To je v poriadku. Na osadenie smerovnika potrebuješ ohlásiť drobnú stavbu a na to potrebuješ súhlas vlastníka. Ak ho nemali, tak sa zelený mužík rozčuloval oprávnene. Ak ho mali, tak si zelený mužík môže ísť pískať.

Ale ked o tom vedel, mohol na to upozornit aj predtym, lebo uz ine povolenia vybavovali.
A to bol len turisticky chodnik vybavovany v mene obce, oficialne schvalenie MTB trasy navrhunutej nezavislou oraganizaciou bude X krat tazsie, alebo hned defaultne zamietnute.

Btw. mohol by si hodit link (ak nieco existuje) na nejake online materialy, ked sa v tom vyznas a mas prakticke skusenosti.
25.07.2008 - 12:44:24
00
Tu dolu to s tými urbariátmi nie je také horúce, ale u vás hore som nadobudol predstavu, že z princípu, že k tomu nejako "naspäť došli", by najradšej v tých lesoch nevideli ani myš a už vôbec nie bikera, najradšej by za všetko videli nejaké to výpalné a pritom ich hospodárenie vyzerá všelijako, len nie veľmi odborne. Mýlim sa veľmi?
25.07.2008 - 12:50:03
00
Tulenik v tomto sa vobec nemylis. Ja to vidim ako to s tym hospodarenim urbariatov vyzera. Co sa dalo vytazili, popredali a navesali tabulky Majetok XYZ urbariatu XYZ
25.07.2008 - 12:54:48
00
Ked sa schvaloval novy zakon lesoch, bola k tomu na fore SME dost dlha diskusia. Vyjadroval sa tam jeden vlastnik lesa (rodinne vlastnictvo, zdedil les), ze sice bikeri mu v lese (lesne cesty, chodniky) skody nerobia, ale ze je tak buzerovany vseliakymi nariadeniami statu, ze nema zrovna chut ich v lese tolerovat resp. byt k nim ustretovy.
25.07.2008 - 13:05:15
00
Btw. mohol by si hodit link (ak nieco existuje) na nejake online materialy, ked sa v tom vyznas a mas prakticke skusenosti.

Myslím si, že nič online neexistuje a navyše praktický prístup sa líši od okresu k okresu. Opäť si dovolím zdôrazniť, že bohaté praktické skúsenosti majú značkári SCK. Ja ich ešte moc nemám, ale práve teraz legalizujeme návrhy trás, tak tie skúsenosti pomaly, ale intenzívne získavame :-)
25.07.2008 - 14:11:32
00
ako ste uz napisali, rozhodnutie vydava, odbor zivotneho prostredia Obvodneho uradu, pokial sa to tyka fyzickeho budovania trailu v lese, (narusenie podneho krytu) nezabudnut na obvodny lesny urad, ( odbor podneho a lesneho hospodarstva Obvodneho uradu )
Skutocne je dobre ak za aktivitou stoji Obec a lebo Zdruzenie Obci, lahsie vybavuju formality, osvedcilo sa aj zvolat predjednanie na Obvodnom urade kde sa prednesie navrh a hned sa aj zbieraju predbezne suhlasne stanoviska, je dobre aby sa prvy zacal vyjadrovat clovek ktory suhlasi s budovanim ( ak sa dopredu dohodnes s vlastnikom, pripadne starosta obce ci veduci zdruzenia) ostatni sa lahsie pridaju. Raz sme obsolvovali taketo predjednanie, kde sa prvy ujal slova lesnik a bolo dost nedobre...
25.07.2008 - 16:33:01
00
co tak flasa ako prostriedok utuzenia medziludskych a medzirezortnych a inych vztahov :)
teraz vazne, je pravda, ze vztahy s dotknutymi organmi/instituciami je potrebne "pestovat" osobnou iniciativou,
zatial v KE to vyzera slubne
29.10.2008 - 20:48:11
00
Pisosip spomina polovnicke chodnicky a laco lesnikov. Ak plati, ze polovnik=lesnik, s vystavbou singlikou nebude sranda. Polovnici su urcite povolnejsi.

