Teoreticky uvazujes spravne. Faktom ale je, ze je jedno, co tu napiseme. Dolezite je, aby si si to obhajil pred policiou ak Ta zastavia.
A to podstatne je, ze spoza volantu to nebude vyzerat ako predchadzanie, ale ako subezna jazda. Takze sa priprav na vytrubovanie a od mentalne menej zdatnych jedincov mozno aj na agresivnejsie prejavy (vytlacanie, blokovanie). V konecnom dosledku tymto dosiahnes presny opak toho o co Ti ide - budes este viac ohrozeny a naviac budes este viac vytacat vodicov, ktori to potom "spocitaju" mozno aj dalsim cyklistom.
Radsej jazdi cca v tretine pruhu. To Ta nikto predist bez vybocenia do vedlajsieho pruhu nemoze a mozes tvrdit, ze to chapes ako pravy okraj vozovky, nakolko si od stredu napravo a este viac vpravo uz su prekazky obmedzujuce Tvoju jazdu (jamy, strk, kanalizacne vpusty, mlaky...) a obchadzas ich. To sa da obhajit pred policiou asi lahsie ako subezna jazda.
Pred policiou sa neobhajis mam tolko pokut od policajtov ze by som si zadok na WC utrel. To ma uz raz nahanalo polocajne auto za "nebezpecnu jazdu a ohrozovanie chodcov" este ze som behol do hory a nahanacka bola asi 50 metrov dlha. Ide o to ze ak dostanes debil* tak nic ti nepomoze a rovno si priprav panazenku. Policajti idu po uplatkach a je im jedno ako ich zohnaju.
Podla legislativy musis mat : privbu, dve samostatne brzdy, stplne na volantoch, odrazky, svetla a vestu reflexnu. Aj tak dokazu najst dovod na pokutovanie cyklistu.
mas to popletene, radsej si to najskor dostuduj.
jazdim na biku do prace uz roky, vela aj po tme ci za zleho pocasia a este som nemal ziaden problem s policiou. bezpecnosnych prvkov pouzivam viac ako pozaduje vyhlaska, ved v prvom rade ide o moju bezpecnost ....
Reflexna vesta a svetla len za zhorsenej viditelnosti. Jazdim bez odraziek mam len reflexne pasiky a este ma nezastavili. A to okolo policajtov dost casto prechadzam aj na ceste pre motorove vozidla
Podla legislativy musis mat : privbu, dve samostatne brzdy, stplne na volantoch, odrazky, svetla a vestu reflexnu. Aj tak dokazu najst dovod na pokutovanie cyklistu.
doloz pls nejakym citatom vyhlasky
minimalne prilba nemusi byt v meste pre dospeleho
bike kupim aj bez odraziek, tak by ma zaujimalo ako mozem kupit nieco co odporuje vyhlaske ...
len by ma zaujimala ta povinna vybava bicykla
a do akej miery je postihovane, ked je riadne osvetleny cyklista (blikacka / reflexne prvky) + svetlo na bajku ale nemam na nom odrazky ...
Zdravím, páni,
možnože sa to tu už riešilo, ale nepodarilo sa mi dohľadať... Rád by som sa opýtal ako je to s BUS-pruhmi, keďže vo vyhláškach sa spomína vozovka. Môžem ako cyklista jazdiť v BUS-pruhu alebo sa tam nesmie? Viem, že mnoho z Vás má vyhlášky v malíčku a vedia citovať paragrafy z pamäte, tak verím, že nebude problém odpovedať na túto jednoduchú otázku.
Ďakujem.
Nemôžeš. Mal by si jazdiť v nevyhradenom jazdnom pruhu. Ale nech mi niekto skúsi niečo povedať keď idem od Patrónky hore kopcom po Brnianskej v BUS pruhu pri pravom okraji. Blikám síce ako vianočný stromček na červenomodro dúfajúc, že si ma vodiči všimnú ale v strednom pruhu pri jeho pravom okraji na trojpruhovej ceste ani náhodou nepôjdem.
Ďakujem za odpovede, čas a ochotu. Pýtal som sa, lebo som si myslel, že môžem jazdiť v tých pruhoch, vidím, že som sa mýlil. Tiež som mal problém s jedným autobusákom, ktorý ma obehol tak, že zadnou časťou ma úplne vytlačil z cesty, čo pri 30km/h rýchlosti nebolo úplne príjemné. Keď stál na zastávke, tak som sa mu milo prihovoril, že či je normálny a on že nemám porušovať zákon, tak som sa mu snažil vysvetliť, že aj keď som možno porušil zákon, nemusí ma za to hneď zabiť, zjavne nepochopil.... Ešte raz ďakujem za odpovede.
