Tomas11 napísal:
Nie je to tak vždy. Ak sa pri tej nehode zraníš, tak je úplne OK tú RZP zavolať. Ak ti ale nič nie je, tak je myslím si dosť na nízkej úrovni volať sanitku len kvôli tomu, aby museli prísť aj policajti a tým pádom si mal jednoduchšiu situáciu pri vybavovaní sa s poisťovňou.

To ci si zraneny ty sam casto nevies. Mozes mat vnutorne zranenie alebo nieco ine. Adrenalin mas na full. Ked mna sundalo tak som myslel ze mozem odkracat. Po hodine som uz nevedel stat na nohach a dalsie 2 dni som dosiel ledva na hajzel a spat a mal som dost.
Pokial sa teda vinou auta vyvalas na zemi volal by som minimalne cajtov a podla okolnosti aj rzp.
05.11.2024 - 21:38:55
03
bladerunner napísal:
Ja stále nechápem, prečo nevolať len policajtov? Načo, ak teda nie je nikto zranený, volať "sanitku"?

Zranena osoba automaticky posuva "skodovu udalost" na "dopravnu nehodu", ktoru policia uz musi riesit, vratane dokumentacie. Pravdaze je dost ubohe si volat zachranku a simulovat, ale ako uz bolo spominane, vo vela pripadoch je zraneny v takom soku, ze ani nevie ze je zraneny...
05.11.2024 - 21:44:20
03
Stále je možnosť privolať Políciu SR a spísať záznam. Ak preletím cez auto, asi budem volať záchranku. Pokiaľ sa len zvalím na zem pomaly stojaci, asi záchranku volať nebudem.
05.11.2024 - 23:00:03
01
Ja som sa takto zvalila na bok z takmer nulovej rýchlosti a zlomila som si kľučku a aj som mala v hlave nejakú kosť puknutú trošku :) išla som domov, vyniesla bike na piate bez výťahu a doma som si všimla, že mi je dáko zle a krv mi tečia z vnútra ucha tak som volala sanitku

Naposledy upravil fixska dňa 06.11.2024 - 09:43:26, celkovo upravené 1 krát.

06.11.2024 - 08:44:23
02
Nejako mi uniká pointa tej debaty. Ak vodič auta zaviní dopravnú nehodu s bicyklom, aj keď tam nie je zranenie, očakával by som, že vypíše formulár k PZP, podpíše a odovzdá cyklistovi, aby bolo jasné, že nehoda sa stala a nebude ju nutné neskôr zložito dokazovať. Ak by to odmietol urobiť a chce odísť, volám políciu, keďže ide z jeho strany aj o pokus opustiť miesto nehody...
06.11.2024 - 08:54:37
06
Samozrejme, som sa zle vyjadril, ked mas zranenie trewba riesit sanitku, pokial nie si vsemohuci, co asi nie, tak nevies ci tu sanitku nepotrebuje niekto iny viac. Okrem toho RZP ma operacne stredisko, kde rozhodnu kam poslu sanitku, a ked maju sanitku jednu a zavola niekto s infarktom, a ty so zlomenou nohou, tak ver tomu ze na tej zemi si este chvilu polezis, kym nevybavia ten infarkt.
K tym policajtom, asi tolko, ze som mal davnejsie nehodu (tukanec s rozbitymy svetlami a plechmi), policajti nam prikazali ze sa mame dohodnut a odisli bez spisania cohokolvek.
Vyplnili sme zaznam o nehode, chlapik sa mi este na dalsi papier priznal ze je na vine, no ale potom casom poistovna stale nic, on to nenahlasil, zacal sa vykrucat a prekrucat vinu. Vyslo na javo ze nemal PZP. Tak som to ja musel obehavat a riesit, dodatocne nahlasit na policiu, a skodu som "ziskal" (oprava 12tisic SK, dali mi 9000) z kancelarie poistovatelov. Jedine moje stastie bolo ze mi spisal priznanie. Ale nervy a obehavacky to boli riadne.
Takze moja rada je ze urcite cokolvek treba dat vediet prislusnym zlozkam, a trvat na protokolarnom zazname, lebo ludia su dnes vychcani.
06.11.2024 - 08:59:20
00
misoR napísal:
Jednemu som skoro na predok vyskocil, lebo sa tak nalepil na toho pred sebou, ze zablokoval nielen priechod pre chodcov, ale aj prechod pomedzi auta...

