nestretol som sa s tymto problemov a pravdupovediac neocakavam,ze by sa medzi nami a klubom btvt,ktory by nam mal takto pomoct ,vyhrotil spor o dva percenta toho ci oneho clena.v pripade problemu bude prave ten kompromis riesenim,teda nemali by sme sa poberat cestou - ak je co i len maly dovod preco by to nemalo fungovat tak to neurobim(vsak by sme sa vlastne ani nikam potom nikdy nedostali...) ale skusime a uvidime ,skontaktujeme danovy urad,atd...
04.03.2009 - 23:29:41
00
...neocakavam,ze by sa medzi nami a klubom btvt...

To, co pisal drotar a ja, nie je o vztahu medzi slombou a btvt. Tu ide o vztah platca dane - danovy urad - prijimatel 2%. Nikdy nedostanes tolko, kolko penazi bolo skutocne poukazanych.
05.03.2009 - 08:05:56
00
Ja som rad ze existuju ludia a kluby, ktore si aj takymto sposobom vedia pomoct. Aj nas klub este tento rok nemoze byt registrovany ako prijimatel 2 % a sme z toho dost rozčarovany, pretoze tieto peniaze by klubu pomohli aspon v zakladnom vybaveni pre clenov ( dresy atd ). Snazil som sa iba upozornit, ze s evidenciou poukazania je problem, nie u vas ale na danovych uradoch.
05.03.2009 - 09:39:51
00
A ja sa iba snazim povedat,ze pokial bude mat niekto zaujem prispiet svojimi 2% z dane (ci budu alebo nebudu poukazane zalezi aj od viac ci menej schopneho danoveho uradu) a preto ho nemusi tak trapit ci a ako si mi jeho 2% rozdelime,nakolko to urobime sposobom ktory nenarusi ani vztahy medzi klubmi ale zaroven bude spravodlivy... :)
05.03.2009 - 11:48:45
00
http://slomba.sk/clanky.php?set=1&id=62
Chcel by som sa veducich opytat na nejake podrobnosti o tejto akcii, ako reagovali ludia na vystupenie SloMBy?
Co si autori Greenways myslia o spojeni ich projektu a vizie SloMBy, pretoze posledny clanok, kt. som zachytil o greenways bol o cykloturistike a budovani asfaltovych cyklotras...
Ako reagovali ludia na pojem singletrack?
Pacila sa im tato vizia?
13.03.2009 - 23:24:05
00
Vladol, tu je zopar informacii. Nasa prezentacia bola uplne posledna. V sale ostala uz asi iba polovica z povodneho poctu ucastnikov. Ako som sa tak rozhliadal po sale, mal som dojem, ze kazdy sa uz tesil na odchod. Rozpraval som sa s par ludmi, ale boli to predovsetkym cykloturisti, preto ich nasa myslienka zrejme az tak nenadchla. Ak chces, mozem ti poslat prezentaciu, ktoru sme mali na tej konferencii.
14.03.2009 - 13:31:49
00
jasne, posli, mohol si ju dat aj na slombu...
tak nabuduce sa musite bit o lepsie poradove cislo:)
14.03.2009 - 15:20:04
00
Som jeden z organizátorov prešovského seminára.
Prezentácia SLOMBA a aj všetky ostatné sú tu.

Priznám sa, že zatiaľ nemáme úplne jasný názor na to, ako spojiť singletracky a greenways.

GW majú dva hlavné atribúty:
- GW sú rekreačné trasy (nielen cyklistické, ale aj korčuliarske, pešie, bežkárske a pod.), ktoré si vymysleli ľudia, čo v danej lokalite bývajú a chcú sa niekde pohybovať; vymysleli ich teda obyvatelia danej lokality, ktorí nie sú primárne cyklisti, ale chcú mať niekde pohodlnú a bezpečnú trasu, kde sa môžu vybrať zabicyklovať si (korčulovať, prejsť sa a pod.)
- GW sú spravidla nenáročné a bezpečné trasy, vedúce v nenáročnom teréne, bez veľkých prevýšení a pod. Povrch by mal byť bezpečný a zjazdný aj po daždi a na trase by malo byť možné stretávanie a predbiehanie.

Singláče tieto atribúty moc nenapĺňajú, čo si budeme hovoriť :roll: Mne to skôr vychádza tak, že single nie sú greenways, ale môžu sa veľmi dobre dopĺňať. Napríklad v rekreačnej oblasti za mestom by mali byť aj lenivé trasy pre rodičov s deťmi na bicykloch či pupkatých tatkov, čo chcú schudnúť, ale aj úzke a dynamické singletracky... MTbikeri možno radi využijú GW na výšľap na horný koniec singlu a nejaký odvážnejší tatko sa môže pustiť na singel a vyskúšať si to... :-)

Za ľudí, ktorí sa greenways zaoberáme, môžem vyhlásiť, že našim cieľom nie je jednotlivé kategórie (či skôr určenia) trás separovať, hrabať každý na svojom piesočku a škaredo gániť na toho druhého, ale naopak - vytvárať podmienky pre každého bicyklistu, či už je to freerider, mamka, ktorá ide na bicykli na nákup alebo cykloturista, ktorému je jedno, či ide po asfalte či po lesnej ceste, hlavne že je v prírode :-)

