Rad by som sa poradil a spýtal sa na prípadné skúsenosti s postupom pri odškodnení za nehodu - vodička mi nedala prednost, letel som cez kapotu salto s bicyklom pri rýchlosti 42,8km/h. samozrejme som rád že žijem aj ked mam 3x fraktúru výbežkov chrbtových stavcov...
Nemam na neho kontakt, takze tazko. Uz je to aj tak nahlasene v poistovni. Poistovni to v podstate moze byt jedno, aj tak si bude peniaze vymahat od vinnika.
walec, v prvom rade si treba uvedomit ze poistovak nie je ten co ti chce pomoct, ale poistovak je clovek ktory musi v prvom rade usetrit peniaze poistovni a od toho sa odvija jeho plat. o takom niecom ako zasielanie dokladov ku komponentom ktore neboli v case nehody na bicykli ani neuvazuj! v podobnej situacii bol jeden moj znamy s motorkou a potom sa mu este poistovna vyhrazala sudom za to ze zaslal doklady k suciastkam ktore neboli v case nehody na motorke. takze nakoniec nedostal nic a bol "rad" ze ho netahali po sudoch. jedine doklady ktore moze ziadat poistovak su blocek od noveho bicykla, pripadne kalkulacia na opravu bicykla od servisu ktory opravu bude vykonavat ( najlepsie od toho kde si aj bike kupoval ).
poistovne su svine, v reklamach sice krasne ukazuju ze ako je vsetko pohoda a kolko penazi dostanes na poistkach... no ale ked sa na to kuknes zo strany poistovne ze ty si poistovna a podnikas tak jasne ze chces zisk, a samozrejme cim vacsi... takze jedina moznost je vyplacat cim menej cize presny opak reklamy
matt To je jasne, poistovna chce v prvom rade zarobit. Likvidator si vyziadal blocky ku komponentom, ktore boli poskodene a ktore v case nehody som na biku mal, ale vcera som nad tym uvazoval a neposlem mu nic. Do poistovne som poslal iba rozsah a sumu predpokladanej opravy z cykloobchodu tu v BA, nechce sa mi trepat bike do Zvolena, kde som ho povodne kupil. Ale tie ceny, co tam napisali, su dost smiesne U Teba som nakupil diely este pred nehodou teraz ich mozem nechat v krabici, kedze to musim dat do stavu spred nehody. Cele je to na hlavu postavene.
capulo Este ma caka vymahanie si urazovej poistky, to bude dalsi bonbonik
Aby sme zas boli trochu objektivny, treba si uvedomit, ze poistovne to tiez nemaju lahke. Kazdy motorista pri PZP vybera tu najlacnejsiu poistku a nie najlepsiu pre odskodnenie(kedze poistuje druhych a nie seba). Tym netvrdim, ze keby boli ceny poistiek vyssie, bolo by to lepsie, ale, ze vodici to vidida inaksie, ked maju platit poistku a inaksie, ked maju byt z tej poistky vyplatene. No a vzhladom na stav naseho sudnictva, mozeme byt radi, ze netreba vsetko vymahat sudne, lebo to by zrazu bolo 99% Slovakov chudobnych ako Janko Slota a ziadne odskodne by sme po nehodach nevideli.
Pri poisteni aut je to ine aj v tom, ze poistovna ma tie dotazniky "site" presne na auta. Ked bol u mna technik z poistovne ani nevedel, ako to ma vypisat. Na bicykel nemaju nic. Poistovne to maju tazke aj s roznymi spekulantami. Pri nasom sudnictve by sa taketo spory natahovali roky navyse s neistym vysledkom.
no trebalo by kus to sudnictvo v tomto smere vylepsit, ked policia povie ze vodic je vinny tak proste by ti mal vsetko nahradit, a ked nechce z vlastneho nech si cast pyta od svojej poistovne..., jeden lajster s peciatkou robota na 5 minut
Vysetrovanie nehody malo skocit najskor v decembri, potom v januari a tento tyzden som sa dozvedel, ze to bude az v marci, nakolko sa nasli svedkyne a chudacik vysetrovatel nema pridelene auto a nema si na com vyvazat rit.
