Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
ja som tento tyzden siel 3x vlakom, prvy rychlik normalne batozinovy vozen s vesiakmi na bajky, osobak bol tiez ok, vzadu 4 miesta na bajk, 2x vesiak a 2x stojan. a dnes rychlik tiez batozinovy vozen ale bez akychkolvek drziakov aleo moznosti prichytit bajk, este aj sprevodcicka bola daka drza ze co chcem prichytavat ze sak to stoji oprete o stenu...
Mate niekto skusenost s prepravou biku Kosice > Praha a spat?
Chceme ist so znamym do parku kusok od Prahy takze potrebujem svoj Voltage dotrepat nejako do Prahy. Da sa cestuvat na taku vzdialenost aby som mal bike na dosah? Nejako sa mi nepozdava predstava ze mi z nim bude manipulovat nejaky trol ktory ho supne medzi naklad a v Prahe ho dostanem po kuskoch, pripadne vobec.
no na slovenskej strane ma zarazila dlzka byrokracie pri kupe listka a nasledne obdrzanie 7ks papiera (2x naveska, 2x miestnenka pre bike, 2x miestenka pre mna, 1x listok) a mal som stastie ze som natrafil na cloveka ktory listok na bike predaval asi prvykrat v zivote. Na moju poziadavku "listok do prahy na piatok nocnym spojom a bikom" reagoval otazku ze ktorym vlakom chem ist kedze nie vsetky mi bike vezmu.
Na stanici mi bike ochodne zamestnanec nalozil, miestenku nekontroloval, nedal mi ziadny doklad/coislo/nalepku z ktorym si mam bike vyzdvihnut.
V prahe mi ho bez akejkolvek kontroly ci som majitel vylozili.
Na ceste spat som nieco cez 20m hladal kometentneho zamestnanca ktory mi bike nalozi, nasledne si opytal este 30Kc kedze na biku bola len naveska a kedze v KE odomna pri nakladani miestenku nechceli tak ma nenapadlo mu z bikom pchat do ruk aj listky.
Zistenie teda ze je mozne si spravit rezervaciu na bike bez kupi miestenky a zaplatit az pri nakladani
Na bike mi nalepil nejaku nalepku ktoru som este stale nedal kompletne dole a drbol ho do ulicky v nakladnom vagone, na moju otazku ze ci tam bude takto az do KE reagoval podrazdene ze nech sa nestaram a nech si idem hladat kupe lebo o chvilu odchadzame.
V KE som opat bike dostal bez akejkovek kontroly, nastastie neposkodeny.
9 hodin tam a spat som stavil posediacky v kupe kedze moju odpoved "no ano ale nie na opacnom konci vlaku" na otazku "chcete aj lozko" si vysvetlil po svojom a lozko/lezadlo mi nedal....
A ako bonus po ceste spat som dostal kupe z nefungujucim topenim, nefungujucimi dverami a netesniacim oknom takze som musel vybalit aj pouzite termo co som mal na jazdenie aby som do KE dosiel bez zapalu pluc. Miestami som zvazoval si nasadit helmu a okuliare aby mi tak nefukalo na hlavu.
A kedze vlak bol takmer plny moznost zmenit kupe bola ...teda nebola.
A toto uz sa sice netykalo mna ale v kupe sedeli spanielka a talian iduci do nejakeho ceskeho mesta a mali len vikendovi listok ktoreho platnost koncila o polnoci no ich ciel bol az okolo druhej rano. Mila sprievodkyna sa im celudobu vyhrazala policiou a prijemnym hlasom prehlucila vsetky moje snahy o tlmocenie a vysvetlenie problemu tym dvom.Az ked ju prestalo bavit vrieskat a sla skontrolovat dalsie kupe dostal som sancu im vysvetlit problem a oni museli zacvakat este 15 eur za dalsi listok na par zastavok
no vzdy to vravim ze kradnut bajky je najjednoduchsie vo vlaku este ti ho aj vylozia a podaju, len si ukazes na nejaky pekny , podobne ako kradnut batozinu je lahke v busoch, kopec ludi hodi batoh do nakladneho prestoru a ide do busu kym ostatni hadzu dalej, staci aby dakto prisiel nejaky si zobral a siel het, uplne brnkacka
Ja som problém s vlakom nemal, teda čo sa týka biku. Z domu ku vlaku 6km pod Oščadnicu na osobák a tým až priamo do Banskej Bystrice, lebo v Žiline sa pripojili ďalšie vozne a z osobáku bol Zrýchlený Navyše to bol ten nový vozeň, takže som len bajk zavesil na držiak a sadol si tak aby som naň videl. Ešte aj autobus do Brezna nebol problém, aj keď bol vodič z nás vypukaný, že v živote nevidel nikoho viesť bajk v autobuse, ale potom privolil a hodil ich do kufra. Ale to fakt záviselo od vodiča, natrafiť na nejakého nerváka tak môžem ísť do prdele a nie na maratón. Menej veselá bola jazda späť, kamarátku som musel nechať v nemocnici...
