Hmm, smerom dole je za parkoviskom, ten zosup ? Potom asi som nepochopil .. zdalo sa mi divne, ze pokracovanie, ktore vlastne nie je pokracovanim ale uz bolo .. no nic, cas na bajk asi :D

Zosup je presne na vodnu zdrz pri parkovisku, pouzivaju to podla mna chatari zhora ako skratku na bus, je tam jedno az dve neprijemne miesta, dostanes sa tam po skoceni podledneho skoku bk trailu a pokracovanim rovno po zvaznici , k chatam a potom nenapadny chodnicek doprava, najprv nic a potom prudko dole
26.03.2015 - 19:52:16
00
ja chodievam toto, pripadne modifikujem zaver trailom BK
http://mapy.hiking.sk/?trasa=0Qkqv

Fajn okruh, silva. Dnes som si ho prešiel. Pekne výživný takto v jednom kuse.

Väčšinu som poznal, akurát singel k horárni som premiérovo trafil správne. Doteraz som kľúčovú odbočku vždy prehliadol a pokračoval dole po žltej TZ do Krasnian.

Príjemne mi padlo dať si Cerovku a Vydrický po dlhom čase v opačnom garde. Ako Lamačan som totiž zvyknutý začínať Cerovkou nad Veronikou a vrátiť sa po Vydrickom na Železnú.

A ropušky už začínajú - dnes som jednu na Cerovke našiel. Nestihla naakumulovať dosť tepla a nevládala sa hýbať. Dal som ju z cesty preč, aby ju niekdo nerozpučil.
26.03.2015 - 20:16:14
02
Zosup je presne na vodnu zdrz pri parkovisku, pouzivaju to podla mna chatari zhora ako skratku na bus, je tam jedno az dve neprijemne miesta, dostanes sa tam po skoceni podledneho skoku bk trailu a pokracovanim rovno po zvaznici , k chatam a potom nenapadny chodnicek doprava, najprv nic a potom prudko dole

Tam som minule pozeral , ze je chodnik a takym blbym vytocenim .. ale z tej zvaznice potom je nutne ist niekam dolava, ci ?
26.03.2015 - 20:19:07
00
Potrebujem poradiť.
Išiel som teraz prvý krát takýto singel ako je Cerovka a možno 10x som mal na mále, takmer som sa zrúbal. Treba dodať, že som mal na nohách ibe tretí krát SPD tretry a s tým rýchlym vypínaním nohy z pedálov to je ešte také všelijaké. Tak dajako sa mi potom rozležalo v hlave, či sa to neskôr s tými SPDčkami poddá, alebo by tu bolo lepšie jazdiť vo flatoch?
27.03.2015 - 21:26:22
00
Pali65podda...s spd je to 100× lepsie.....flaty potrebujes na gravity alebo downhil....pre lepsiu oporu tretry skus spd s klietkou, teda take kde sa topanka moze viac opriet o pedal nielen kufrom tretry. A vypinanie, ak mas prilis tuhe tak srobovacikom skus pomajstrovat a na treti krat budu uz ok, alebo to nechas tak a zvyknes si casom ;)
27.03.2015 - 21:35:15
01
Potrebujem poradiť.
Išiel som teraz prvý krát takýto singel ako je Cerovka a možno 10x som mal na mále, takmer som sa zrúbal. Treba dodať, že som mal na nohách ibe tretí krát SPD tretry a s tým rýchlym vypínaním nohy z pedálov to je ešte také všelijaké. Tak dajako sa mi potom rozležalo v hlave, či sa to neskôr s tými SPDčkami poddá, alebo by tu bolo lepšie jazdiť vo flatoch?

Je to o zvyku a ako maros pisal, ak ich mas na tuho, treba povolit. Mozno si mohol zvolit zo zaciatku lahsiu trasu, kym si zvyknes.Tiez som sa obaval ked som teraz zacal jazdit s spdckami, ale da sa povedat, ze som si rychlo zvykol a naopak , citim sa ovela stabilnejsie ako s klasickymi pedalmi.
27.03.2015 - 23:33:21
01
Viac ľudí mi povedalo, že musíš aspoň raz padnúť v nulovej rýchlosti aby si si prepol v hlave že sa musíš vycvaknúť. U mňa to fungovalo, moja polovička sa už vystrela asi 5 krát a stále nieje na 100% zvyknutá.

každý to má trochu inak, kľúčovým slovom stále ostáva zvyk
28.03.2015 - 07:42:12
01
Na prvej jazde som to mal úplne povolené. Potom som to dotiahol o pol otáčky, lebo ten vakel bol fakt neúnosný. Na druhej jazde som už urobil kotrmelec doboku, lebo doteraz som používal ešte klasické klipsy a 30 rokov používaný pohyb sa predsa len nepreprogramuje za deň. No a na Cerovke som to vždy nejako LTT stihol, ale potom mi vŕtalo v hlave, či je vôbec na takejto trati SPD dobré riešenie. A ešte špekulujem, že viaceré úseky by sa asi lepšie išli s nižšie postaveným sedlom. Či?
28.03.2015 - 08:39:36
00
Prilis spekulujes. :) Cerovka je typ trate, kde netreba znizovat sedlo, ani riesit pedale. Na SPD si najprv trochu viac zvykni a vsetko bude OK.

