pilky... Asi budete prekvapeni, ale siuacia na singli sa trosku zmenila... Viac priamo na mieste... :lol:
Takze odporucane naradie, napriek Mar_tinovemu vyjadreniu: motyka, hrable pilka...
Tesim sa na stretko v sobotu...
Laco
P.S. Bol by som rad, ak by prisiel Alan a Roman, nasi dvaja hlavni upravovatelia singla..
05.06.2009 - 21:37:28
00
aby nedošlo k omylu, miesto stretnutia je pri druhom kameňolome (križovatka/odbočka na kačín), nie pri rotunde... pre istotu prikladám mapku.

Prílohy:

mapa.jpg
mapa.jpg 117.82 KiB thumb_up0thumb_down

06.06.2009 - 11:13:01
00
dnešná účasť: 9 ks (laco, fluider, alan, monasi, naiki, bogi, mipo13, misuge, martin), musím spomenúť aj nedočkavcov romana s potomkom, ktorí boli na singli doobedu, vyhrabali dosť dlhý úsek a našli "stratené" náradie... po dnešku je priechodný celý singel od rotundy až na asfaltku na kačín, schválne píšem priechodný, pretože na pár miestach je zatiaľ potrebné zosadnúť z bajku. vyčistili sme posledné zvyšky húštiny (asi 50 metrov), spravili sme nejaké terénne úpravy v bývalej húštine - prekopali sa dve-tri kopy hliny po vyvrátených stromoch a naznačil sa smer chodníka. zmerali sme dĺžku mostíka, ktorý sa bude stavať v klopenke cez potok - vychádza to na tri metre. prešli sme si celý trail a na začiatku je ešte jeden spadnutý strom, ktorý by bolo potrebné spíliť - šanca pre dobrovoľníkov a amatérskych drevorubačov... chcel by som sa poďakovať dnešnej úderke za pomoc, zvlášť by som vyzdvihol nováčikov - monasi, misuge a mipo13, po ktorých naozaj vidieť kus práce. v neposlednom rade patrí veľká vďaka pilčíkovi za to, že včera spolu s lacom odstránili popadané stromy aj staré kmene z celého chodníka (až na ten jeden na začiatku) a prerazili tiež veľkú časť húštiny. pridávam pár fotiek...

Prílohy:

DSC02287_sc.JPG
DSC02287_sc.JPG 263.35 KiB thumb_up0thumb_down

DSC02283_crs.JPG
DSC02283_crs.JPG 304.25 KiB thumb_up0thumb_down

DSC02280_crs.JPG
DSC02280_crs.JPG 325.15 KiB thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil mar_tin dňa 06.06.2009 - 21:41:20, celkovo upravené 1 krát.

06.06.2009 - 20:51:51
00
I ja dakujem dnes vsetkym zucastnenym za perfektnu spolupracu pri cisteni asi najhorsej casti 1.etapy tohto singletracku. Chvalabohu sa nam podarilo, ako pise i Mar_tin prerazit a aspon ciastocne sprevadzkovat celu prvu etapu singletraku...
Teraz treba len porobit terenne upravy a postavit mostik cez potok... A samozrejme vyhrabat hrablami cely zvysny usek, ktory este vyhrabany nebol.
Na buducu brigadu bude treba viac rylov, motyk a zisli by sa aj nejake dalsie hrable, zalezi vsak na tom , kolko ludi pride...
Este raz dakujem vsetkym, a tesim sa na stretko na buducej brigade...
06.06.2009 - 21:28:19
00
radost to citat, drzim palce :)

P.S: jedna vec je smutna, ze ked to len cisto statisticky zoberiem, tak tu v TN nemame sancu nieco take spravit... pretoze ked v hlavnom meste pride na takuto brigadu 9 ludi tak u nas... nie je tazke si to spocitat :(
06.06.2009 - 21:57:16
00
ropa: podľa mňa je to vždy o ochote ľudí niečo spraviť. možno by si bol prekvapený a pridalo by sa viac ľudí ako tu...
06.06.2009 - 22:28:15
00
Ked sa u nás v dzedzine najde 5 ludí tak v TN by to podla AP malo byť 150 :lol:
06.06.2009 - 23:08:04
00
ano ved na to narazam, je to o tej ochote, uz som si predbeznu sondaz robil a ochota je takmer na nule. Takze asi skor plati ta umera z BA ako zo Solcian :-) ale mam ozaj dobry napad pozvem na brigadu ludi aj z inych okresov :lol:
07.06.2009 - 08:51:11
00
no neviem kde si robil prieskum ale ked si kuknes napr mena ktore sa tu cituju pri brigadach na tom singli niesu to ostrielany foristi (cim sa nechcem nikoho dotknut)-prispevkami, a kopec ludi forum prevazne cita takze skusit by som to skusil mozno fakt budes prekvapeny..
07.06.2009 - 08:55:52
00
Tak som dnes ráno využil pekné počasie a vybehol na single aj s pílkou.
Hneď som sa pustil do toho stromu spadnutého, ktorý treba prekračovať, a na pravé poludnie bolo po ňom. Len som musel použiť veľkú páku a všetky možné končatiny, keď sa začal zalamovať. Aj tie konáre čo viseli zhora som orezal. Takže máme ďalšiu klopku :-), ale pozor na kmene na vonkajšej strane zákruty :mrgreen: .
Trochu som prečistil potok, kde sa bude robiť mostík. No a zoberúc osamotené hrable potom som pokračoval v čistení chodníka na 2 miestach, aj tam kde sa včera robilo. Vývraty sú fajnové, v jednom som sa zapichol ako oštep :oops: .

TAKŽE HRABLE SÚ UŽ S OSTATNÝM NÁRADÍM NA VRCHOM KONCI SINGLA !!!

Prílohy:

Komentár súboru: Upravený vývrat
DSC00407.JPG
DSC00407.JPG 211.62 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Kamoška len za 10eur a aká bola dobrá :-)
Piilecka.jpg
Piilecka.jpg 195.3 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Strom a zrádna klopka :-)
Strom.jpg
Strom.jpg 319.98 KiB thumb_up0thumb_down

07.06.2009 - 16:39:41
00
Teda, paráda, ste šikovní, škoda, že som tento víkend mala iný program...Ale rysuje sa mi možnosť prísť budúcu sobotu, aj s malou posilou. :wink: Príde v sobotu niekto? Bude sa pokračovať?
08.06.2009 - 07:43:09
00
@Zani:
Neviem, ci v sobotu, skor sa rysuje brigada na nedelu... Bude treba robit terenne upravy a najma hrabat singletrack, vycistit ho od listia, tak ako sme to robili na zaciatku...
Este dam vediet, ako to bude vyzerat s vikendovou brigadou...
Ja osobne tam este zbehnem i cez tyzden nieco porobit..:o)
08.06.2009 - 08:53:46
00
keyboard_arrow_up