zakerny strom :D musel padnut mo mojej navsteve :)
26.03.2009 - 20:04:21
00
stredne velky strom...

aky ma priblizne priemer?
26.03.2009 - 20:21:09
00
Je dost ,,konar-oidny" ale hlavny kmen ma cca 30cm v priemere...
26.03.2009 - 21:40:08
00
Viem že pišem zavčasu ale lepšie ako nikdy :D
Na tie 2% som dostal povedané že treba zistiť:
Obchodné meno, sídlo, Právna forma, IČO/SID.
Ak to niekto vie pošlite mi to cez SS.
29.03.2009 - 14:50:59
00
vsetko je na strankach btvt.sk, ak by ste aj napriek tomu mali otazky, kontaktujte : [email protected] :)

poprosim potom,po uspesnom vyplneni,odoslat aj prislusnu fotokopiu pre ulahcenie indentifikacie platby,viac info na strankach slomby..
30.03.2009 - 00:05:52
00
To, co pisal drotar a ja, nie je o vztahu medzi slombou a btvt. Tu ide o vztah platca dane - danovy urad - prijimatel 2%. Nikdy nedostanes tolko, kolko penazi bolo skutocne poukazanych.

Co si tym myslel ze nikdy nedostanes tolko, kolko penazi bolo poukazanych? Kde by sa tak mohli stratit?
Podla danoveho riaditelstva plati, ze:
V zmysle § 50 ods. 8 zákona správca dane (daňový úrad) je povinný po splnení podmienok podľa odseku 6 tohto paragrafu previesť podiely zaplatenej dane na účet prijímateľa do troch mesiacov po lehote na podanie vyhlásenia. Z uvedeného vyplýva, že zákon ukladá daňovému úradu povinnosť, ktorú musí daňový úrad splniť.
V zmysle uvedeného odseku ďalej, ak nebolo preukázané splnenie podmienok podľa odseku 6 alebo ak predložené vyhlásenie obsahuje nesprávne údaje o prijímateľovi, nárok na poukázanie sumy zodpovedajúcej podielu zaplatenej dane podľa odseku 1 zanikne. O týchto skutočnostiach upovedomuje správca dane bez zbytočného odkladu daňovníka. Z uvedeného vyplýva, že v prípade, ak daňový úrad nepoukáže prijímateľovi podiel zaplatenej dane, musí o tom upovedomiť daňovníka, t.j. osobu, ktorá podiel dane prijímateľovi chcela poukázať.

Teda ak ty poukazes 2% a nedostanes od danoveho uradu list, ze tvoje 2% neboli poukazane z dovodu XY (nesplnenie nejakych podmienok) a zaroven mas potvrdenie, ze si 2% dane poukazal (podaci listok ak si to poslal postou alebo potvrdenie z danoveho uradu ak si ho daval osobne) tak by podla danoveho uradu malo byt zistitelne, kde sa tie peniaze "stratili".

Cele je to potom o tom, ak si take tlacivo dostal, mal by si to oznamit btvt aby nedavali slombe peniaze "zo svojho". Problem ze danovy pracovnik tvoje vyhlasenie "vyhodil" do kosa a tvari sa, ze nic nebolo podane sa da len velmi tazko skontrolovat (hadam len ist na danovy urad s potvrdenim o podani alebo podacim listkom a ziadat spristupnenie procesu spracovania tvojho vyhlasenia), ale danovy urad tvdri, ze sa to nedeje.
Suma by nemusela sediet aj z dovodu, ze ti nejaky darca posle do btvt ine udaje (ine sumy) ako ma v skutocnom vyhlaseni (alebo nebodaj vyhlasenie ani nepodal) ale to je uz na nasej strane - dufam, ze take sfine nie sme :!:

Pravdou ale je, ze tento cely mechanizmus je tazkopadny a tazko kontrolovatelny. Ale pravdou je aj to, ze danovy urad s tym zatial nemieni robit nic. A pritom by stacilo tak malo, zverejnit prispevky podla danovnikov (nie celkovu sumu ale podla danovnikov osobitne) pricom kazdy prispevok by mal jednoznacny identifikator (cislo) ktore by poznal iba danovnik a tak by si mohol svoj prispevok skontrolovat pricom by si ostatni jednotlive sumy nemohli stotoznit s konkretnym clovekom pretoze by nepoznali, kto sa za konkretnym cislom skryva.
30.03.2009 - 14:35:04
00
... alebo potvrdenie z danoveho uradu ak si ho daval osobne...

