mizaky napísal:
Ano, je to subjektivne. Ja by som sa viac hanbil keby som zasieral forum o tom ako chcem prisposobit trail presne svojim specifickym poziadavkam aby si nemusel dat dole nohu. :D Ja si radsej tie 2 korene prekrocim, casom sa naucim jazdit aj po nich.


Suhlas, je tam presne jeden usek korenov, kde musim vypnut tretry a prekrocit to :-) inak je CD krasne zjadna (ci v zime, ci v lete) a podla mna aj zabavna. Cerovka je ok, tak ako je. Je dost inych trailov, pokial s nou ma niekto problem. Ak chcem klopenky, mam blue, driver, kamenak, tbk 1,2,3 trosku Slalomka, atd...... HOWGH, ?
24.11.2021 - 00:30:35
02
Ked CD zvladla moja polovicka, tak ju fakt musi zvladnut kazdy :-) Isla ju tento rok prvy krat (na ebiku) a uprimne, neviem si vybavit ako prechadzala tie tazsie useky (nejako mi nestihala, takze som ju vzdy pockal na nejakom sirsom mieste :lol: ), ale nestazovala si, dost ju to bavilo a pacila sa jej okolita sceneria.
24.11.2021 - 09:11:23
00
tak zase ebike ma podstatne lepsiu priechodnost narocnejsim terenom ako normalny bajk..
24.11.2021 - 09:46:14
00
Ak mas na mysli to, ze nepotrebujes setrit sily, resp. ze pred technickejsou pasazou smerom hore len jemne prisliapnes a motor ta cez to dostane, tak mozno ano. Ale zasa sa s tym bikom ovela tazsie pracuje, takze by som to takto nezovseobecnoval. Smerom hore to je hlavne o fyzicke, a ta je na 10 km stupajucom traili (v smere od zeleznej ) dost potrebna.
24.11.2021 - 10:02:34
00
mam na mysli presne to - v rozbitom terene prisliapne a motor ju prenesie bez problemov cez korene, takze to plati vseobecne... "tazsia praca" s bajkom by sa dala povazovat pri skusani trialovych trikov a nie jazdeni po lesnom chodniku kde vpodstate clovek nemusi nic robit ;)
24.11.2021 - 11:08:51
00
scarinko napísal:
Mne cerovka vyhovuje len mi vadi par miest ktore sa za posledne roky znacne zhorsili co sa tyka kvality a prejazdnosti. Ano niektorym to prave vyhovuje lebo to nabralo na tych miestach na technickej narocnosti kusok. Ale myslim ze o tom by to nemalo byt. Malo by sa to udrzovat v stave v ako sa to vymyslelo a vybudovalo. Nezlahcovat ani neztazovat akekolvek useky.
Ak sa niecozhorsi tak by sa to malo vratit alebo opravit. Teda si myslim ja.


Dakujem, napisal si po lopate to co som napisal v prvm mojom prispevku. Dufam, ze aspon ty budes pochopeny.
24.11.2021 - 11:11:49
01
možno bude/je rozdiel v tom, že on napísal relatívne krátky príspevok a ty niekoľko strán :P
Už ti tu viac ľudí napísalo, my netušíme čo si myslíš, vidíme len to čo napíšeš
24.11.2021 - 11:18:51
01
Tiez budem rad, ak mi niekto objasni, preco je dobre nechat na traily problematicky prejazdny usek.
V tomto pripade 1 alebo 2 na 10km ? Tie spominane 3m. Medzi padnutym stromom, ktry treba prelozit a tazko prejazdnym usekom nevidim rozdiel. Oboje sa da prejst, ak mas techniku. Ale keby bol cez CD na 2 miestach strom vsetci budu kricat, robte s tym nieco, ked je to vymlety korenovy usek alebo strhnuty svah, tak je to charakter trailu ? Jazdu to ovplyvnuje uplne rovnako.
scarinko to napislal presne a jednoducho. Ja som len chcel povedat ze j aj druha moznost. Ak chcte technicke pasaze, strhnute svahy, korene, stromy trciace do trailu, smykajucu sa sut v odklopenej zakrute.... tak potom nech je to charakter trailu a nie prekazka. Nech je takch 90%. To je druha moznost ktoru som spomenul ako navrhovane riesenie. Viac po lopate a jednoducho to uz napisat neviem.
24.11.2021 - 11:31:16
01
Kenai, ten spadnuty strom, ktory asi myslis, bol uz upraveny a ma najazdy z oboch stran. Uz to prejde fakt hocikto.
24.11.2021 - 11:33:30
13
lapaloma napísal:
možno bude/je rozdiel v tom, že on napísal relatívne krátky príspevok a ty niekoľko strán :P
Už ti tu viac ľudí napísalo, my netušíme čo si myslíš, vidíme len to čo napíšeš