P.S. Ja mam SPD nastavene na nizku silu vypnutia.
28.03.2015 - 08:45:19
03
Jezuško, je to už niekoľkýkrát, čo usekávaš debatu, keď sa niečo chcem dozvedieť. Objasni si v slovníku slovo "moderátor", mal by to byť niekto, kto usmerňuje, nie zastavuje :(
A už vôbec by si sa v tejto pozícii mal zdržať hodnotenia diskutujúcich. Málokde som sa stretol na fóre s prípadom, kedy je rušivým prvkom práve moderátor.

cervo urob si tu poriadok...
28.03.2015 - 09:05:29
00
Niekolkykrat usekavam? Kolky prosim? Uved konkretne situacie. A ja ze usekavam? Takze podla Teba je dobre mienena odpoved useknutie? To, ze spekulujes, si napisal Ty sam, ja som Ti len odpovedal. A nevsimol som si, ze by som hodnotil niekoho uroven. A ked by som mal moderovat podla Tvojich predstav, tak by som Ti to mal asi vymazat ako off topic, lebo tato tema nesluzi na konzultacie ako jazdit s SPD. Takze viac nadhladu a menej vztahovacnosti by Ti nezaskodilo. ;)
28.03.2015 - 09:16:56
02
Rozmýšľam či som niekde na Cerovke spúšťal dole sedlovku, hmmm, áno, raz smerom od MS na Kačín a raz opačným smerom. Inak nikde inde ju naozaj nepotrebujem dať dole. Pali, Jezus má pravdu, pojazdi s nášľapmi najprv trochu po zvážniciach, nalep si na predstavec "žluťáska" s nápisom "SPD", vedome zastavuj a vypínaj nech sa ti to dostane do krvi lebo ako píšeš, po 30 rokoch budeš stále ťahať nohu tam kde netreba. No a potom keď sa Ti podarí zastať na križovatke na červenej bez toho aby si sa vyvrátil nabok ;) pusti sa na Cerovku alebo iný trail.
28.03.2015 - 09:43:40
01
tiez som zo 25 rokov jazdil klipsne, dokonca som utahoval remienky a myslim si ze ten pohyb nie je zas o tolko iny, ba priam jednoduchsi, mozno sa len chvilku vedome sustred na vybocenie paty a inak pokracuj smerom dozadu ako na klipsni
28.03.2015 - 09:55:30
01
...
A siel uz niekto po zltej TZ z Deviteho mlynu k Westu ?

dnes som si ju naložil. potom 5bojár, pred spariskom som odbočil dolava okolo altánku k Slivovi, tam doprava vydrickým singlom na green a z neho prepojom na malý slavín a cerovku. Super pojazdenie len ten vietor nemusel byť.
28.03.2015 - 16:51:56
01
Ja mam SPD nastavene na nizku silu vypnutia.

Je ešte jeden dôvod, pre ktorý sa oplatí mať SPD nastavené na nízku silu vypnutia - aby sa noha v prípade pádu automaticky vycvakla z pedálu.

Dám sem jednu príhodu, ktorá sa stala na Cerovke. Nahovoril som raz 30-ročné ucho a 67-ročného veterána, že sa ideme povoziť. Išli sme v smere od Veroniky k MS. V zjadzíku kúsok nad brodom si to ucho drzo pustilo naplno dole. V pánkovi, inak celoživotnom vášnivom cyklistovi, vzplanula hrdosť a vydal sa ucho stíhať. Lenže v tej spodnej klopenke bolo blato. Pánkovi ustrelilo predné a porúčal sa na zem. V prvej chvíli som si povedal: to nič nebude, len si tak "ľahol", zem je tam mäkká. Lenže pánko sa nezdvíhal... To už som vedel, že je zle. A čo sa stalo? Mal príliš utiahnuté SPDčka. Pri páde mu nevyplo nohu a natiahol si kolenný krížny väz.
28.03.2015 - 17:42:03
00
keyboard_arrow_up