O akom potvrdeni pises? Ziadne mi nechceli dat. Tebe ano?

Pravdou ale je, ze tento cely mechanizmus je tazkopadny a tazko kontrolovatelny. Ale pravdou je aj to, ze danovy urad s tym zatial nemieni robit nic. A pritom by stacilo tak malo...

Pytas sa ma na nieco, na co odpoved poznas. Pochopil si. Nikdy nedostanes od vsetkych, co ti 2% poukazali. V tomto state s komunistickou vladou nikdy. Z coho budu potom rozdavat svojim?
30.03.2009 - 14:49:57
00
vsetko je na strankach btvt.sk, ak by ste aj napriek tomu mali otazky, kontaktujte : [email protected] :)

poprosim potom,po uspesnom vyplneni,odoslat aj prislusnu fotokopiu pre ulahcenie indentifikacie platby,viac info na strankach slomby..

Neskoro :(
30.03.2009 - 14:54:31
00
O akom potvrdeni pises? Ziadne mi nechceli dat. Tebe ano?

Si daval danove priznanie alebo robi za teba rocne zuctovanie dane zamestnavatel?
Ak si daval danove priznanie a daval si ho osobne na danovy urad, mal si si tam priniest aj
tlacivo potvrdenia 03_Potvrdenie DP typ A.rtf (alebo typ B) ktore by ti potvrdili, ze si priznanie odovzdal, aby nemohli neskor tvrdit (ked by nahodou tvoje danove priznanie "stratili" na urade), ze si si nesplnil povinnost - teda aby si ty mal dokaz, ze si priznanie podal.(a prave v danovom priznani mas udaje o 2% - oddiel VIII)
Ak to robi zamestnavatel, (ako mne) tak ked budem davat vyhlasenie, budem ziadat potvrdenie o prevzati (aj ked takyto vzor nemaju, ale ja si ho vytvorim).
Rovnako som na danovom urade ziadal potvrdenie o prevzati tlaciv este za schmognerovej, ked vymyslela povinnost podat potvrdenie ze nevlastnite nejaky majetok nad nejaku sumu ci co to vtedy bolo. Uz si nepamatam o co islo, ale tie tanceky na danovom urade ano. Neodisiel som, kym mi to nepotvrdili. To som uz ziadal, nech zavolaju riaditela danoveho uradu... to bola zabava :lol:

Ale inac mas kus pravdy, o rok ked bude (dufam) Slomba priamym prijimatelom to bude jednoduchsie, aj ked stale nie idealne. (ked sa zakony v tomto smere nezmenia)
30.03.2009 - 15:54:50
00
Tak ja som priznanie (typ B) podal uz davnejsie, aj poukazal som 2% pre SLOMBU na btvt, a poslal to postou. Jedine "papiere", ktore mi zostali v rukach je podaci listok a potvrdena dorucenka. Na identifikaciu platby v takomto pripade by snad mohli stacit udaje ako poukazana suma a identifikacia prislusneho danoveho uradu :?:

Naposledy upravil naiki dňa 30.03.2009 - 16:24:11, celkovo upravené 1 krát.

30.03.2009 - 16:19:04
00
Ak to robi zamestnavatel, (ako mne) tak ked budem davat vyhlasenie, budem ziadat potvrdenie o prevzati (aj ked takyto vzor nemaju, ale ja si ho vytvorim).

Danove priznanie mi robi zamestnavatel. Potvrdenie o prevzati mi na DÚ nechceli dat, nenatahoval som sa.
30.03.2009 - 16:23:58
00
Zamestnavatel robi len rocne zuctovanie dane a preto fyzicke osoby maju na poukazanie 2% z dane cas do konca aprila 09. Ked som minuly rok potreboval potvrdenie tak som si jednoducho na podatelni nechal opeciatkovat kopiu tlaciva na 2%. Je tam suma, ICO poberatela cize vsetky udaje. Ak zamestnavatel nema podlznosti voci danovemu uradu, nieje dovod aby danovy urad poukazanu sumu neodoslal na bankovy ucet poberatela.
30.03.2009 - 18:29:24
00
Ak zamestnavatel nema podlznosti voci danovemu uradu, nieje dovod aby danovy urad poukazanu sumu neodoslal na bankovy ucet poberatela.

