Viem, že už tu podobná téma bola, ale je toľko informácii, že sa z toho neviem vysomáriť a rada by som si nechala poradiť od skúsenejších.
Plánujem kupovať pre seba E-bike. Plán je nasledovný - cca 2-3x do týždňa ísť s dcérkou na výlet - cca 2-3hodinyky, cez víkend aj na dlhšie s prestávkami. Cesta by bola viac menej asfaltová a poľné cesty, žiadne prudké zjazdovky
Pozerala som CUBE, HAIBIKE, TOTEM, ROCKMASCHINE.... Niečo do cca 2500e, strop je 3000e. Ja mám 169cm. Predtým som mala bike GHOST, bola som veľmi spokojná, avšak teraz ak by som chodila s malou, tak do kopca by som asi potrebovala pomoc motora, keďže malá má cca 10kg - preto chcem vlastne aj E-bike. Avšak po rovine/ dole kopcom nechcem používať motor, skutočne len ak by sme mali nejaký strmší kopec by som uvítala túto pomoc a aby sme dokázali zájsť dlhšie trasy.
Chcela by som kúpiť aj sedačku pre malú. Stále neviem, čo je pre ňu lepšie- vzadu alebo vpredu. Rátam s tým, že mi treba aj menší batoh s jedlom, vodou ,ale našla som aj nejaké také, čo sa dávajú na bike.
Snáď som udala všetky dôležité body a budem rada ak mi poradíte:)
Ďakujem veľmi pekne
posledný komentár: 23. 9. 2021 o 21:18
posledný komentár: 13. 6. 2018 o 17:04
koľko rokov má malá? my jazdíme od 1,5 r v prednej a nehodlme s tým prestať
ebike by bolo fajn hľadať to, čo je skladom. cyklotrasy ratate asfaltove alebo lesne?
Malá má rok, ale toto by bola samozrejme dlhodobá investícia, až kým nebude mať svoj bike:)
Cesty tak na 70percent asfalt , zbytok les, resp. poľné cestičky. Premýšľala som nad nejakým CROSS E-bikom. to mi vyšlo z prieskumu, že by to bol asi zlatý stred...
V sedačke ci prednej alebo zadnej najskôr ak vie naozaj bezpečne sedieť.,mám doma 2,5 a 0.5r chalanov,nejak uz som zabudol ako to bolo pri prvom. Veľa bude záležať na posede bajku, ale turistické crosove bajky majú vzpriamenejsiw posedy cize by to malo byť ok.
Mimo toho ze môže drobec vzadu zaspať a padne mu hlava ma napadajú ešte 2 negatíva. Skoro 0 komunikácia s dieťaťom, okrem presunu z výletu nemá nič, nevnima to ako jazdu.dqlsia vez je zmena ťažisko bicykla,videl som ako jeden otecko s dieťaťom chcel prejsť cez obrubník, iba jemne dvihol koleso a Skoro skončili obaja na zemi.
Okrem cyklovozika to bude asi stále o určitom kompromise
Čo sa týka samotného ebikeu, doteraz som jazdil na crossovom https://rockmachine.sk/2019/flash/storm-e60-29/matte-black-silver-dark-grey#bike-image .
Veľmi variabilný bicykel, keďže sa s ním dobre jazdilo na cyklochodníkoch, ale aj na poliach a lúkach, ale zvládol aj hory a kamenisté zjazdy.
Rock Machine Blizz e60-29 elektrobicykel, lesklá strieborná/čierna
2 549 €
MOC 3 599 €Inak tie rockmaschine e biky sa mi tiež celkom pozdávajú. Ťažko vybrať ?
https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/ruby-pro-27-5/seda-ruzova/
https://www.ctm.sk/bicykle/ebike/senze-lady-trek/matna-tyrkysova-cierna/
https://www.gonser.ch/e-bike-mountainbike-vollgefedert-27-5-pink/a-10272/?ReferrerID=7&gclid=CjwKCAjwgOGCBhAlEiwA7FUXkm3HowhqEx7slujJfVPigMnicBqs7m_l3BAbhSAHpvIbf6u6MxRu_xoC7oQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
https://m.heureka.sk/elektrobicykle/ghost-hybride-square-cross-b2_9-damske-2020/
CTM RUBY PRO 27.5 dámsky elektrobicykel, galaktická fialová/hodvábna sivá
2 499 €
Novinka CTM SENZE GX Lady 28 dámsky elektrobicykel, matná sivá/staroružová perleť
2 159 €
Pokial dieta nie je vyslovene averzne voci sedacke ci voziku, nevidim dovod preco by nemalo ako rocne jazdit s rodicom?