Inak sú naše a české vlaky hanba európy. Keď som študil v blave tak som chodil po slovensku na ISIC spokojný s 50% zľavou. Potom som prestúpil do Ostravy a zistil nemilú vec: ISIC v rámci československej spolupráce NEFUNGUJE! Musel som si vybaviť PAPIEROVÉ preukážky ktoré ma stáli 10e aj s fotkami aby som získal zľavu 100Kč > 89Kč, čo je 4€ > 3,56€! Ešte štastie že existuje RegioJet, s ktorým sa odveziem za 2,30€ s luxusom 1. triedy!
Rozmýšľal som že budem chodiť bajkom, však 90km nie je tak veľa
Zdravím , ako je to aktuálne z prepravou bicyklou ? V stredu sa chystám do žiliny na obhliadku Bicykla a chcel by som ísť späť Vlakom Spišan o 16:39 Do kysaku .
Na cp.sk som našiel že vlak má úschovňu batožín , ale radšej by som ho mal potom pri sebe ak by som ho kúpil. Čiže ktorý vozeň je nato určený ? Vždy posledný ? alebo ako ho rozoznám a stačí mi kúpiť lístok aj pre bicykel ?
Radšej sa pýtam na všetko než by som mal byť potom prekvapený. Vďaka za reakciu.
na vagone je standardne logo bicykla ak nie je treba ist do batozinoveho vagona. Inak ked vies presny spoj tak sa da zistit aj presne zoradenie voznov a mozes sa zariadit aj podla toho. Batozinak je najcastejsie radeny niekde na zaciatku alebo konci vlaku. Vacinou(nie vzdy) sa v nom da sediet. Ja to riesim tak ze som v ulicke a hned viem co je s bajkkom. Ak chces byt pri bajku aj ked nebude batozinak, tak chod uplne na zaciatok alebo uplne na konciec vlaku, popripade vybehni za sprevodcickou a usmerni ta. Alebo najlepsie rieseni je zbehnut na stanicu a mas info z prvej ruky.
Dopravny vozen je vozen z velkymi nakladacimi dverami na boku a ak tam ten vozen bude tak nemyslim ze by ta nechali ist z bikom do ulicky a byva bud posledny alebo hned za rusnom. A ja ked idem vlakom z bikom tak v tom batozinovom vozni mi ho tam vzdy slahnu na zem alebo len tak opru a ked sme isli traja tak sme asi minutu rozmotavali tie tri biky ked sme vystupovali cize asi tolko.
Jazdime pravidelne vlakom. Aspon raz dvakrat mesacne. Idealne su vagony uz pripravene pre biky, kde si ho zavesis na hak a mozes ho mat na ociach. Vsetky dalsie varianty su uz len o opreti a riziku, ze ten bike bude poletovat alebo si daj do batohu gumicuk (to je taka guma s hacikmi na konci, hlavne sa uzivala na upevnenie nakladu na streche auta) a upevni ho. Na druhej strane pokial neide o superdrahy karbonovy special tak vocogo? Najprv sa vytahujeme ake superpady sme prezili a potom mame hrozu zo skrabanca na laku? Viem, ze existuje teoreticka moznost poskodenia ale asi je nizka, pretoze sa nam to este nestalo.
V nedeľu som mal novú skúsenosť. Aj cestou tam aj nazad na hlavnej trati bol zaradený batožinový vagón s otvoreným priestorom pre batožinu. Boli v ňom tri háky, cestou tam všetky prázdne, cestou nazad sa jeden rozhodol blokovať pánko, asi nemal inde miesto na sedenie..... Bicykle neboli jeho.
Zrejme agent provokatér z povolania.
SimonSvkTairo na Hlavnej trati KE-BA je batožinový vagón tretí na strane od Košíc. najprv je prvá trieda, potom jedálenský, batožinový a ďalej dvojky.
keď ide vlak z Košíc je tretí od konca, keď ide z Bratislavy je tretí za rušňom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chceme ist so znamym do parku kusok od Prahy takze potrebujem svoj Voltage dotrepat nejako do Prahy. Da sa cestuvat na taku vzdialenost aby som mal bike na dosah? Nejako sa mi nepozdava predstava ze mi z nim bude manipulovat nejaky trol ktory ho supne medzi naklad a v Prahe ho dostanem po kuskoch, pripadne vobec.
