Bikeri!
Cez vikend 22.5-24.5 sa SloMBA v zastupeni Martin Misak a Peter Ksenzsigh zucastnila velmi podarenej akcie s trochu formalnym nazvom IMBA Europe openning meeting, ktora sa konala v CR, pri Jablonici n.N. Cielom tohto stretnutia bolo zjednotit konanie krajin s rovnakym zaujmom a dohodnut sa na ulohach IMBA EU a na jej samotnom fungovani. Obidve veci sa podarili , vytvorila sa ista development group, stanovil sa ciel: byt pripraveni do Eurobiku konajuceho sa zaciatkom septembra ale stanovili sa taktiez dlhodobejsie ciele. Dva z nich pripadli na SloMBu a preto by sme sa radi podelili o a zaroven poziadali o iste smerovanie prostrednictvom vasich komentarov a rad , aby sme tieto ciele uspesne dokoncili a preukazali, ze si v buducnu zasluzime respekt zo strany IMBA EU a zucastnenych stran.

1. Ciel je uskutocnit prieskum v krajinach europy ohladom platnych zakonov ktore sa tykaju bikovania, najme horskej cyklistiky. Kratky sumar vsetkych pravidiel a zakonov kazdej krajiny bude potom dostupny na strankach IMBA Eu (a samozrejme aj SloMBy). Dovodov pre taketo zosumarizovanie je viacero, prioritou je vsak zosumarizovanie a nasledne vybratie najlepsieho modelu ktory sa IMBA Eu bude snazit presadit, aj napr. pomocou lobbingu v Eu. parlamente. Preto Vas, clenov SloMBy, ale aj neclenov,ale pravovernych bikerov ktory si tiez myslia ze tieto podobne kroky su potrebne, prosime o pomoc s vytvorenim tohto ,,zoznamu" . Krajiny ktore nam poskytnu potrebne informacie ohladom regulacii bikovania su: Norsko, Polsko, Cesko, Portugalsko, Spanielsko a Anglicko s Irskom. Celkom si teda viete predstavit, kolko ,,googlovania" , mailovania a zhanania potrebnych informacii este zostava a preto, ak si myslite ze mate pristup k danym informaciam, resp. ovladate cudzi jazyk ktory nie je na zozname (krajiny beneluxu a pod.) nevahajte a kontaktujte nas pre viac informacii.
Momentalne prebieha hladanie na urovni : Talianska a Madarska.

2. cielom, ktory je dlhodobejsi, je zistenie velkosti komunity bikerov v europe. O sposobe akym bude prebiehat ,,scitanie" este nemame celkom jasne, cakame vase napady! :)

Za rady, navrhy a zaujem o pomoc dakujem.
Peter Ksenzsigh - SloMBA
25.05.2009 - 20:52:49
00
...ak si myslite ze mate pristup k danym informaciam, resp. ovladate cudzi jazyk ktory nie je na zozname (krajiny beneluxu a pod.) nevahajte a kontaktujte nas pre viac informacii...