Kolko tych deti si na sedacke a voziku odjazdil ?
Môj drobec zacal somnou jazdit v 13 mesiacoch zacali sme po sidlisku po 2 tyzdnoch uz dlhsie vylety v ramci mesta a v 1,5 roku sme uz jazdili cyklochodniky a traily.
Pokial je dieta zdrave, vie udrzat chrbat rovno pri sedeni a bavi ho to, neviem preco by som v tom mal prestat.
Nakolko sa hokej nehra a plno spoluhracov ma deti v rovnakom veku, napodobne chceli s nami jazdit. U niektorych nastal problem ze boli prilis navyknuty travit vsetok cas s mamou a problem nebol jazdit na bajku, ale travit cas inak ako s mamou
Minulú sezónu vyzeral náš denný program asi tak, že som bol v práci, malý sa zobudil, dal si na hlavu prilbu a nebol ochotný sa ani najest, kym sa neslo na bycikel.
Niekedy naznacil ze nechce na bicykel, ale hrať hokej, co bolo ale minimum krát a ver mi ako byvaleho hokejistu ma do toslova deptalo. Minulý rok najazdil cez 800 km v sedačke, asfalty,spevnené plochy, lesne cestičky a modre traily. Zdá sa ti podľa fotkiek že je neštastný, alebo ho to nebavilo?
Momentálne vie v 2,5r základy korčulovania, hraje hokej, futbal, na odrazadle jazdi ako blazon a postupne ho vysadzame a ideme do bicykla.
na ihrisku vidime rodicov ktory jednoducho travili s detmi menej casu a ucia sa odznova, est raz zopakujem jednu vec cas straveny s detmi je najlepsie investovany cas v zivote.
Ako tu bolo spomenuté, čas investovaný do dieťaťa je tá najlepšia investícia. Ja som s mojou dcérou začal chodiť od jej 3 rokov do škôlky pešo (neskôr striedavo na bicykli na sedačke). 1,5 km bez ohľadu na ročné obdobie a počasie. Áno začiatky boli náročné, trvalo to viac ako pol hodiny, veľa razy sa jej nechcelo, vymýšľala, že chce ísť autom. Ale výdrž sa oplatila. Dnes po roku to už zvládneme za 15 minút, dokáže držať krok s dospelým človekom a dokáže sa naháňať s deťmi staršími ako 10 rokov. A vyzerá, že má ešte vyššiu výdrž ako oni.
Takže všetko sa dá, ak sa chce.
povodne som chcel vozik, ale vyskusal som tuto THULE Yepp Nexxt Mini
a je to skoro ako prilba, lahke spratne a bezpecne
Najprv som skusil len tak 10km po rovine, dalsi bol uz 20km a nasledne som ju uz bral do lesa asfaltom/zvaznicami, bez problemov 35km na 2-3 hodky. Vzdy dakde zastavime, krpata si pobeha a ideme dalej
Problem nastane len ked zacne zaspavat, ale to uz sme vacsinou par km od domu.
ked je v predu, mozem s nou stale komunikovat
skus si pozriet/vyskusat tuto co mam aj ja
THULE Yepp Nexxt Mini
https://www.youtube.com/watch?v=oSwvbStz1hs
po vyjazde len odopnem sedacku z uchytu (ten sa montuje na krk vidly medzi hlavove a predstavec) a mozem si ist jazdit svoje
e-Mountainbike. Tuším tak to bolo. Ale veľmi sa mi páčil aj sa mi dobre na ňom jazdilo a hlavne je to aj na poľné cestičky aj na asfalt. Lebo nebudem stále len s malou chodiť , tak nech je trosku aj sranda ? Predtým som mala GHOST , ale normálny bicykel nie ebike a ako sa hovorí bola to láska na prvý pohľad ? a čo som hlavne chcela , tak aby mi vydržal , bosch motor, batéria tiež bosch 500vka, shimano brzdy aj prevodovka (myslím, že prevodovka to bola, viac sa pýtal muž:D) deore.
Ešte vybrať tu sedačku. Vyskúšam aj prednú aj zadnú a uvidíme. Inak mne sa páči keby mám malú vpredu, lenze ona je aj dosť velka na to , že má rok. Možno na tuto sezónu by sme ju využili a nabuduci rok už zadná. Neviem ?♀️