A toto je este zaujimava vec. Kedze platitelom dane a preddavkov dane za zamestnanca je jeho zamestmnavavtel a ten si neplni povinnost preposlat dane strhnute zamestnancovi z vyplaty na danovy urad (ako platitel ma podlznosti) nemoze to byt podla mna dovodom, aby 2% tohto zamestnanca danovy urad nepoukazal prislusnej organizacii. Zamestnanec nema na vyber platit si dane sam. Taky je zakon. A nemoze trpiet za to, ze jeho zamestnavatel neodvadza dane ktore mu strhol z vyplaty. Takze citujem zakon:

6) Správca dane podľa odseku 1 (ďalej len "správca dane") poukáže podiel zaplatenej dane prijímateľovi uvedenému vo vyhlásení, ak sú splnené tieto podmienky:
a) daňovník nemá do lehoty na podanie daňového priznania nedoplatok na dani, pričom daň za zdaňovacie obdobie, za ktoré podáva vyhlásenie, zaplatil v lehote na podanie daňového priznania, ak podáva daňové priznanie, ani povolený odklad platenia dane a ani povolenie platenia dane v splátkach; daňovník, ktorému zamestnávateľ, ktorý je platiteľom dane, 122) vykonal ročné zúčtovanie, preukáže potvrdením od tohto zamestnávateľa, že daň za zdaňovacie obdobie, za ktoré sa ročné zúčtovanie vykonalo, bola daňovníkovi zrazená alebo daňovník nedoplatok na dani za zdaňovacie obdobie, za ktoré sa ročné zúčtovanie vykonalo, vysporiada v správnej výške do lehoty na podanie vyhlásenia podľa odseku 1; takéto potvrdenie vystaví zamestnávateľ na žiadosť zamestnanca (§ 39 ods. 7), pričom toto potvrdenie je prílohou vyhlásenia

Takze sa kontroluje, ci ty nemas podlznosti voci danovemu uradu a nie zamestnavatel. Ak ti to zamestnavavtel z vyplaty strhol, Ty mas dan zaplatenu. Co je uz potoem medzi zamestnavatelom a danovym uradom ta nemusi zaujimat. Tolko moj nazor. Ma niekto ine informacie (najlepsie priamo z danoveho uradu)?
31.03.2009 - 07:07:07
00
Vdaka za objasnenie, ale treba dodat este jednu zasadnu vec a to ,že 2% su 2% z poukazanej dane a ked dan z akehokolvek dovodu nieje poukazana tak sa 2% nekonaju, pretoze danovy urad prerozdeli iba to, co mu pride na ucet. Zakon je jasny ale v praxi to nie vzdy funguje ( priklad z minuleho mesiaca : firma na vyplatnej paske deklaruje odvody do soc. poistovne, ale peniaze fyzicky nepoukazala. Upozornujem ze do socialnej poistovne co je trosku iny pripad. )
31.03.2009 - 13:08:07
00
2% su 2% z poukazanej dane a ked dan z akehokolvek dovodu nieje poukazana tak sa 2% nekonaju, pretoze danovy urad prerozdeli iba to, co mu pride na ucet.

Podla mna to tak nie je. Kedze ja ako zamestnanec nemozem ovplyvnit ci platitel dane-zamestnavatel peniaze ktore mne strhol aj poslal danovemu uradu, nemoze danovy urad vyzadovat zaplatenie dane zamestnavatelom na to, aby poukazal moje 2%. Podla zakona tym, ze ti zamestnavatel dan zrazil z vyplaty je tvoja danova povinnost splnena.
Prikladom by mohlo byt, ak ti zamestnavatel zraza preddavky dane ale neodvadza ich danovemu uradu a potom na konci roka si sam podas danove priznanie. V nom ti vyjde preplatok. Danovy urad ti ho pekne vrati, aj ked od tvojho zamestnavatela nevidel ani cent. A ty si si tym vsetky svoje danove povinnosti splnil a nemas ziadne podlznosti voci danovemu uradu. Ak zamestnavatel nezaplatil tebe strhnute preddavky uradu, je to vztah medzi nimi a teba do toho nic.
31.03.2009 - 14:40:14
00
keyboard_arrow_up