šogi Cize lepsie bude asi pockat a potom sa rozhodnut, co zvolit na opravu bicykla rozpocet alebo fakturu. Pochybujem, ze ked to dam opravit na fakturu, ze mi preplatia plnu vysku, podla mna tam bude stale amortizacia. Ale mozem sa mylit, zrejme to pripad od pripadu. Novy
bicykel sa mi neoplati kupovat, nakolko skoda predstavuje polovicu z nadobudacej ceny. Diely som uz objednal, ale montovat budem az po skonceni vysetrovania. Uvidim, aky tah zvoli poistovna a podla toho sa zariadim.
Dnes ma dorazila dalsia vec... Bol som na kontrole u chirurga a 5 cm dlhy drot, co mam v kosti sa zlomil na dve casti (pravdepodobne pri rehabilitacii), ta druha cast sa neda dostat von, museli by ma znovu operovat a kost rozsekat. Navyse je tu hrozba, ze casom sa drot moze cez kost predrat von smerom do krku a prerusit nejake cievy. Chirug mi povedal, ze na to jednoducho nemam mysliet. V pondelok pojde von ta cast, ktora sa da vybrat.
Vsetky lekarske ukony mi robili a robia v ramci BA, kedze mam elekktricenku, naklady na dopravu mi nevznikaju. Akurat si budem uplatnovat obdobie pocas PN, kedy som elektricenku vyuzivat nemohol, teda ak sa to da.
V pripade mojej nehody je postup teda rovnaky, cize vysetrovatel podal trestne stihanie na vinnika nehody, ten sa aj ku skutku uz doznal. Navyse aj rodicia vinnika nehody prijali zodpovednost a dohodli sme sa na mimosudnom vyrovani. Ak sa nezhodneme na sume, bude sa to riesit na sude. Ale ako som pisal vyssie, za ten cas sa im to mohlo v hlave rozlezat a vsetko moze byt inak...
romanx Zacal som pisat sem, aby som zbytocne nezahlcoval temu "Skusenosti s vodicmi" a aby to bolo pokope, kedze sme sa o tychto veciach davnejsie bavili
Vymozitelnost prava je na Slovensku mizerna aj preto to tu vyzera ako vyzera. Mozno sa caka, ked ludia zacnu brat spravodlivost do vlastnych ruk, ale to nemoze dopadnut dobre...
ice29 Uz nie som PN, pracujem. Prvych 10 dni PN Ti plati zamestnavatel, od 11. dna socialka vo vyske 55%. V mojom pripade to bolo tak, ze som od firmy ziadal, aby mi vystavili cisty denny prijem za kvartal pred nehodou. Asi o mesiac mi to prislo aj zo socialky bez toho, aby som o to ziadal. Akurat vo firme mi ten denny zaklad vycislili trosku vyssi oproti socialke. Poistovna by Ti mala doplatit ten rozdiel, teda 45%.