Toto som už aj ja chcel urobiť. Hlavne sa prejsť po kapote áut, ktoré vyslovene parkujú na prechode. ;)
06.11.2024 - 09:17:55
00
Vďaka za zaujímavú debatu, aj keď informácia o nepreplatení celej výšky škody ma nepotešila. Neplatí sa náhodou preto PZP pre prípad škody spôsobenej prevádzkou motor. vozidla?

Volať sanitku kvôli preplateniu škody mi ani nenapadlo, a ani by som to neurobil. Maximálne tých policajtov s tým, že chcem o tom záznam (rovno dávajú fúkať, aj kontrolujú doklady a teda aj PZP). Tú sanitku skôr ozaj, či nemám vnútorné skryté zranenia. Na len odreniny a oškretú kožu treba volať sanitku, aby to bola namiesto škodovej udalosti nehoda? Nezavolal som si ju, tak to policajti brali, že neboli zranenia a teda je to len škodová udalosť. Našťastie v mojom prípade je o udalosti spísaný policajný záznam. Vinníkovi povedali, že do 15 dní to má nahlásiť na poisťovni, a vyzeral, že sa v tom nevyzná, tak to najskôr nahlásil, keďže aj v tej poisťovni o ňom vedia...

keďže som tam dnes bol. Slečna si vraj nepamätala moju návštevu min. týž., potom pýtala číslo škod. udalosti alebo poistnej zmluvy. No nemám, papier z nehody si vtedy brali. Vraj, tak, že to ma teda nenájde. Potom si zrazu pamätala, že mi to číslo dávala (nedávala) a na moju poznámku, že minule ma dohľadala odpovedala, vraj to bola náhoda. Niekam volala, diktovala EČV vinníka, v telefonáte opakovala viackrát - ale pán tvrdí, že mu nikto nevolal. Po skončení mi oznámila, že obhliadku som mal dohodnutú na dnes 6.11., bol som kontaktovaný 31.10., a dohodol som si ju na 6.11.
Vravím, nikto mi nevolal, prečo by som sem potom chodil?
No oni s niekým volať museli, inak by to nebolo dohodnuté.
Neviem s kým volali, ja som to nebol, ani na moje číslo nikto nevolal.
Vraj mám byť na telefóne, že obhliadka je na dnes, že ona zavolá likvidátorovi, a mám byť dnes na telefóne.

Pekný bordel.
06.11.2024 - 12:21:40
00
robertp1996 napísal:
Vďaka za zaujímavú debatu, aj keď informácia o nepreplatení celej výšky škody ma nepotešila. Neplatí sa náhodou preto PZP pre prípad škody spôsobenej prevádzkou motor. vozidla?

V principe to stale plati = poistovna ti preplati celu skodu, len ich pohlad na hodnotu skody je ina ;)
06.11.2024 - 15:17:25
00
mailer napísal:
......Samozrejme, som sa zle vyjadril, ked mas zranenie trewba riesit sanitku,..........

........K tym policajtom, asi tolko, ze som mal davnejsie nehodu (tukanec s rozbitymy svetlami a plechmi), policajti nam prikazali ze sa mame dohodnut a odisli bez spisania cohokolvek...........
...

Len technická poznámka k sanitke ....aj keď máš zranenie, nie vždy je nutné volať sanitku....predsa pri nejakom ľahšom zranení sa vieš na vyšetrenie/ošetrenie dopraviť aj sám a nebudeš zneužívať záchranny systém. Čiže ako vyššie som písal, stačí volať policajtov, ak to chceš riešiť ako nehodu a nie škodovú udalosť.

