SEDLO POD ČIERNYM VRCHOM Výstup začína v Rudnianskej Lehote (340 m.n.m.), prekonáva prevýšenie 510 m s priemerným stúpaním 6,4%, na dĺžke 8 km. Zo začiatku cez dedinu mierne stúpanie ktoré sa postupne zvýši na takmer rovnomerné po celej trase, len miestami so stúpaním nad 15%. Prvá polovica po asfalte, druhá po lesných cestách. Od vysielača obmedzené výhľady na západ. Občerstvenie len z vlastných zásob.
Veď práve o to mi išlo, že neviem kde všade sa na Slovensku nachádzajú vysielače. Ak o nich viete a môžete pripísať aj to ako a odkiaľ sa na ne dá dostať, prípadne iné zaujímavosti, budem len rád. Už aj plánujem v budúcoročných výjazdoch Zobor, Straník a Krížnu.
To mi zatiaľ vždy vyšlo (viď fotky). Akciu plánujem totiž vždy po "dohode" s počasím. Pokiaľ nehlásia pekné počasie, tak ju odložím o týždeň, dva a spravím si niečo iné v mojom okolí. Podľa mňa je zbytočné prejsť polku Slovenska k vysielaču v zlom počasí, najmä ak viem že z vrcholu sú pekné výhľady. Radšej si posedím na vrchole na slnku, ako v daždi a hmle sa len otočiť a ísť späť.
to sú skôr len miestne vykrývače a takých je na Slovensku spústa, či už televíznych, rozhlasových alebo mobilných. Mal som na mysli známe slovenské televízno-rozhlasové vysielače väčšinou postavené na známych kopcoch.
Dubnik, 874 mnm, okr. Presov
Vraj najvyssi vysielac na SVK s takmer 300 m vyskou.
Pristupova cesta od Presova vedie z obce Zlata Bana a je bud asfaltka horsej kvality alebo klasika: trat slanskeho maratonu.