S tym ale nic nenarobim, Ked je problem pochopit podrobne popisanu situaciu z viacerych uhlov pohladu, zahrnajucu navrhy riesenia a vysvetelnie postoja, tak strohu kratku vetu, uz bude misinterpretovat kazdy. It's not an even playing field.
24.11.2021 - 11:38:11
00
iron.hide napísal:
Kenai, ten spadnuty strom, ktory asi myslis, bol uz upraveny a ma najazdy z oboch stran. Uz to prejde fakt hocikto.


Dakujem, viem, o tom strome. Stromy som len pouzil ako priklad. Lebo viem, ze ked je niekde spadnuty strom cez trail tak je hend trail na TF zlty (minor issues). Pritom to zahrna obvykle len "vynut tretru a prekrocit". Alebo bunyhop.

edit: gramtika


Naposledy upravil Kenai dňa 24.11.2021 - 12:12:54, celkovo upravené 1 krát.

24.11.2021 - 11:41:50
00
no a prosím ťa, naozaj sa už nauč gramatiku, lebo som dnes do Service Desk-u napísal "obvikle" ... chvalabohu to šlo editovať lebo by som umrel od hanby. Ak si nájdeš nejaký kurz ja ti prispejem 15 euro
24.11.2021 - 11:54:38
00
Dakujem, vazim si tvoju snahu o moje zlepsienie. Uprimne, ale nepoznas cele story a tu nie je priestor ani vhodne miesto to rozoberat. Jedine co mozem urobit pre pohodlie ctenych diskuterov je:
1. mozu si ma zablokovat
2. mozu ma opravit a ja sa pokusim to dat do gramticky spravnej formy
3. mozu si kupit nejaky preprat, ist na kurz zvladania emocii, aby ich to nevytacalo (vyber necham na nich)
24.11.2021 - 12:11:34
00
lapaloma: ty napises zle slovo a na vine je kenai ? :D .. ok, ako vtip dobry, az po ten kurz ;)

kenai: na 5bojari vyklcovali kamene v zakrute, lebo sa tam niekto nevedel rutit rychlo. Ved sa ani nedalo, nepochopim to, ak niekto chce hladky chodnik, nech ide na asfalt, naco mu je 29er mtb na tucnych gumach a nebodaj full. Na cerovke bolo vela miest, ktore boli lahsie a tazsie, ale boli technicke, niektore zanikli, niektore zrusili. Na troch jamach miestny ebiker odpilil koren (ziveho stromu), pretoze ho nevedel prejst a este sa tym chvalil. To bol jediny technickejsi usek. Na chodniku oproti asfaltke smer Kacin ako je studnicka/jazierko/kamenolom bol krasny technicky usek cez kamenny schod. ML ho demolovali, lebo sak nebezpecne. No ak sa na to necitim, tak zleziem z bajku. Na traili smer horaren krasnany pred casom vybudovali 2 male skoky vedla chodnika. To je super. Ked nechce, ides po chodniku, ked chces, skocis. Da sa aj smerom hore. Nezavadzia, je v pohode. Este niekde tam je taka dvojvlna ci co, to je rovnake. Ale inde su aj smutne pripady, rozne chicken mostiky a pod.
Ludia sa natrepu s barscim barskde, do Tatier v papuciach a potom .. zachrante ma. Vyasfaltuje to, lebo moje deti tade neprejdu. A pod. Vsak taketo myslenie je vidno v dnesnej dobe casto. Ja,ja,ja, len ja.
24.11.2021 - 12:22:14
05
scarinko napísal:
Malo by sa to udrzovat v stave v ako sa to vymyslelo a vybudovalo. Nezlahcovat ani neztazovat akekolvek useky.

Je to prírodný chodník a tí čo to budovali mali nejakú predstavu. Treba si uvedomiť, že keď sa na Cerovke začalo jazdiť (a to platí o každom prírodnom traili) začala Cerovka žiť svojím vlastným životom. Niečo sa dá ovplyvniť údržbou, ale ona si nakoniec aj tak urobí sčasti po svojom. Dá sa prirovnať k živému organizmu. Keď sa bude používať, tak prežije a možno sa zmení na zvážnicu (neberte ma doslova) možno na nioečo iné. Keď sa prestane používať, tak zarastie a zanikne.
Ale nikdy to už nebude v stave ako sa to vymyslelo a vybudovalo. ;)
24.11.2021 - 14:06:07
06
keyboard_arrow_up