Chcel som vodiča na autobusovej stanici v Námestove vypyskovať, tak aspoň spísaná sťažnosť. Žiadne auto oproti a toto urobí, keďže nasledovala zákruta, tak mohol aspoň spomaliť, ja sám som šiel asi do 40km/h...

Dobrý deň

Píšem Vám otvorený list a zároveň sťažnosť ohľadom dnešnej situácie na ceste. Dnes dňa 18.4.2022 o 13:30 ma vodič Vašej spoločnosti ARRIVA Liorbus, a.s. na linke "507410 64 Tvrdošín,,nákup.str. - Námestovo,,aut.st.", ohrozil ako cyklistu medzi Slanickou Osadou a Námestovom. Tesným obiehanim vo vysokej rýchlosti a takmer dotyku s autobusom som s veľkým šťastím ustál a neskončil na zvodidlách. Mal som aj šťastie že vodiči motorových vozidiel idúci za autobusom mi dali priestor na bezpečné vyriešenie situácie, ktorá neskončila nehodou, mojím zranením alebo smrťou. Nie je to ojedinelá situácie, a nie tak dávno som sa musel v zákrute medzi priehradným múrom a prístavom odrážať nohou od zvodidiel, lebo ma o ne pritlačil tiež vodič Vašej spoločnosti (už neviem aký deň to presne bol, tak nejdem upresňovať). Horšie je už byť vytlačený z cesty alebo pritlačený na zvodidlá návesom kamiónu, ale tie našťastie na ceste II/520 medzi Tvrdošínom a Námestovom nejazdia.

Ako píšem nie je to ojedinelá situácia, ale keby som mal Vám písať o každom incidente vašich vodičov na Orave, tak nič iné celé dni nerobím. Od profesionálnych vodičov očakávam inú úroveň bezpečnej jazdy. Dúfam, že tento podnet bude viesť k zlepšeniu bezpečnosti na cestách. Nie je problém si najvážnejšie priestupky zapisovať a posúvať PZ SR.

S pozdravom Miloš Laššák
18.04.2022 - 18:58:12
02
milos21 ak to píšeš len arrive, daj vedieť, či sa ti vyjadrili. Ja som im písal raz tiež ale pochybujem, že to niekto čítal, mňa natlačil na zaciatku Liesku (od Čimhovej) na moste na zvodidlá. Na zastávke som si ho čekol, aspoň ŠPZ...
Autobusári sú vodiči z povolania ale chovajú sa ako vodiči za trest, nielen voči cyklistom
18.04.2022 - 21:47:33
00
Inak, po prvých týždňoch nového zákona je môj subjektívny dojem, že značná časť vodičov rešpektuje primeraný odstup. Jasné, že sú debili, ktorí na to kašlú a stále je ich priveľa. Ale pri voľnom protismere do druhého pruhu prechádza určite viac vodičov, ako tomu bývalo a určite viac vodičov aj čaká za mnou, kým sa uvoľní protismer. Máme pred sebou ešte dlhú cestu, ale myslím, že to haló, čo sa okolo toho urobilo, nejaký dopad má.
19.04.2022 - 06:54:15
01
corsair očakávam aj túto možnosť (dokonca veľmi pravdepodobnú), tak uvidím, veľa si od prípadnej reakcie a odpovedi popravde nečakám...
19.04.2022 - 08:38:45
00
Ja som sa sťažoval takto na vodica autobusu a dostal som slusnu odpoveď s ospravedlnenim. U mna to bol vodic co ma predbiehal na vrchole stupania cez plnu ciaru a islo oproti auto,vyriesil to tak ze ma odtlacil do trávy. Kamos co chodi na mestskej vravel že majú kamery v autobusoch,neviem či ich maju aj na primestskych autobusoch,ci by to neobjasnilo chovanie vodica
19.04.2022 - 10:10:06
00
Netyka sa to priamo cyklistu, ale ked u spominate profesionalitu vodicov autobusu zazil som asi pred rokom z auta dost strasidelny pribeh, ked z vedlajsej cesty za zeleznicnym priecestim vbehol nakladak ( v meste este) autobusu do cesty a ten ho vytrubil.
Zatial normalny pribeh, co sa zmenil hned na to, pretoze autobusak stratil nervy a okamzite este v meste na vypadovke zacal predchadzat nakladne auto, co sa mu samozrejme nedarilo bleskovo a protiiduce auto musel ist maximalne ku krajnici, aby nenastala celna zrazka,
ked ho ubehol este hp asi 2-3x vybrzdil a az potom sa ukludnil.
Takemuto idiotovi by som dozivotne zakazal soferovat.
Bohuzial neviem do akej spolocnosti patril, podarilo sa mi odfotit len jeho SPZ.
Skoda, ze som nemal v aute kameru, okamzite by som takehoto psychopata udal pocilajtom, zamestnavatelovi aj s kamerovym zaznamom.
A dal by som to aj net, aj ked "sa to nema".
Myslim, ze v dnesnej dobe je palubna kamera uz skoro povinnost.
24.04.2022 - 14:10:55
00
s autobusarmi mam asi najhorsie skusenosti
a k 1,5m zatial tolko - ano viac vodicov sa snazi dodrzovat odstup ale len kym je prazdna a prehladna cesta. na uzkych cestach, ak ide nieco oproti a v zakrutach sa nic nezmenilo. nedoslo im ze maju spomalit a obchadzat az ked vidia a su schopny tu vzd. dodrzat.
27.04.2022 - 13:57:28
02
ja som teraz v sobotu nevedel obehnúť cyklistu, lebo oproti šli autá ... po nejakých 200m čo som šiel za ním sa stiahol úplne na kraj vozovky a kýval mi aby som šiel :P záver, cyklisti vlastne nechcú aby si chodil za nimi
27.04.2022 - 14:05:04
05
Ja to tiež zvyknem robiť a to pomerne často - jednak v neprehľadných miestach, keď ja už vidím, že nič nejde oproti, ale šofér ešte nie a jednak práve v takýchto prípadoch, že šofér za mňou spomalí a vyčkáva, takže viem, že ma nesundá ani keď ma predbehne s malým odstupom.
27.04.2022 - 14:08:15
05
Jaroh napísal:
Ja to tiež zvyknem robiť a to pomerne často - jednak v neprehľadných miestach, keď ja už vidím, že nič nejde oproti, ale šofér ešte nie a jednak práve v takýchto prípadoch, že šofér za mňou spomalí a vyčkáva, takže viem, že ma nesundá ani keď ma predbehne s malým odstupom.