A k policajtom....nemajú právomoc Vám prikázať "aby ste sa dohodli" , lebo asi preto ich jeden z Vás volal, lebo sa dohodnúť neviete. Čiže oni to vedia začať riešiť, ale pre jedného z Vás to bude znamenať, že bude vinníkom nehody a vysoko pravdepodobne skončí s pokutou.
06.11.2024 - 16:19:23
01
Včera popoludní mi nakoniec volal obhliadkár, dnes ráno prišiel pofotiť bike a vypísať papiere o poškodenom kolese. Že koľko asi stojí koleso. Vravím, to stálo 60 eur na začiatku roka, teraz ak sa zdražovalo, môže stáť aj 80. Napísal, že škodu som vyčíslil na 100 eur. Pýtal sa aj, či mám doklad od toho bicykla, odpovedám kúpil som ho z bazára. To tam tiež napísal. Po podpísaní sa ma pýtal, za koľko som ho kúpil. Za 450 eur v roku 2022. Tú sumu tam dopísal, no podľa mňa po podpísaní podpisom by sa nemalo do papiera už nič dopisovať, nie? Teraz sa môžu chytiť toho, že celý bicykel mal hodnotu 450 eur, z nej vypočítajú, koľko eur tvorí hodnota kolesa, a tú sumu mi preplatia. Takže staré koleso malo hodnotu napr. 30 eur, to mi zaplatia, ale nové síce stojí napr. 80, a potom by aj sedelo, že preplatia celú výšku škody, no zároveň menej, ako musí poškodený dať peňazí za opravu.
07.11.2024 - 13:01:28
00
V prípade zodpovednostnej škody ti vyplatia vždy iba časovú hodnotu poškodenej veci…takto to upravuje OZ. Niektoré poisťovne to pri PZP už nerobia ale moc by som sa toho nedržal… mňa keď zrazilo auto mal som všetko rok staré veci… bicykel mal 2 mesiace ?
07.11.2024 - 14:09:33
00
koso_sk napísal:
Zranena osoba automaticky posuva "skodovu udalost" na "dopravnu nehodu", ktoru policia uz musi riesit, vratane dokumentacie. Pravdaze je dost ubohe si volat zachranku a simulovat, ale ako uz bolo spominane, vo vela pripadoch je zraneny v takom soku, ze ani nevie ze je zraneny...

Práve preto sa môžeš ošetriť aj neskôr. Nepotrebuješ volať záchranku na miesto že máš oškreté koleno. Mňa policajti prišli navštíviť do nemocnice už po ošetrení. Aj som fúkal, aj som zaplatil pokutu za spôsobenie nehody. Aj po nehode a urgentnom vyšetrení, aj po realizovaní celového CT vyšetrenia môžeš doma v posteli zomrieť na krvácanie do mozgu alebo do brušnej dutiny. Nie, všetky zranenia sa nemusia ukázať v momente vyšetrenia.

scarinko nerieš feťákov, neargumentuj že keď oni možu, tak aj môžeš ty pri plnom vedomí a racionálnom uvažovaní. Mne X-krát doviezli 14-ročné deti spité na mol (niekedy aj prišli domov a RZP volali vyplašený rodičia, niekedy ich našli vonku mokrých v zime a bez dokladov - super zábava nechať parťáka len tak vonku). To ako spitému dieťaťu v zime by si nezavolal záchranku, lebo by predbehla tvoje dieťa na UPS? Tiež nie som z nich nadšení, a keď im okrem 2 promile nič defakto nie je, tak nebývam v noci na záchranárov vždy najpríjemnejší (čo potom aj ráno ľutujem). Ale prosím neargumentuj svoju sebeckostm sebeckosťou iných, lebo takto už naozaj nech posledný zhasne svetlo…
17.11.2024 - 09:17:01
37
Dnes mi prišlo preplatenie od poisťovne za zničené koleso 70 eur aj nejaké centy. Nové koleso stálo 79 eur. Čakal som výrazne menej, tak 20, najviac 30 eur, že pošlú. Zvyšných doplatených 9 eur, to je už v pohode, nebudem riešiť, takže OK.
10.12.2024 - 18:50:46
03
keyboard_arrow_up