došiel čas pre potrebu výmeny kotúčov a doštičiek na Levo pôvodne Sram 220 a 200. Zahrávam sa s myšlienkov vyskúšať Galfer s prispôsobenými adaptérmi a fialovými doštičkami pre ebike. Má niekto skúsenosť, prípadne iná možnosť. Ďakujem
Odpoveď je v drvivej miere, že sa boja (hlavne baby - tie majú vždy zadné platne na padrť a predné nedotknuté), že preletia cez rajdy... Ale taktiež v drvivej miere stačí jedna edukačná ukážka na parkovisku pred servisom a pochopia, že sa nie je čoho báť...
Presne, ako moja drahá , keby som jej prednú brzdu zhodil, ani by si nevšimla
Zadné zjazdené, predné ako nové, tak jej vždy hodím predné do zadu a zadné do predu.
Len tak pre zaujímavosť......výdrž komponentov
- kotúč Shimano RT-MT800 180 mm CenterLock, Ice-Tech Freeza, vpredu - cca 2900 km, 198 hod
- doštičky Shimano metalické , tuším to sú G04S - prvé cca 1480 km,104 hod, druhé cca 1420 km, 94 hod
Bike Lux trail, jazdec cca 90 kg, brzda XT 2-piest, dosť veľa kilometrov je presun po asfalte /kde je použitie bŕzd minimálne/, kedže do kopcov a lesa to mám minimálne 10km.
Brzdilo to celkom dobre, nie som nejaký excelentný zjazdár, akurát po zjazde, keď boli kotúče horúce, tak šúchali a cinkali /sendvičová konštrukcia + relatívne malá hrúbka/
Teraz som vymenil vpredu strmeň za 4- piest a kotúč som dal SRAM HS2 - je to riadne ťažítko , ale po zjazde absolútne ticho.
Vzadu zatiaľ ešte pôvodný Hayes kotúč, 160 mm, má 4660 km a je už pred koncom životnosti. Vzadu jazdím organické platničky.
Ahojte, chcel by som o niečo zlepšiť účinnosť zadnej brzdy na xc biku, momentálne mám brzdy deore a kotúč SM-RT64 S 160 mm (vpredu mám 180 mm). Bude citeľné zlepšenie, keď dám dozadu 180 mm kotúč? Ktorý model by ste mi odporúčili?
Dokážem zabrzdiť zadné koleso, ale nie jemným stlačením. Práveže kvôli tomu, že na brzdenie vzadu musím vyvíjať pomerne veľkú silu v porovnaní s prednou (chápem, že to nemôže byť 1:1) tak prvý upgrade mi napadlo dať tam rovnaký kotúč. Potom v budúcnosti plánujem vymeniť brzdy deore za xt.
500 vyskovych na supu neviem kde by dal. Pre predstavu Semmering ma 350.
Okrem toho na tom Rascale co ma v profile do bikeparku asi nepojde. Spustat sa dole Grossglockner Hochalpenstrasse (1750 m prevysenia) tiez nie.
Riesil by som skor problem v samotnom prasati alebo pake. Pancierove hadice tiez nepotrebuje.
Stale si stojim za tym, ze na obycajne XC jazdenie dozadu musi dostatocne brzdit aj MT200.
500 vyskovych na supu neviem kde by dal. Pre predstavu Semmering ma 350.
Okrem toho na tom Rascale co ma v profile do bikeparku asi nepojde. Spustat sa dole Grossglockner Hochalpenstrasse (1750 m prevysenia) tiez nie.
Riesil by som skor problem v samotnom prasati alebo pake. Pancierove hadice tiez nepotrebuje.
Stale si stojim za tym, ze na obycajne XC jazdenie dozadu musi dostatocne brzdit aj MT200.
Vidieť, že si z dolniakov... ,-) Pre predstavu: Krížna - Turecká (na šupu) je prevýšenie 954m... A v pohode aj na Rascale...
Od určitého času je to jediná dobrá alternatíva k originál SRAM-u, pri Shimane to veľmi zmysel (vzhľadom na cenu) nemá... Ale inak odporúčam, robíme s nimi viac ako rok...
pri modrých píšu na webe zlepšenie o 27% oproti Shimano G03A. jazdím N03A a otázka je, či Shimano používa rovnakú organickú zmes na lacnejších aj drahších platničkách. nateraz mám ešte zásoby, keď budem dopĺňať asi jedny modré vyskúšam
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Presne, ako moja drahá
Zadné zjazdené, predné ako nové, tak jej vždy hodím predné do zadu a zadné do predu.
- kotúč Shimano RT-MT800 180 mm CenterLock, Ice-Tech Freeza, vpredu - cca 2900 km, 198 hod
- doštičky Shimano metalické , tuším to sú G04S - prvé cca 1480 km,104 hod, druhé cca 1420 km, 94 hod
Bike Lux trail, jazdec cca 90 kg, brzda XT 2-piest, dosť veľa kilometrov je presun po asfalte /kde je použitie bŕzd minimálne/, kedže do kopcov a lesa to mám minimálne 10km.
Brzdilo to celkom dobre, nie som nejaký excelentný zjazdár, akurát po zjazde, keď boli kotúče horúce, tak šúchali a cinkali /sendvičová konštrukcia + relatívne malá hrúbka/
Teraz som vymenil vpredu strmeň za 4- piest a kotúč som dal SRAM HS2 - je to riadne ťažítko
Vzadu zatiaľ ešte pôvodný Hayes kotúč, 160 mm, má 4660 km a je už pred koncom životnosti. Vzadu jazdím organické platničky.
"Ukazovák"? Did you mean "prostredník"?
Vidieť, že si z dolniakov... ,-) Pre predstavu: Krížna - Turecká (na šupu) je prevýšenie 954m... A v pohode aj na Rascale...
https://sinter.si/pages/brake-pad-compounds
https://www.mtbiker.sk/shop/brand/komponenty/brzdy/brzdove-platnicky/sinter
https://sinter.si/pages/brake-pad-compounds
https://www.mtbiker.sk/shop/brand/komponenty/brzdy/brzdove-platnicky/sinter
Pozri toto video
https://www.youtube.com/watch?v=IwSIqLXXWBc