... Nad 20km/h jazdilo menej ako 10% verejnosti, nad 25km/h menej ako 2% a nad 30km/h to bolo nejak pod 0,4% či tam nejak. Áno, dole kopcom to ide aj viac, ale tam už pri cca 35-40km/h bežný cyklisti brzdia, lebo je to na nich prirýchlo. Takže tých 25km/h bol zvolený ako kompromis, na ktorý reálne 98% jazdiacej populácie populácie nedosiahne...
Potom na ebiku dá tých 25km/h s prstom v nose a je mu ešte málo a chce ísť 30km/h, 40km/h, 50km/h. Však nech si kúpia skúter alebo motorku... Aj keď neviem či to bude výhra, že keď nevie v takej rýchlosti jazdiť na biku, tak to asi nedokáže ani na motorke.
A k tomu cyklistovi, pokiaľ na tej cykloceste nie je značka "hlavná cesta" tak na hlavnej nie je, že je súbežná s hlavnou cestou nič nehovorí. Ale ak ide po priechode pre cyklistov, tak má na ňom prednosť a nemusí z biku ani zosadať. Ale samozrejme, tak ako chodcom na priechode pre chodcov, tak ani cyklistom na priechode pre cyklistov nedáva toto právo sa hodiť auto pod kolesá...
EDIT: Tak som si pozrel to video, urobil presne to čo nenávidím pri chodcoch - z poza auta vybehol pod
kolesá (dokonca auta čo stálo v križovatke a dávalo prednosť domu čo ho zrazilo). Keď idem peši alebo aj na biku a auto blokuje výhľad (keď nevidím ja, nevidno ani mňa!), tak vystrčím najskôr hlavu a potom telo...
To je riadny chlap čo si nevie priznať vinu, že šiel ako nesmrteľný na cestu. Kto má väčší podiel viny, či vodič alebo cyklista neriešim. Je dospelý človek a nie dieťa ktoré je nevyspytateľné, a vedel do čoho ide keď vletí autu pod kolesá...