Ak nic neurobis, tabule ostanu zakryte, alebo zmiznu uplne a to bude koniec vysielania. Este ti mozno medzi 4 ocami povedia ze oni len chceli ludom opravit cesty a ze museli tam dat tie znacky lebo blbe EU. A co do toho rypes, ze mas byt rad, ze je asfalt. Samozrejme kto a kolko sa na tom nabalil uz nespomenu.

BTW: ked vidim tie tabule realizovane z EU programu.... tak ich mam chut odtrhnut a pritlct na tie Q7 a Bentley co stoja po BA, aby boli tam kde patria.
09.12.2020 - 17:12:00
00
Ked zostanu zakryte alebo zmiznu, staci to nahlasit a vratia prachy :D
09.12.2020 - 17:19:53
01
Na tej tabuli sa píše o cyklotrase a nie cykloceste, ak si dobre pamätám, ako súčasť prepojenia Tvrdošína-Štefanova-Ústia-Trstenej, zvyšok po normálnej ceste II. a III. tiedy. Kľudne mohli len osadiť zlé značky, dám im nejaký čas.

Myslíte si, že im pri kontrole prejde značka C8 ktorou bude označená obytná ulica? :lol:
09.12.2020 - 17:20:22
00
To je zbytocne rozoberat, na to treba projekt ktory bol schvalny. Rozdiel cesticka pre cykistov, cyklotrasa, cyklochodnik su len slovenske vynalezy. Pokial viem ak je z nejakho operacneho programu vyzva na budovanie ifrastruktury tyka sa to len dobudovania cyklistickej infrastruktury. Cize nemozu to okaslat tym ze opravia cesu a povedia tadialto poje mdzinarodna cykloznacka. Tym nic nedobudovali. Minimalne tam musia urobit cykilopruh, aspon zdielny. external-content.duckduckgo.com

Ale na to by im zase nedali peniaze na opravu celej cesty. Cize pochybujem ze omyl.

Kludne moze byt ulica na ktorej je C8, Uz som take pocul cele sidlisko cisto bike priatelske bez aut. Auto nechas na zachytnom parkovisku kde si vezmes verejny bike a zasobovanie je inou cestou zo zadu napr. Ale to asi nebude vas pripad :D
09.12.2020 - 17:32:07
00
milos21 napísal:
Myslíte si, že im pri kontrole prejde značka C8 ktorou bude označená obytná ulica? :lol:

V Holandsku uplne v pohode :)

Ved aj hradza je medzinarodna cyklotrasa a su tam zakazy vjazdu vsetkym vozidiel B1 :D
09.12.2020 - 20:30:56
00
Vy si ani neuvedomujete ako si seriete do vlastného hniezda... Len sa vytešujte ako nejaký starosta hornej dolnej bude vracať eurofondy. Už v živote vám/nám nič nepostaví a ani jeho nasledovníci. Fakt skvelá práca...
Nie sme v Holandsku či Nórsku preboha. Zopár bike only cyklotrás sa buduje, ale väčšina sa stavia s "pridanou hodnotou" a ešte dlho bude, lebo máme obrovský investičný dlh a infraštruktúru v otrasnom stave. Takže nie, nebudú sa stavať jednoúčelové rekreačné cyklotrasy po ktorých prejde 1 bicykel za dva dni. Budú sa stavať hybridy na miestach rozbitých ciest a potrebných spojníc, aby z nich mal osoh čo najväčší počet ľudí. A použijú sa na to eurofondy, lebo iné prachy nemáme a osadia sa nezmyselnou C8 iba preto, lebo je to byrokratická podmienka, aby sme tie prachy dostali. Nie ste vy z tých, čo ešte aj sanitkám a policajným autám na cyklotrasách nadávajú, že tam nemajú čo robiť? Párkrát som to videl ale nemal som možnosť zistiť, čo to je za ľudí a ktorou časťou tela pri tom rozmýšľajú... Zjavne im sedlá tlačia na mozog.
10.12.2020 - 00:31:22
03
"pridanou hodnotou" to ako tie auta a chodci su pridana hodnota ? Skusim ti to napisat tak aby si pochopil v com je problem. Predstav si ze potrebujes okolo domu plot. Zena ti an to pusti 2000E a ty prides domov s ostnatym drotom za 100E a a novym bikom. Natiahnes okolo domu dort a povies, ze cez to aj tak nikto neprejde, tak to ucel plni a ze bicykel je pridana hodnota s ktorej ona sice nic nema, ale urcite ma byt rada lebo nabuduce neurobis nic. To je presne to co spravili tam. Peniaze dostali na rozvoj cyklistickej infrastruktury a namisto toho urobili rybarom a zahradkarom cestu, aby sa nezablatili a pre cyklistov je jediny prinos, ze aj ta kedisi polna cesta je teraz o hubu kvoli premavke. A ked by sa raz nahodou mohla urobit nejaka skutocne cesticka pre bicykle, tak uz bude vycerpane a hotovo.

