Riešolo sa to tu už veľa krát, ale ja mám trochu iný problém.
Chcem aj naďalej jazdiť ako doteraz za vlastné, bez elektriky. Pomoc elektromotora chcem využívať len v kritických situáciách. Ako zálohu keď už mám toho plné zuby. Keď už ďalej nemôžem. Tiahlé stúpanie, protivietor a domov ďaleko.
To znamená že potrebujem taký elektromotor čo ma pri vypnutom stave nebude nijako obmedzovať a keď potrebujem pomoc, zapnem ho a bude mať dostatožnú účinnosť aby zvládol trebárz aj tiahlé stúpanie.
Je tu niekto kto by mi vedel poradiť či to takto vôbec môže fungovať? Alebo bude nutný nejaký kompromis?
Vďaka
posledný komentár: 3. 4. 2025 o 18:15
Mám rád keď sú veci pravdivé. Ja nie som športový jazdec. Pár kg naviac mi nevadí a keď už nestačím z dychom je tu elektrika. Akurát ma zaujíma ktoré riešenie je pre toto výhodnejšie. Všeobecne platí že motor v strede je efektívnejší ale nedá sa s tým jazdiť keď je vypnutý. Kladie príliš všľký odpor. Na druhej strane vývoj za tie roky dosť pokročil a vraj motory v zadnom kolese už majú porovnateľné parametre a pri tom keď sú vypnuté kladú minimálny odpor. Neviem či je to naozaj tak a práve tam smerovali aj moje otázky.
Toto riešenie by mi vyhovovalo najviac. No uvidím či niečo také objavím.
Keď na ebike dôjde elektrika je to taka mala katastrofa,zajedno toho už má človek plne zuby a ťahať zbytočných 10kilo železa sa mu nežiada.
A robiť to programovo nedáva zmysel. Na rovine je to jedno, a tam ani ebike nedáva zmysel ale ťahať to do kopca bez pripomoci kazdeho rýchlo prestane baviť.
https://www.zebra.bike
https://www.kola-eshop.cz/ELEKTROSADA-S-MOTOREM-SILENT-PLUS-d2184.htm
Kompletní specifikace
Novinkou v sortimentu je sada Bafang Silent plus. kroutícím moment až 45 Nm.
Tato pohonná jednotka nabízí rovněž takzvaný off-road režim, při kterém je výkon motoru otevřen až na 350 W
(ve ***** až 650W).
Prostřednictvím LCD displeje je možné nastavit limit rychlosti až do 40 km/h a také dle vlastních preferencí nastavit výkon motoru pro jednotlivé režimy asistence.
Základní specifikace:
• napětí 36V
• nominální výkon 250W (max. 650W)
• max. kroutící moment 45 Nm
• hmotnost motoru: 3,5kg