ĎTiež som mal problém s jedným autobusákom, ktorý ma obehol tak, že zadnou časťou ma úplne vytlačil z cesty, čo pri 30km/h rýchlosti nebolo úplne príjemné.
Ale nech mi niekto skúsi niečo povedať keď idem od Patrónky hore kopcom po Brnianskej v BUS pruhu pri pravom okraji.
Inak ja uz v BUS pruhoch chodim stredom a len si priebezne kontrolujem, ci nejde nejaky autobus/trolejbus, ktoremu sa treba uhnut. Totiz asi 3-4 razy som zazil idiotov v osobnych autach, co cez BUS pruh obiehali sprava auta, ktore v standardnom pruhu sli pomaly, resp. stali, lebo bol plny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A to podstatne je, ze spoza volantu to nebude vyzerat ako predchadzanie, ale ako subezna jazda. Takze sa priprav na vytrubovanie a od mentalne menej zdatnych jedincov mozno aj na agresivnejsie prejavy (vytlacanie, blokovanie). V konecnom dosledku tymto dosiahnes presny opak toho o co Ti ide - budes este viac ohrozeny a naviac budes este viac vytacat vodicov, ktori to potom "spocitaju" mozno aj dalsim cyklistom.
Radsej jazdi cca v tretine pruhu. To Ta nikto predist bez vybocenia do vedlajsieho pruhu nemoze a mozes tvrdit, ze to chapes ako pravy okraj vozovky, nakolko si od stredu napravo a este viac vpravo uz su prekazky obmedzujuce Tvoju jazdu (jamy, strk, kanalizacne vpusty, mlaky...) a obchadzas ich. To sa da obhajit pred policiou asi lahsie ako subezna jazda.
Pred policiou sa neobhajis mam tolko pokut od policajtov ze by som si zadok na WC utrel. To ma uz raz nahanalo polocajne auto za "nebezpecnu jazdu a ohrozovanie chodcov" este ze som behol do hory a nahanacka bola asi 50 metrov dlha. Ide o to ze ak dostanes debil* tak nic ti nepomoze a rovno si priprav panazenku. Policajti idu po uplatkach a je im jedno ako ich zohnaju.
jazdim na biku do prace uz roky, vela aj po tme ci za zleho pocasia a este som nemal ziaden problem s policiou. bezpecnosnych prvkov pouzivam viac ako pozaduje vyhlaska, ved v prvom rade ide o moju bezpecnost ....
doloz pls nejakym citatom vyhlasky
minimalne prilba nemusi byt v meste pre dospeleho
bike kupim aj bez odraziek, tak by ma zaujimalo ako mozem kupit nieco co odporuje vyhlaske ...
len by ma zaujimala ta povinna vybava bicykla
a do akej miery je postihovane, ked je riadne osvetleny cyklista (blikacka / reflexne prvky) + svetlo na bajku ale nemam na nom odrazky ...
zaloba sa musi nejakym sposobom riesit / uzavriet
nad medializaciou zodpovedni kyvnu rukou a budu si robit dalej po svojom
ak sa to zacne niekedy riesit, tak len potom, ak sa niekto na takej kanalizacii rozlame, resp. ho kvoli nej sejme auto (co je dost smutne)
možnože sa to tu už riešilo, ale nepodarilo sa mi dohľadať... Rád by som sa opýtal ako je to s BUS-pruhmi, keďže vo vyhláškach sa spomína vozovka. Môžem ako cyklista jazdiť v BUS-pruhu alebo sa tam nesmie? Viem, že mnoho z Vás má vyhlášky v malíčku a vedia citovať paragrafy z pamäte, tak verím, že nebude problém odpovedať na túto jednoduchú otázku.
Ďakujem.
post952448.html#p952448
Inak ja uz v BUS pruhoch chodim stredom a len si priebezne kontrolujem, ci nejde nejaky autobus/trolejbus, ktoremu sa treba uhnut. Totiz asi 3-4 razy som zazil idiotov v osobnych autach, co cez BUS pruh obiehali sprava auta, ktore v standardnom pruhu sli pomaly, resp. stali, lebo bol plny.