Tu tak postavili zastavku SAD za 20 000E a ked sa niekto stazoval tak mu presne ako ty pises, povedali ze ma byt rad, ze nieco urobili. To ze tam ani autobus nestoji lebo ju dali na uplne nevhodne miesto nikoho netrapi. Ale na rekonstrukciu zdravotneho strediska nie su penize pritom je to podstatne nizsia suma co by bolo treba. Ale to sa neda spravit za 5000 a zvysok rozkradnut, ako ta zastavka.


Naposledy upravil Kenai dňa 11.12.2020 - 14:34:20, celkovo upravené 1 krát.

10.12.2020 - 03:12:55
05
cokupit ja som im len napísal, čo tá značka obnáša a ako budú riešiť spory z jej osadenia alebo z nehôd, ak sa tam niečo stane (raz ma tam tiež skoro zrazilo auto, lebo na novom asfalte to ide rýchlejšie ako na rozbitej poľnačke). Oni ju dobrovoľne zakryli. To ako na Slovensku sa nedá postaviť nič bez o.j.e.b.a.n.i.a systému a nakradnutí do vlastných vreciek??? Cez Interreg sa postavila super cyklocesta do Noweho Targu, keď sa chce, tak sa dajú urobiť normálne projekty. Na druhú stranu, cez Interreg vznikli aj zlé projekty, za všetkých spackaný projekt Babiahora trails na SK strane.

Alebo si myslíš že je normálne, že keď sa postavý cyklocesta, tak tam môžu vo veľkom jazdiť autá a lesné stroje???

Takže nie, nebudú sa stavať jednoúčelové rekreačné cyklotrasy po ktorých prejde 1 bicykel za dva dni.


To nikto od nich nechce, ale nech nedávajú cyklistov ako rukojemníkov medzi autá. Sú cestičky aj pre cyklistov a chodcov zároveň, nemusí to byť len pre cyklistov. Ale nech sa netvária, že postavia cyklocestu kde ťa môže zraziť auto alebo môžeš vbehnúť
pod LKT-čko...
10.12.2020 - 09:20:43
02
okolo Rajca urobili pseudo cyklo trasu a v podstate jedine co je cisto cyklotrasa resp chodnik je usek par sto metrov medzi Rajec a Šuja. vsetko ostatne len oznacili polne, lesne cesty a vela kilometrov ide cez vedlajsie motorove cesty. takze sa to tvari ako cyklotrasa a aj je, no na 70% ides po klasickej ceste spolu s autami a iba na el. stlpy namalovali farebne znacky, podla toho aka trasa tam ide.
10.12.2020 - 09:29:12
00
Hack3r ja beriem ako cyklotrasu hocičo, čo je označené v teréne, aj na obyčajných cestách (nech aj za ťažké €) ale cyklocestu označenú dopravnou značkou C8, kde vo veľkom chodia autá považujem za hazardovanie a keď sa niečo stane, všetci dajú od toho ruky preč...
10.12.2020 - 09:46:13
01
Ono sa tie trasy robia a dlho ešte budú robiť tak ako píše heker a cokupit. My nie sme Holandsko ani nič jemu podobné, ani Nemecko...Na Orave majú ľudia ešte stále mentalitu ísť do lesa na podomácky vyrobenom traktore lúpiť drevo. Tu v okolí žiliny to bolo to isté ešte pred 10 rokmi..teraz už len kysuce a bytčiansko. Túto mentalitu ťažko zmeniť. Keby tu mala byť čisto cyklotrasa so šírkou 5m, aby to spĺňalo aj nejaké parametre budúcnosti, tak by to stálo nie ako teraz milióny eur, ale desiatky miliónov. Najväčší projekt cyklotrasy (Strečno-Vrútky) počíta s niečím okolo 20 miliónov...kto tvrdí, že sa kradne nech to skúsi v tom teréne za túto cenu postaviť...šírka bude tuším trápnych 2,5m. Na spornom Jánošíkove sa počíta s vedením po trase do tejto chatovej osady, jej opravou a zdieľaním s pridrbanými chatármi...teraz mi povedzte: chatári majú stavby bez stavebného povolenia, nenávidia cyklistov...cyklisti budú mať cestu s EIA, beja, kaja a STN EN , iso, triso....Kto má na tú cestu, ktorá v tom úseku vedie od nepamäti právo ju používať??? Či si upraceme v hlavách a keďže žijeme v krajine, ktorá je v totálnej riti mentálne, tak sa naučíme tieto veci neriešiť a bicyklovať a zdieľať s ostatnými???
10.12.2020 - 09:47:39
00
branomelis Mas kus pravdy, len problem je to co chces vykorenit nemozes tolerovat. Ak nebudes riesit ty a ani nikto dalsi, bude sa chodit kradnut drevo este 100rocia. Ak sme mentalitou nozaj tak mimo, musia s nami aj tak narabat. Nedat nam ani korunu a vsetko nech si platime z toho nakradnuteho dreva. Mozno az tu opat budu hladove doliny a nebude uz z coho kradnut sa niekto zamysli, ze s tym treba nieco robit nie len neriesit.Alebo mozno skor na tu nasu mentalitu skapeme. Ale nevadi, da sa aj tak. Mozeme byt zivy skanzen europy. Kto sa nebude bat, moze sa prist na nas pozriet, ako do zoo. Len tie peniazae musia stopnut, lebo je tu privela drahych aut zaparkovanych pred ciernymi stavbami na konci chatovych osad, ktore maju rozmery europskeho hotela.
10.12.2020 - 11:54:14
00
Len drobná technická poznámka. Značka C8 je od jari "mŕtva", po novom je to 221:
Príloha:
221.JPG
221.JPG 29.53 KiB thumb_up0thumb_down