K cene listka som si doplatil 5 eur za miestenku pre bike tam a spat.
Udivilo ma to ze pri vykladani nikto nekontroloval ci som ozaj majitel biku.
O profesionalite zamestnancov slovensky a hlavne ceskych zeleznic radsej pisat nebudem.
Len daj, ta to tuto toto na to to je. Ne tak?
Na stanici mi bike ochodne zamestnanec nalozil, miestenku nekontroloval, nedal mi ziadny doklad/coislo/nalepku z ktorym si mam bike vyzdvihnut.
V prahe mi ho bez akejkolvek kontroly ci som majitel vylozili.
Na ceste spat som nieco cez 20m hladal kometentneho zamestnanca ktory mi bike nalozi, nasledne si opytal este 30Kc kedze na biku bola len naveska a kedze v KE odomna pri nakladani miestenku nechceli tak ma nenapadlo mu z bikom pchat do ruk aj listky.
Zistenie teda ze je mozne si spravit rezervaciu na bike bez kupi miestenky a zaplatit az pri nakladani
Na bike mi nalepil nejaku nalepku ktoru som este stale nedal kompletne dole a drbol ho do ulicky v nakladnom vagone, na moju otazku ze ci tam bude takto az do KE reagoval podrazdene ze nech sa nestaram a nech si idem hladat kupe lebo o chvilu odchadzame.
V KE som opat bike dostal bez akejkovek kontroly, nastastie neposkodeny.
9 hodin tam a spat som stavil posediacky v kupe kedze moju odpoved "no ano ale nie na opacnom konci vlaku" na otazku "chcete aj lozko" si vysvetlil po svojom a lozko/lezadlo mi nedal....
A ako bonus po ceste spat som dostal kupe z nefungujucim topenim, nefungujucimi dverami a netesniacim oknom takze som musel vybalit aj pouzite termo co som mal na jazdenie aby som do KE dosiel bez zapalu pluc. Miestami som zvazoval si nasadit helmu a okuliare aby mi tak nefukalo na hlavu.
A kedze vlak bol takmer plny moznost zmenit kupe bola ...teda nebola.
A toto uz sa sice netykalo mna ale v kupe sedeli spanielka a talian iduci do nejakeho ceskeho mesta a mali len vikendovi listok ktoreho platnost koncila o polnoci no ich ciel bol az okolo druhej rano. Mila sprievodkyna sa im celudobu vyhrazala policiou a prijemnym hlasom prehlucila vsetky moje snahy o tlmocenie a vysvetlenie problemu tym dvom.Az ked ju prestalo bavit vrieskat a sla skontrolovat dalsie kupe dostal som sancu im vysvetlit problem a oni museli zacvakat este 15 eur za dalsi listok na par zastavok
po tychto skusenostiach si to radsej potiahnem za volantom.
cudujem sa ze nemal nikto problem z vahou biku
Inak sú naše a české vlaky hanba európy. Keď som študil v blave tak som chodil po slovensku na ISIC spokojný s 50% zľavou. Potom som prestúpil do Ostravy a zistil nemilú vec: ISIC v rámci československej spolupráce NEFUNGUJE! Musel som si vybaviť PAPIEROVÉ preukážky ktoré ma stáli 10e aj s fotkami aby som získal zľavu 100Kč > 89Kč, čo je 4€ > 3,56€! Ešte štastie že existuje RegioJet, s ktorým sa odveziem za 2,30€ s luxusom 1. triedy!
Rozmýšľal som že budem chodiť bajkom, však 90km nie je tak veľa
Na cp.sk som našiel že vlak má úschovňu batožín , ale radšej by som ho mal potom pri sebe ak by som ho kúpil. Čiže ktorý vozeň je nato určený ? Vždy posledný ? alebo ako ho rozoznám a stačí mi kúpiť lístok aj pre bicykel ?
Radšej sa pýtam na všetko než by som mal byť potom prekvapený. Vďaka za reakciu.
Zrejme agent provokatér z povolania.
SimonSvk Tairo na Hlavnej trati KE-BA je batožinový vagón tretí na strane od Košíc. najprv je prvá trieda, potom jedálenský, batožinový a ďalej dvojky.
keď ide vlak z Košíc je tretí od konca, keď ide z Bratislavy je tretí za rušňom.