ja uz budem druhy rok po nehode a wustenrot v ramc PZP ma "stale" problem pochopit, co je denny vymeriavaci zaklad a z akej sumy ma vyplatit uslu mzdu.
ta ista poistovna mi len tak odpise, ze mi neuznava bodove ohodnotenie na bolestne od primara nemocnice, ktory ma operoval.....
get used to it
To mas tiez "vesele", ale zrejme to caka aj mna. Ja mam vymeriavace zaklady dva - jeden z firmy a jeden zo socialky, ten z firmy mam vyssi o 3 Eura, neviem, ako sa to uctovnicke podarilo. Onedlho by som mal obdrzat lekarsku spravu od sudneho znalca, poistovni (Generali) budem predkladat aj tu od chirurga. Kazdopadne som si najal pravnika, snad mi pomoze. Este si budem vymahat urazove poistenie so zivotnej poistky, tam maju zase dalsieho lekara. Skody Ti uz preplatili, ci ani tie nie? Uz som nakupil diely na opravu bicykla, hoci este nie je nic uzavrete, ale v marci by som chcel uz zacat pomaly kazdit.
skodu som dostal menej ako tretinu...."moralne" opotrebenie....uz to tak chodi, realne by si bajk predal za 3nasobok i viac, no "odskodnia" ta ako za tesco bajk v akcii
Je DVZ pre nemocenske a urazove poistenie, nemocenske = PNka => tu dostavas od socialky
uslu mzdu si budes uplatnovat z PZP z DVZ pre urazove...to byva vyssie ako nemocenske
za bodove hodnotenie operacie/urazu => tzv "bolestne"
mal by si byt schopny uplatnit si aj naklady na cestovne do/z nemocnice, lieky a podobne....
teoria znie fajn, no realita je ina
Mal som pravnicku ale ta ti pomoze tam v trestnom konani > chlapik vyuziva co sa da, stale nie je spor dotiahnuty, vraj zobrat vodicak za tazke ublizenie na zdravi, 4x operacie a spolu 7 mes PN je prenho privelky trest, odvolaval sa .... realne nepika, beha po vonku, soferuje dalej vysmiaty.... na sude povedal, ze zaraba (pan podnikatel) 500e v hrubom !! a zije na pokraji socialnej biedy ..... on je chudacik, zrazil ma mercedesom ..... slovenska justicia
len nevesat hlavu, mozno Ti to pojde "lahsie"....nechcem demotivovat
S nizkym odskodnym za znicene veci pocitam aj ja, bicykel ma 4 roky (mozno to nebude ani ta tretina). Neviem, ci sa vobec oplati pustat do opravy bicykla uz teraz, ked nie je nic este uzavrete. Uvazujem aj nad tym, ze predam zostatok z bicykla a vsetky diely, na seknutie s cyklistikou som motivovany dostatocne.
PN-ku mam uz vyriesenu, teraz si budem uplatnovat naroky od poistovni a vinnika nehody (zalezi, koho urci vysetrovatel za vinnika a kedy skonci vysetrovanie).
O nasich sudoch som nemal nikdy vysoku mienku, ani o fungovani statu ako takeho. Vymozitelnost prava je nulova, ale pokial ma clovek dost penazi, da sa vsetko... V mojom pripade ide o slusnych ludi (aspon tak vystupovali, ked boli za mnou). Dohodli sme na mimosudnom vyrovnani, ale to bolo tyzden po nehode, za ten cas sa cloveku v hlave rozlozi vel veci a situacia moze byt uz ina. Kazdopadne som skepticky, lebo v tomto state taha poskodeny za kratsi koniec.
Ten co Ta zrazil, to musi byt pekny hajzel. Nechapem, ako takyto clovek moze vobec so sebou zit. Kebyze sa stane nieco taketo mne, tak by som veru kludny spanok nemal.