Vyhláška 30/2020 o dopravnom značení, príloha č.3
10.12.2020 - 17:49:41
11
Lenze cely "problem" tkvie len v tom, ze je tam osadena nevhodna znacka. Keby tam nebola, su spokojni vsetci, huraaa kus noveho, nie velmi vyuzivaneho asfaltu kde mozme na rozdiel od ciest aj v relativnim klude posportovat.
Ale kedze tam daju 221 robia z toho niektori strasny problem.
A nie, vodic ta nezrazi kvoli nejakej znacke,ale kvoli svojej blbosti a nepozornosti. A nie, drevo sa nekradne kvoli nejakej novej ceste. Naopak, cim viac ludi po nej bude chodit tym menej sa tam bude chciet promenadovat zlodejom.
Ja plne podporujem vykydanie tejto zumpy, ale ist do zbytocnych konfliktov a nasierat vsetkych naokolo je kontraproduktivne. Plus si myslim, ze hrdinskym bojom za nejaku nepodstatnu znacku si len ventilujes svoju frustraciu zo zlodejov na drahych autach, na ktorych nemas.
10.12.2020 - 22:45:51
00
cokupit ale ty to očividne stále nechápeš, asi si ešte nemal nehodu na biku s autom, ja som už mal tento rok šťastie 3x, preto som sa ozval mestu nech mi to vysvetlí, naozaj netúžim mať nehodu ešte aj na cykloceste. A hlavne ja som miestny, a čo sa stane, keď tú cestu do máp vyznačim ako cyklocestu a bude tatiaľ obchádzať cestu II. triedy viac cyklistov, ani svedomie mi to nedovolí takto vyznačiť, aby ich tam navigácia neviedla. To nie je len taká značka ktorú si osadiš kde sa ti zachce, je to medzinárodne označenie so všetkými obmedzeniami. Ešte nedávno bol spor, či po súbežnej cykloceste musí ísť cyklista aj keď značku nevidí, boli aj vyjadrenia že musí, že keď o nej nevie, tak to je jeho chyba. Bude mať nehodu na ceste II. triedy a chytrý policajt bude riešiť aj to, že prečo do TS nešiel po cykloceste. To naozaj nieje len číslo C8 alebo 221...

Ešte dodám, že na cykloceste do Noweho Targu je tiež zákaz chodcov, ale tí mi vôbec, ale vôbec nevadia, keď sa tam správajú normálne, tak ako sa snažím ja keď som na nejakej pešej cestičke v lese a ešte mi nikto nevynadal...
11.12.2020 - 09:46:42
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up