Takto ak by to fungovalo na oboch stranách, tak je to asi najlepšie riešenie.
27.04.2022 - 14:10:11
01
Flegko mas svoje svedectvo a fotku spz. Dalsie dokazy ma zhanat policajt (vypovede svedkov, priznanie vodica, kamery na ulici). Predstava ze musis mat zaznam z kamery aby si mohol podat oznamenie je nespravna, vobec sa na to nefixuj. Ked ta vykradnem alebo zmlatim pojdes to podat aj bez videa.
27.04.2022 - 14:14:23
00
Mam pocit, ze si asi este neabsolvoval masaz v nasom sudnom systeme...ja uz hej;o).
Tvrdenie proti tvrdeniu je naozaj malo na to, aby som s tym siel na policiu, pretoze ak sa vodic neprizna (co sa neprizna) tak to musi policia odlozit. Dalsich svedkov policajti nezozenu a tak sa uplatnuje „in dubio pro reo“, takze v pripade pochybnosti v prospech obvineneho.
27.04.2022 - 14:42:08
00
Ja som bol autom cez v sobotu BA - Malacky - Studienka - Borský Mikuláš - Šaštín a šiel som po okreskách. Cyklistov bolo požehnane. Problémy začali za Malackami, keďže veľakrát tam bola plná čiara aj niekoľko km a cyklistu nieje možné predbehnúť. Policajná hliadka to vyriešila jednoducho, zapla majáky a predbehli ich cez plnú. Ale čo zvyšok motoristov? Otec už kvôli tomu dostal pokutu, predbehol cyklistu cez plnú, inak by ho čakalo ďalších cca 5-6km za cyklistom. Policajt to chápe, teda dostal len 10€ ale nabudúce má ísť za tým cyklistom.
27.04.2022 - 14:46:33
00
Problemy autistov... :)
27.04.2022 - 14:50:12
01
Treba sa sťažovať na kraji, ktorý za vyše 20 rokov svojej existencie nedokázal vybudovať ani základnú kostru cyklociest v kraji spájajúcu okresné mesto s obcami, ktoré ležia na ceste I a II triedy. O tom, že nemáme pospájané ani samotné okresné mestá medzi sebou je škoda aj písať. Však iba taký PK a SC je 12 km od seba a doteraz neexistuje súbežná cykloasfaltka popri II/503. A už hanbou je, že Pezinok nie je doteraz spojený ani priamou cykloasfaltkou so Sv. Jurom čo sú tak 4 km čo je neprekonateľná vzdialenosť aby sa tí menej zdatný cyklisti dostali aj priamo do BA.
27.04.2022 - 14:56:10
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up