Uvazujem aj nad tym, ze predam zostatok z bicykla a vsetky diely, na seknutie s cyklistikou som motivovany dostatocne.
olalaa ziadne sekanie sa konat nebude. pekne krasne si doskladas bike a ako sa bude dat ides sa dat do pucu. cely rok si ma tahal na bike co si cenim lebo som hnily jak vos a co to sa na mna vdaka tebe nalepilo. takze teraz ta budem ja otravovat a budem ta hnat ako Filini Fantozziho na pretekoch nech to trva kolko chce premna zamna aj dve sezony. nie sme pretekari bikujeme pre radost a "zdravie" (v tejto teme cudne vyjadrenie).
viem je to demotivujuce ako svina ale zabudnite co sa vam stalo, bohu zial financne to tiez je na prd ale nesmie vas to z vnutra zrat. ja ine vychodisko nevidim ako mysliet pozitivne. negativne myslenie cloveka ubije.
ano pise sa mi to lahko lebo som v takej situacii nebol. to mi pisat nemusite.
Dnes som volal likvidatorke, ze aky postup mam zvolit pri oprave, ale nedozvedel som sa nic. Dokonca ju zarazilo, ze nejaka vidlica moze stat 120 Eur a komplet predne koleso 90 Eur, ze vraj to si mozem kupit novy bicykel. Mal som sto chuti jej povedat, ze srot z Tesca si moze kupit ona, ale nechcel som byt drzy, ale musel som sa velmi premahat, aby som nebol neprijemny. Cize diely na opravu mam, ale opravovat nemozem, kym nie je ukoncene vysetrovanie. To sa moze tahat este pekne dlho. Jedine, co potrebujem vediet, ci to mam opravit rozpoctom alebo fakturou. Pokial to nevie likvidatorka, kto potom to ma vediet? Z tohoto vyplyva moja demotivacia, nie z penazi, na tie sa mozem vysoka vykaslat. Uvidime matvej, co bude, uz to nezavisi odo mna.
Mozte napisat nieco viac o tom odskodneni za uslu mzdu? To by ma zaujmalo zo zvedavosti... Predpokladam ze ste na PN, takze vam plati socialka/zamestnavatel nejaku sumu... Poistovna by mala v tomto pripade doplatit rozdiel k realnej mzde, alebo nejakuplne inak?
walec, ja som zvolil rozpocet a bola to chyba...dali mi susne...no realne neviem ako to skonci na fakturu, ale cisto teoreticky by ti mali prepaltit fakturu mozno aj celu...asi (neviem to bohuzial). Rozpocet je, ze oni si povedia, kolko by to mohlo stat a .... ako vidim, aj u Teba sa cuduju, ako moze mat clovek bajk za viac ako 100 eur...
Urcite nic na bajku nemen kym sa to neuzavrie (ak je to mozne). ja som to vyriesil tak, ze som si kupil novy bajk
Demotivovat sa netreba dat, mne to slaha stale viac a viac...treba mysliet pozitivne a mozno sa pridas k tmaxovi na tu 24hodinovku cez 4 staty
ice29 - poistovna mi sama poslala tlacivo, aby som to dal do prace potvrdit => pozor DVZ si daj potvrdit pre urazove, nie nemocenske ako to chybne spravili mne a nemam to doriesene doteraz! a potom ti nejake susne daju este k peniazom z PNky. Rozhodne sa nedostanes k sume, co by si zarobil keby si nemal uraz.
Este zvazte tie naklady napr. na dopravu, mne ked dovrzali prve dve operacie v BA na antolskej a potom som mal vybaveneho lekara v Nitre, mam najazdenych cca 2500 km a to je uz nejake to euro v benzine...ale to tiez nemam doriesene stale sa brania a brania a brania, len aby nepustili ani korunu z tej poistovne....a kurnik...to mam potvrdene z policie, ze som poskodeny a vinny je vodic v plnom rozsahu, on sa priznal, sud to priznal....len sa odvolava lebo on sa priznal, tak naco mu brat vodicak ....ako sa robia potom tie poistne podvody, ked tu je jasne, ze som poskodeny, vsetko im dokladujem od zamestnavatela, vyplatne pasky....a aj tak to "nejde" a nejde
Veru smutne citanie a musim povedat, ze ma jednania poistovni zaroven zarazaju a zaroven neskutocne vytacaju. Vraj sme pravny stat, ale podla vsetkeho len pre uzku skupinku vyvolenych
Som zvedavy, ci existuje moznost zalovat poistovnu vinnika za prietahy pri odskodneni...je to nenormalne, aby poskodeny trpel 2x (zdravotne a aj financne pri odskodnovani), pricom sa jednoznacne preukazala vina vodica auta
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
capulo Este ma caka vymahanie si urazovej poistky, to bude dalsi bonbonik
ta ista poistovna mi len tak odpise, ze mi neuznava bodove ohodnotenie na bolestne od primara nemocnice, ktory ma operoval.....
