Hack3r napísal:
Jano je druhy Kenai, len kazdy si ide to svoje :)


A ty nevies ze mam 4 konta? :muscle:
01.12.2021 - 13:40:41
00
kludne maj aj 10 :)
01.12.2021 - 13:45:10
00
lapaloma napísal:
Nebude Jano1987 Drahovsky? Celkom sa ich nazory na ten "rozsiahli pozmenovaci navrh bez pripomienovania" zhoduje. Drahovsky sa rozumie "odbornym veciam"? Ci tiez nie?


Ach zase to skatulkovanie. Uplne si viem predstavit ten nesulad v myslienkovom pochode. Jano sa myli, ale niekto ma taky isty nazor, hmmm musia sa mylit oboaja ? A co ked je takych viac... co ked maju nakoniec pravdu, ked je ich viac, musia mat predsa pravdu.... :worried: To je desive...

Nech je to radsej jeden a ten isty clovek a mozem byt klludny 8)

Nema chybu. :rofl:
01.12.2021 - 13:45:40
00
Nehnevajte sa. Ale co je teda "bicyklova cesta" ? Je to cesticka pre cyklistou oznacena znackou "cesticka pre cyklistov" ? Preco bol ten pojem zavadzany ?

A ak ma Drahovsky pravdu, tak potom, nehnevajte sa, ale taketo predkladanie zakona je prasaren. Poslanecke navrhy su na drobne upravy a nie na celu koncepciu - ta ma byt prediskutovana.
01.12.2021 - 13:47:02
05
kenai ty dávaš také konštrukcie, že mi neostáva nič iné ako ťa obdivovať ...
01.12.2021 - 13:48:56
10
Bicyklová cesta je prvok, použivaný v Európe už roky a je dobre, že ju zavedieme aj na Slovensku. Info napríklad tu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_boulevard

Pre viac info použi google, je toho plný internet.

Ja som síce tiež priaznivec vládnych návrhov, ale na to sme tu malí páni. Slúži však ku cti predkladateľov, že návrhy boli podrobne konzultované a schválene (!) legislatívnym odborom ministerstva vnútra a odborom dopravnej polície Prezídia PZ SR. Nie je to žiadna divočina.
01.12.2021 - 13:54:06
03
Keby si netvrdil
Jaroh napísal:
nie sú tam žiadne zjavné nedokonalosti a chyby.
tak by som to nechal tak. Lenze tu na fore su ludia ktori maju zaujem sa vzdelavat. Ktori sa zaoberaju cyklistioku. Cast z nich sa zaujima dokonca o legislativu s tym spojenu a aj medzi nimi sa najdu ludia ktori, otvorene deklaruju ze vidia v tom nejasnosti, nedkokonalosti a chyby. Ako mozes ocakavat, ze bezny clovek nezaujimajuci sa o problematiku to pochopi a trvat na tom co si napisal. Aj keby som pripustil, ze vsetci okrem teba zerieme seno a nerozumieme pisanemu textu, tak to musi byt napisane tak, aby aj kone, kravy, ovce a somary pochopili.
01.12.2021 - 14:19:14
01
Jaroh ja sa teraz pytam pravne - ako to je v zakone povedane.
"nizkorychlostna cesta, ktora bola optimalizovana pre prevadzku bicyklov". Tak toto nie je definicia, ktora ti vie podla zakona povedat ci sa nachadas na bicyklovej ceste alebo si na dialnici.
Preto sa pytam este raz - je to podla znenia zakona cesta oznacena dopravnou znackou "Cesticka pre cyklistov" ?
01.12.2021 - 14:29:58
01
Kenai, o čom píšeš? O tom prijatom zákone alebo o finálnom znení zákona 8/2009 po jeho zapracovaní? To sú dve rozdielne veci.
Zákon, ktorým sa mení nejaký zákon (teda ťo, čo teraz prijali v parlamente! je zložité právno-legislatívne slovíčkarenie. A taký je aj ten zákon, čo sa prijal a také sú tisícky iných pozmeňovacích zákonov.
Keď to prezidentka podpíše, tak tie zmeny sa zapracujú do súčasného znenia a vznikne nové znenie zákona, ktoré nebude o nič menej zrozumiteľné, ako je to súčasné znenie.
01.12.2021 - 14:29:59
11
will napísal:
Jaroh ja sa teraz pytam pravne - ako to je v zakone povedane.
"nizkorychlostna cesta, ktora bola optimalizovana pre prevadzku bicyklov". Tak toto nie je definicia, ktora ti vie podla zakona povedat ci sa nachadas na bicyklovej ceste alebo si na dialnici.
Preto sa pytam este raz - je to podla znenia zakona cesta oznacena dopravnou znackou "Cesticka pre cyklistov" ?