toto by mohla byť warzoneho parketa...
25.05.2009 - 21:19:36
00
Neovladam Flamstinu ani Francustinu,ale mam kamosov-bikerov v NL aj BE a co-to som tam aj pobikoval,tak ak mozem rad pomozem :) Niesom si celkom isty,co konkretne chcete vediet,neovladam ich zakony takze neviem do akej miery je tam bikovanie legalne atd.Tam neboli zastupcovia z inych krajin ci ako vlastne?
25.05.2009 - 22:01:09
00
boli tam z uk, španielska, portugalska, poľska, nórska, slovenska a česka. viac žiaľ nikto, hlavne nemci myslím dosť chýbali, ale nemohli sa žiaľ zúčastniť. no a presne na to som narážal, že máš v beneluxe kamošov, ktorí by možno vedeli pomôcť. v podstate by to mal byť nejaký stručný prehľad, že povedzme (fikcia) v belgicku sa môže jazdiť len po značených trasách, v dánsku sa môže kdekoľvek atď, spolu so zoznamom príslušných právnych noriem, ktoré mtbiking v jednotlivých krajinách upravujú (prípadne linky k online zákonom)...
25.05.2009 - 22:06:40
00
OK popytam sa ich,dam vediet,keby niekoho nieco este napadlo co by bolo dobre zistit tak dajte vediet.
25.05.2009 - 22:13:53
00
presne tak ako pisal martin, chcelo by to prehlad zakonov obmedzujucich jazdenie, trochu komplikovanejsie by mozno bolo (aj ked pridana hodnota by stala zato!! :) ) vediet, ake su napr podmienky v narodnych parkoch, resp. ci su tam nejake obmedzenia. cielom je proste vediet prehlad zakonov v europe. Dolezite vsak je, aby to boli veci z relevantnych zdrojov, nie jedna babka povedala :) . Mozno mozu, ak budu mat tvoji kamarati cas, pribalit nejake linky na ich weby, potom sa uz lahsie prekladaju veci, napr. pomocou guugla tranzlaatora... tak ci onak, kazda pomoc je vitana !! :idea:
25.05.2009 - 23:14:45
00
Nedavno som naviazal kontakt s bikerom z Madarska. Madarcinu v "kuchynskej" kvalite trocha ovladam tak skusim. Mozes trocha pomoct naformulovat otazky?
26.05.2009 - 07:14:45
00
Ako som searchoval na stranke IMBA,tak som nasiel IMBA Holandsko,takze tam asi info bude.Kazdopadne pisal som,ak sa nieco dozviem,dam vediet.
26.05.2009 - 08:22:33
00
ja som skúsil rozhodiť siete do rakúska a možno nemecka, uvidím, čo sa mi podarí zistiť
26.05.2009 - 10:24:12
00
otazkou je, ci moze biker slobodne do lesa (v hociktorej krajine ktora vas napadne :) ), ci moze napriklad do narodneho parku s bikom, a podobne. Proste cielom je zistit ako su na tom bikeri z pravneho hladiska v europe . Otazky teda formulujte tak, aby vam boli najjednoduchsie prelozitelne :))
26.05.2009 - 19:55:36
00
:oops: k scitavaniu bikerov,

myslim ze najjednoduchsie bude vytvorenie stranky, kde kazdy biker odosle jednoduchy formular [vek,styl jazdenia,krajina atd.], a tak by sa to zratavalo, ktomu treba len dobru propagaciu, cize to vyvesit po roznych forach [aj zahranicnych], a ak by bolo dostatok financii tak aj reklamne banneri po bikovych weboch
26.05.2009 - 20:07:52
00
takto prave si myslim,ze by sa to vobec robit nedalo :) nie kazdi chodi na net, nie kazdemu sa chce, nie kazdi to uvidi a tak sa dostanes mozno na 10% celkoveho cisla...nieco ine by to chcelo, nieco ako ta nasa peticia, ta sa mi zda presnejsia :D
26.05.2009 - 21:33:14
00
ak by bola dobra propagacia a bolo by tam vysvetlene o ake scitanie ide, tak myslim ze ludom dojde aby zavolali kamosov co nemaju net atak. tak by bola uspesnost minimalne. 80%, ved kto dnes nema internet
26.05.2009 - 21:39:45
00
To scitanie sa mi zda dost narocne. Asi by sa to muselo robyt ako anketovy prieskum v domacnostiach s velmi velkym poctom respondentov. Najjednoduchsie podla mna bude zjednodusit to na pocet predanych bicyklov, pripadne samotnych horskych bicyklov, ak su take statistiky k dispozicii.
26.05.2009 - 21:41:39
00
take mozno aj su, na slovensku je vsak pristup predajcov a distributorov strasny...vsetko je TOP secret,... holt ludska hlupost, nic by ich to nestalo a malo by to pritom zmysel, keby sa ukazala sila komunity mtbikerov, tak by nasledne cokolvek , lobbing na EU napriklad, slo lahsie...
26.05.2009 - 21:48:01
00
keyboard_arrow_up