get used to it
Je DVZ pre nemocenske a urazove poistenie, nemocenske = PNka => tu dostavas od socialky
uslu mzdu si budes uplatnovat z PZP z DVZ pre urazove...to byva vyssie ako nemocenske
za bodove hodnotenie operacie/urazu => tzv "bolestne"
mal by si byt schopny uplatnit si aj naklady na cestovne do/z nemocnice, lieky a podobne....
teoria znie fajn, no realita je ina
Mal som pravnicku ale ta ti pomoze tam v trestnom konani > chlapik vyuziva co sa da, stale nie je spor dotiahnuty, vraj zobrat vodicak za tazke ublizenie na zdravi, 4x operacie a spolu 7 mes PN je prenho privelky trest, odvolaval sa .... realne nepika, beha po vonku, soferuje dalej vysmiaty.... na sude povedal, ze zaraba (pan podnikatel) 500e v hrubom !! a zije na pokraji socialnej biedy ..... on je chudacik, zrazil ma mercedesom ..... slovenska justicia
len nevesat hlavu, mozno Ti to pojde "lahsie"....nechcem demotivovat
PN-ku mam uz vyriesenu, teraz si budem uplatnovat naroky od poistovni a vinnika nehody (zalezi, koho urci vysetrovatel za vinnika a kedy skonci vysetrovanie).
O nasich sudoch som nemal nikdy vysoku mienku, ani o fungovani statu ako takeho. Vymozitelnost prava je nulova, ale pokial ma clovek dost penazi, da sa vsetko... V mojom pripade ide o slusnych ludi (aspon tak vystupovali, ked boli za mnou). Dohodli sme na mimosudnom vyrovnani, ale to bolo tyzden po nehode, za ten cas sa cloveku v hlave rozlozi vel veci a situacia moze byt uz ina. Kazdopadne som skepticky, lebo v tomto state taha poskodeny za kratsi koniec.
Ten co Ta zrazil, to musi byt pekny hajzel. Nechapem, ako takyto clovek moze vobec so sebou zit. Kebyze sa stane nieco taketo mne, tak by som veru kludny spanok nemal.
olalaa
viem je to demotivujuce ako svina ale zabudnite co sa vam stalo, bohu zial financne to tiez je na prd ale nesmie vas to z vnutra zrat. ja ine vychodisko nevidim ako mysliet pozitivne. negativne myslenie cloveka ubije.
ano pise sa mi to lahko lebo som v takej situacii nebol. to mi pisat nemusite.
Urcite nic na bajku nemen kym sa to neuzavrie (ak je to mozne). ja som to vyriesil tak, ze som si kupil novy bajk
Demotivovat sa netreba dat, mne to slaha stale viac a viac...treba mysliet pozitivne a mozno sa pridas k tmaxovi na tu 24hodinovku cez 4 staty
ice29 - poistovna mi sama poslala tlacivo, aby som to dal do prace potvrdit => pozor DVZ si daj potvrdit pre urazove, nie nemocenske ako to chybne spravili mne a nemam to doriesene doteraz! a potom ti nejake susne daju este k peniazom z PNky. Rozhodne sa nedostanes k sume, co by si zarobil keby si nemal uraz.
Este zvazte tie naklady napr. na dopravu, mne ked dovrzali prve dve operacie v BA na antolskej a potom som mal vybaveneho lekara v Nitre, mam najazdenych cca 2500 km a to je uz nejake to euro v benzine...ale to tiez nemam doriesene
Som zvedavy, ci existuje moznost zalovat poistovnu vinnika za prietahy pri odskodneni...je to nenormalne, aby poskodeny trpel 2x (zdravotne a aj financne pri odskodnovani), pricom sa jednoznacne preukazala vina vodica auta