Forum je dvojsecna zbran. Moze pomoct, no v pripadoch, ako napr. militantne temy na bike-fore ohladom CeMBy, to je presne naopak. Tomu by sme sa mali vyhnut, nerobi to dobrotu, teda som za korektnu diskusiu, ktora bude plnit ucel, vymenu skusenosti atd, tak ako sa to deje napr. v inych temach, ale istotne tu nechcem riesit akekolvek zle vztahy medzi bikermi(ak su) a nebodaj ich este vytvarat.
K tomu ci clenovia skutocne dodrzuju kodex SloMBy alebo nie, je z mojej strany sa tazke vyjadrovat, nakolko vsetkych osobne nepoznam a nemal som moznost s nimi jazdit. Chlapcov ktorych poznam, vsak pokladam za prave rozumnych a vedomych si suvislosti. Teda neverim, ze nasi clenovia sa spravaju zle voci turistom, jazdia po Tichej a Koprovej a rozryvaju teren a podobne.... Ja sam, som nikdy v NP napr. nejazdil, aj napr. koli tomu, ze z pracovnych dovodov jazdim dost malo... Mal som problem s lesnikmi a vyriesil sa k spokojnosti oboch stran, teda najme k spokojnosti tej lesnickej, co je skoda, lebo sme prisli o jednu kvalitnu trat, miesto konania pretekov, iba koli arogancii a hluposti. Nakolko ako organizator som bol nepravom obvineny z porusenia vsakovakych pravidiel (najprv, ze je to bez suhlasu vlastnika, ktory sme mali, neskor ze rusime pokoj a ticho v lese(blud..), potom za jazdenie mimo vyznacenu trasu(o jej znacenie som ziadal a 2 mesiace som nedostal odpoved) a nakoniec som dostal pokutu za nedodrzanie oznamovacej povinnosti o konani sportoveho podujatia(pricom som 2 tyzdne vopred dal vediet,ze take nieco tam bude...)). Ak by som konal sposobom, akym si asi myslis, ze ano, bol by sud a ten sud by som vyhral, kedze naozaj nemali nic. Potom by sme vsak ani my uz nic nemohli urobit, min. nic na uzemy PSK. S tymi istymi ludmi sme v kontakte aj v poslednych dnoch, a aj Dijck ci Pasta mozu potvrdit, ake tazke je s nimi komunikovat a kolko masla na hlave je treba udrzat...
Niekedy je ozaj smutne, ze napriek tomu,ze sme ludia, sa medzi sebou ako ludia nevieme bavit, na uradoch sa Vam uradnici vyhrazaju a pod. Toto by sme ako SloMBA chceli zmenit, aj prostrednictvom siatia malych semiacok spoluprace, ako su tie singltreky v KE,BA a snad coskoro PO a PP, a rozvijanim tejto spoluprace, kamaratstva, medzi nami bikermi a ludmi okolo nas. Je to dlhy proces a ci sme boli uspesni viac ci menej, nie je az take dolezite ako to, ze ci sme vobec nieco dobre urobili. A tych dobrych veci tu uz zopar je, nie vdaka mne, ale vdaka chlapcom tu spomenutym, ktory za sebou nechavaju kus peknej prace. Takej, za ktoru sa oni nemusia hanbit a SloMBA ju moze prezentovat ako vzor a zaroven ciel.