To, že bola SLOMBA posledná, nebol úmysel, skrátka niekto musí byť posledný a toto bol posledný blok, zameraný na rekreačné využitie cyklistiky a cykloturistiku. Keďže však debata s slombistami v kuloároch pokračovala ešte dlhšie aj po skončení seminára, tak to zrejme až taký nezáujem nebol. Len si skôr myslím, že slomba by sa mala trošku viac aktivovať na širších fórach a nie iba stavať single ... :-)
14.03.2009 - 16:06:24
00
Jaroh to presne vystihol. Nechcel som aby to vyznelo, ze sa stazujeme, ze sme boli posledni. Prave naopak sme velmi radi, ze sme sa mohli zucastnit takejto konferencie a musim povedat, ze mnohe prispevky boli mimoriadne zaujimave. Jaroh ma pravdu aj v tom, ze by sme sa mali viacej zviditelnovat. No zda sa, ze my sa radsej vrtame v hline :mrgreen: Niekedy mam vsak pocit, ze mnohe organizacie sa prilis sustreduju na zviditelnovanie sa, pricom povodny umysel ostava trochu bokom. Ale samozrejme bez poriadnej propagacie to samozrejme nejde.
14.03.2009 - 18:59:19
00
dnes som bol pozriet Kosicky singlac... vyzera to celkom fajn.. o nejaky ten tyzden+, ked vyschne aj spodok od poslednej krizovatky po zastavku to bude uplne jazditelne..
s chodnika som s frajerkou odpratal vsetky konare a haluze...

edit : kurvadrat len fotky mi to hodilo v opacnom poradi :oops:
Príloha:
1.JPG
1.JPG 228.55 KiB thumb_up0thumb_down

Prílohy:

2.JPG
2.JPG 237.98 KiB thumb_up0thumb_down

3.JPG
3.JPG 309.28 KiB thumb_up0thumb_down

4.JPG
4.JPG 354.32 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: toto ostalo po lesnikoch.. konare nastastie uz na chodniku nie su..
5 sajrajt.JPG
5 sajrajt.JPG 256.73 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: akurat okolo zlabu to 'trosku' rozsirili :)
6 zlab.JPG
6 zlab.JPG 326.59 KiB thumb_up0thumb_down

7.JPG
7.JPG 317.43 KiB thumb_up0thumb_down

8.JPG
8.JPG 326.66 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: kaneeec
9.JPG
9.JPG 333.25 KiB thumb_up0thumb_down

15.03.2009 - 18:56:45
00
ta hovadska kopa konarov do polovice vysky chlapa - ta uz bola odstranena, prerezana zo strany lesakov ?
16.03.2009 - 22:06:02
00
kopa konarov tam v jednom useku je ... ale vedla chodnika
16.03.2009 - 22:08:10
00
A hlavne si nastudujte podmienky, ktore zdruzenie potrebuje splnit preto, aby mohlo byt zaradene do zoznamu prijimatelov 2% dane. (zakon 595/2003 §50). Bola by skoda kvoli nejakej malej chybe nebyt v zozname prijimatelov (najskor za rok 2009 :-( ).

Vidim, ze riesenie sa asi naslo (Vdaka BTVT!) :mrgreen: , takze ho len trochu spropagovat, pretoze aj ja som sa k nemu dostal len nahodou. Moje 2% budete mat!
Toto riesenie bude fungovat asi len za rok 2008 pretoze sa chystaju zmeny zakona, ktore pritvrdzuju podmienky poskytovania penazi z 2% dane jednou organizaciou na konecneho uzivatela.
Ale od zdanovacieho obdobia 2009 moze byt (a dufam ze bude) SLOMBA priamym prijimatelom a potom je vec vyriesena.
23.03.2009 - 12:36:06
00
Ad Greenways...
Videl som ako to funguje vonku(konkretne Belgicko,Holandsko).Vacsinou primestske lesoparky(ale aj lesy vsade na vidieku) su pretkane turistickymi znacenymi chodnickami po ktorych chodia turisti,bikeri,bezci,na konoch atd.Pre kazdeho inak znacene.MTB trasy vyuzivali ciastocne aj tieto a este pretkavali jednotlive lesne useky singlikami.
U nas sa to asi najviac podoba Trencianskemu lesoparku "Brezina",ktora je tiez pretkana chodnickami,naucnym chodnikom a tzv."Kyslikova draha"-sportovym singlikom urcenym na sport(ma 5km).Velmi pekne urobene a funkcne.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Lesopark_Brezina
http://www.trencin.sk/13133
btw: Jaroh korculiarov si na takom chodniku neviem celkom dobre predstavit...
26.03.2009 - 12:52:23
00
kopa konarov tam v jednom useku je ... ale vedla chodnika

Trochu ta poopravim...22.3. som tam bol na biku a tesne pred koncom singlu (v smere od Jahodnej na hlavnu cestu) je padnuty stredne velky strom...trat treba obchadzat minimalne 5m z jednej al. druhej strany.
26.03.2009 - 19:51:11
00
keyboard_arrow_up