Pre bicyklovú cestu bude do vyhlášky o dopravnom značení zapracovaná nová značka pre začiatok a koniec bicyklovej cesty.
01.12.2021 - 14:31:36
01
Ok. Rozumiem. Takze to este len bude. Preto mi to neslo do hlavy. Je to zvlastne, ze pravna norma nizsej urovne definuje pojem v pravnej norme vyssej urovne, ale dajme tomu. Mozno sa to tak robi.

Chcem sa ale este spytat - ma Drahovsky pravdu v tom, ze tie veci o bicyklovej ceste neboli standardne pripomienkovane ? Alebo zavadza ?
01.12.2021 - 14:36:54
00
Nie, je to naopak - zákon je norma vyššej úrovne, prijíma ho parlament, V zákone poslanci prijali pojem bicyklová ulica a čo znamená.
Zákon zároveň určuje, že dopravné značky určuje samostatná vykonávacia vyhláška (norma nižšej úrovne), ktorú vydá ministerstvo vnútra. Takže keď sa zákon stane platným, tak ministerstvo bude musieť značku pre bicyklovú ulicu zaradiť do vyhlášky o dopravnom značení, aby sa mohla začať používať. Tých vyvolaných krokov je tam potom viac, musí sa to zaradiť aj do tzv. technických predpisov, vzorových listov a pod., ale to sú ešte nižšie úrovne.

Zákony sa môžu prijímať niekoľkými spôsobmi. Poslanci zvolili formu doplňujúceho návrhu a to je plnohodnotná, ústavou explicitne definovaná a zákonmi procesne určená forma. Poslanci išli aj nad rámec zákonných požiadaviek, pretože návrh si nechali schváliť príslušným ministerstvom MV a dokonca aj jemu podriadenou organizáciou PZ.
Iným spôsobom je vládny návrh, ktorý do vlády predloží ministerstvo, vláda ho schváli a predloží do parlamentu. To je ten, po ktorom volá Drahovský. No a kým ministerstvo pripravuje zákon, tak ho dáva na medzirezortné pripomienkovacie konanie MPK s účasťou verejnosti a pripomienky potom vyhodnotí (prijme, čiastočne prijme, odmietne).

Oba spôsoby sú rovnocenné, legálne, nie sú porušením ničoho. Drahovský má pravdu iba v tom, že to nešlo cez MPK, ale všetky jeho ostatné invektívy sú nepravdivé - nebolo to ani "potajme", ani neodborne, ani neštandardne.
Ten Drahovského blog je totálne zúfalstvo, má v ňom toľko chýb, v podstate každá jeho námietka je chybná alebo prinajmenšom irelevantná.
01.12.2021 - 14:51:52
02
Rozumiem. Vdaka. Takto som to potreboval vysvetlit. Lebo som uz bol prednasraty po precitani toho blogu.
01.12.2021 - 14:58:38
00
Jaroh napísal:
V zákone poslanci prijali pojem bicyklová ulica a čo znamená.


ako je v novele definovany pojem "bicyklova cesta" ?
drahovsky tvrdi:
"Návrh zákona zavádza nový termín „bicyklová cesta“ pričom v návrhu nie je význam definovaný. Môžeme len odhadovať čo asi znamená. "
ty tvrdis ze tam definicia je ...
jeden z vas klame ... ak nie si klamar ty, poprosim ciotuj definiciu z novely ...


Naposledy upravil vlastoch dňa 01.12.2021 - 15:30:23, celkovo upravené 1 krát.

01.12.2021 - 15:27:05
01
„§ 59aOsobitné ustanovenia o cestnej premávke na bicyklovej ceste

(1) Bicyklovú cestu môžu cyklisti používať v celej šírke určenej pre ich smer jazdy.

(2) Na bicyklovej ceste vodič smie jazdiť rýchlosťou najviac 30 km . h -1.

(3) Motorovým vozidlám je jazda na bicyklovej ceste zakázaná, ak dopravnou značkou nie je určené inak.

(4) Ak je dopravnou značkou umožnená jazda na bicyklovej ceste vodičom vozidiel, cyklisti majú pred nimi prednosť, pričom tí ich nesmú ohroziť a predchádzať ich môžu iba pri dodržaní bočného odstupu najmenej 1,5 m. Zastavenie a státie motorových vozidiel okrem motocyklov je na bicyklovej ceste povolené len na vyznačených miestach.

(5) Ak v odsekoch 1 až 4 nie je ustanovené inak, platia pre premávku na bicyklovej ceste ostatné ustanovenia tohto zákona.“.
01.12.2021 - 15:29:42
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up