S osobnych skusenosti u nas(PD a okolie) su lesnici a polovnici najvacsie kur.. Strasne si privlastnuju les a vsetko v nom. Najradsej by ho zamkli a nikoho do lesa nepustili. Takze tak toje, aspon u nas
30.10.2008 - 21:21:39
00
Ak by mal niekto zaujem, tak tu je Metodicka prirucka CeMBy pre stavanie singltrekov
31.10.2008 - 08:03:46
00
http://the.mtbiker.sk/index.php?modul=clanky&id=1225325889 ide tam niekto z vas? mozno by som dosiel :roll: len vyriesit ten odvoz
06.11.2008 - 21:10:33
00
2all : ja neviem vzdy su lepsie peniaze ako flašky cize zaplatit na rok vlastnikovy a urcite sa to pohne vpred a ako ziskat prachy ? co takto tie vyhlasene eurofondy slo by to ???
13.11.2008 - 14:04:32
00
Este mi povedz, kde u nas to chces stavat, kedze vsetky lesy okolo (cest vynimkam) su TANAP alebo NAPANT (t.j. najvyssi stupen ochrany)... a to mas jeden velky problem naviac.
13.11.2008 - 14:13:55
00
2dizi : sak netvrdim ze to musi byt tu na Liptove tak vseobecne , na zaciatku bolo napisane viac hlav viac rozumu a vies ze peniaze vzdy menia nazory takze kto vie ? .....

OT : btw bike mi dojde na buducu stredu tak ho mozem ist niekam zahoriet teda hlavne brzdy ....
13.11.2008 - 14:18:39
00
Ak tou stredou myslis 19.11.2008 tak:
Predpoveď počasia na 19.11.2008 (Streda)

"Veľká oblačnosť až zamračené a na mnohých miestach dážď, alebo
dážď so snehom, od cca 900 m sneženie. Popoludní ubúdanie zrážok
a neskôr čiastočne zmenšovanie oblačnosti.
Nočná teplota 2 až -2 st.
Denná teplota 2 až 6 st."
Co je viac ako zle.

Aby to tu nebolo OT, komunikujme bud cez SS alebo pisme napr. tu: (mozno sa este ku nam niekto prida)
viewtopic.php?f=12&t=14421&p=217435&hilit=liptov

K teme:
Nemyslim si, ze nie je u nas kde jazdit, a teda vystavba MTB trailu pre mna nie je tak zaujimava. Ak by sa vsak nieco v okoli dialo, tak pomoct pridem.
13.11.2008 - 16:50:02
00
2all : ja neviem vzdy su lepsie peniaze ako flašky cize zaplatit na rok vlastnikovy a urcite sa to pohne vpred a ako ziskat prachy ? co takto tie vyhlasene eurofondy slo by to ???

Ohladom eurofondov - treba sledovat vyzvy a nasit projekt presne na na ne. Najlepsie sa je dohodnut s vlastnikom, spravcom a zacat stavat svojpomocne. Clenstvo v SloMBe pri takychto veciach pomaha - da sa opriet o skusenosti a vacsiu organizaciu. Momentalne riesime singletrack v mestskych lesoch PO, vcera som bol na obhliadku terenu s lesnikmi a boli velmi ochotni. Staci postavit zmysluplny projekt a mat ustretoveho vlastnika - mesto, kraj, stat.. vsetko sa da. Trasa snad do zimy bude vyznacena a na jar sa zacne so stavbou v spolupraci s mestom a TS. Ide to, len sa treba odholat a obetovat trochu casu.

V KE je singlac uz skoro hotovy a cely proces aj so stavbou netrval snad ani 3 mesiace. Pokial Ta to zaujima tak sleduj web SloMBy tam je to vsetko rozpisane..
14.11.2008 - 16:33:35
00
keyboard_arrow_up