Cykloturistom som nazval vsetkych, co nenosia full prilbu, cize nie su am.en. Staci sa opytat par bikerov v lese co vedia o Slombe a hned ti bude jasne, o akych cykloturistoch pisem. Ale aj v inom mam problem sa s vami stotoznit. Netusim, kto vsetko je vasim clenom, ci len sympatizantom, ale nie jeden z vas porusuje vlastny kodex. Citujem z vasej stranky:

V Slovenskej republike je jazda na bicykli na niektorých lesných cestách obmedzená orgánmi ochrany prírody. V NP a NPR preto využívaj pre jazdu na bicykli len vyznačené cesty schválené orgánmi ochrany prírody.
1. Jazdi len po povolených cestách.
Pokiaľ je cesta označená ako zakázaná, nepoužívaj ju.

Pritom sam warzone (na Poraci nas bol za Slombu skolit ako stavat trajliky) verejne zvolava ludi na zakazane cesticky.


Absolutne nemam problem jazdit v zakazom pasme, ale neskryvam sa za zdruzenie, ktoreho kodex propagujem, ale neuplatnujem. Jano, ty sam nie si vynimka, ktorej by bolo problem prebehnut sa po narodnom parku, ci inak chranenom uzemi. Ved aj spolu sme nieco nelegalne zliezli.
Chalani, naozaj nemam nic proti vam a vasej snahe pomoct v rozvoji horskej cyklistiky, ale nechapem vasmu sposobu. Ak bude kdekolvek brigada, pridem (a nie sam) v ramci moznosti pomoct. Ako na Jahode, tak aj na Borkute par svojich metrov spravenych mam.

Kym vy sami nezacnete konat tak, ako kazete, tazko si ziskate sympatie ludi mne podobnych. Rozdiel je len ten, ze ja pisem a hovorim a oni su ticho.
Nerypem, snazim sa vas pochopit...


Tak ked nerypeš prečo cituješ Warzoneho príspevky -Nejde niekto na Zamku alebo Zelené?Zelene nie je zakazané....
31.01.2011 - 15:08:28
00
zdá sa, že problém nemá jfab :-) ale ty 8)
31.01.2011 - 15:09:21
00
Citoval som cloveka slombovo pozitivneho, ktory vyzyval ludi na jazdenie v zakazanej zone (zvyraznil som Zamku). Mne je uplne jedno, kto to napisal.
Zbytocne cokolvek viac dodat :whew:
31.01.2011 - 15:17:44
00
Citoval som cloveka slombovo pozitivneho, ktory vyzyval ludi na jazdenie v zakazanej zone (zvyraznil som Zamku). Mne je uplne jedno, kto to napisal.
Zbytocne cokolvek viac dodat :whew:

:mm:
31.01.2011 - 15:21:42
00
Uz som sa zlakol, ze som jediny, kto vidi doterajsie kroky Slomby nie prilis stastne poskladane jeden za druhym.
Urcite niesi. Ja osobne drzim palce vsetkym, ktory maju chut bojovat s uradnikmi aby stvorili nieco pre verejnost. Lenze mam taky pocit ze cela SLOMBA sa orientuje iba na par bikerov, ktory jazdia AMEN a dav ostatnych v absolutnej vecsine prevladajucich beznych bikerov ( turistov ) ostava z ich strany nepovsimnuty. Preto zo SLOMBY nikdy nebude ( bodaj by som sa mylil ) masova organizacia a taku budu mat aj bohuzial vahu u statnych organov. Na Slovensku chybaju hlavne znacene cyklotrasy, ktore dokazu vyuzivat skoro vsetci bikeri ale single, nuz to je len pre par patricne vybavenych bikerov kde sa obycajny smrtelnik nevyberie. Takze asi ta cela filozofia je zla, ak ovsem nieje takto cielene zamerana. Ale aj tak vam drzim palce :y:
31.01.2011 - 18:33:40
00
ked som napisal, ze motykou urobis viac ako klavesnicou, mal som na mysli, ze ked sa nic neurobi tak to je menej ako ked sa co i len malo urobi namiesto vykecavania, ze to neni pre vacsinu cyklistov.
asi bude chyba vo vacsine, ked nevie pre druhych urobit nic a aktivni su iba ti co sa chcu pri bicyklovani hrat s taziskom a vychutnavat fyziku v praxi a delit sa o radost z jazdy a pocit z dobre vykonanej prace. ;)
31.01.2011 - 19:23:19
00
Ale uz vas mam dost, mudrlanti forkovi!
Slomba sa neorientuje vylucne na AM.EN, ale realita je taka, ze najaktivnejsi su momentalne prave ludia jazdiaci technickejsie veci...
Pridite s projektom pohodovej cyklotrasy pre rodinu s detmi a som si isty, ze nikto zo Slomby s tym nebude mat problem a v ramci moznosti pomoze. Cim viac aktivnych ludi, s cim sirsim zameranim v Slombe bude, tym bude jej vaznost vacsia.
Slomba nie je o tom, ze partia ludi bude vo svojom volnom case makat na trailoch pre vsetkych, ale ze vsetci mozu prist a pod spolocnym menom urobit nieco pre seba..... a pre svoje deti (ked uz som sa tak budovatelsky rozohnil)
31.01.2011 - 20:03:34
00
Skúsim ešte raz: Mišuge, o tom by podľa mňa práve SLOMBA nemala byť. Takí ľudia, o akých píšeš, vďakabohu existujú aj bez Slomby (MTbiker, CK Poľana, Enjoy the Ride a iní), nečakajú, sú aktívni v regióne, kde žijú, stavajú si svoje traily... Na aktivitu na miestnej úrovni netreba celoslovenskú organizáciu. Ak sú ľudia aktívni, tak sú aj bez Slomby a problémy na miestnej úrovni si vedia riešiť aj bez Slomby. Avšak brzdia ich problémy na celoslovenskej úrovni, rôzne vyhlášky, zákony, byrokracia a tam sa ich nemá kto zastať. V tom ja vidím úlohu Slomby, nie v kopaní trailov. :-)
31.01.2011 - 20:20:29
00
Jájda ....
Mňa by zaujímalo či netreba platiť členské Slombe každý rok? V organizáciách je to bežné no Slombe stačí asi iba pri registrácii, lebo ono aj tak sa asi nemá o členov kto starať. Pri zrode som sa registroval a zaplatil členské ale odvtedy som aj zabudol, že som niekomu //možno len symbolicky/ prispel na niečo imaginárne a dobré. hehe
Nie žeby mi vadilo, že sa nikto nezaujíma o mňa ako člena ale aspoň emailom ste sa mohli pochváliť svojimi činmi. Ale už som ticho lebo ja ako pasívny Slombista nemám nárok kecať. Že mišuge?
Vlastne ja som asi od nikoho nič neočakával ja som len dúfal, že niekto to má premyslené a svoje vízie prevtelí do funkčnej organizácie pre CYKLISTOV.
31.01.2011 - 20:28:33
00
jaroh, to je vec nazoru... nebol som pri zrode Slomby, ale pokial viem budovala sa po vzore IMBA, zahrnajuc vsetko od lokalnej stavby trailov az po celostatne posobenie pri jednani s oficialnymi miestami. A urcite sa lepsie argumentuje, ak ma takato organizacia za sebou prave uspesnu cinnost v regionoch.
Turbi, toto je presne to kecanie... radsej si mal napisat na Slombu, ze ci este existuju, co robia a ci nahodou nechcu clenske :D
31.01.2011 - 20:36:34
00
Dobre, napíšem im, že ako sa majú a či nechcú nejaké peniažky od člena, ktorý hovno robí pre blaho národa v budovaní jarkov. hehe
31.01.2011 - 20:40:25
00
hodnej kluk :)
31.01.2011 - 20:46:18
00
škoda, že o ...Slon...BE vie tak "veľa ľudí" ....
možno by tiež chceli:
"radsej si mal napisat na Slombu, ze ci este existuju, co robia a ci nahodou nechcu clenske"
31.01.2011 - 20:52:52
00
Som rad, ze tu vznikla takato konstruktivna debata a kazdy kultivovane prezentuje svoj nazor. K celoslovenskemu posobeniu(na statne organy) - ano SloMBA ma (aj) takyto ciel a bolo by velmi dobre ak by sa nasiel clovek ktory by to vedel kvalifikovane zastresit. Jednat s uradmi snad po zmene garnitury bude jednoduchsie. Tato agenda je velmi dolezita, povedal by som, ze prioritna a v tomto suhlasim s Jfabom, Jarohom a spol. Dalsia velmi dolezita vec je propagicia na internete, tiez by bolo vhodne ak by sa nasiel clovek co by sa tomu plne venoval a stranku obnovoval zakazdym ked sa dobra vec podari. Budem rad ak sa taky clovek ozve priamo mne a mozme to prejst.

K AM.ENu vramci SloMBy, podla mna je to mylna domnienka..a je nahodou, ze sa aktivne zapajaju do stavby trailov vramci SloMBy hlavne ludia povadzme AM.EN pozitivni. Treba si uvedomit, ze singletrack je naozaj pre kazdeho bikera, a myslim ze dokonca ovela viac pre cloveka uprednostnujuceho XC ako ine technickejsie styly, vid. popularita singleracku v inych krajinach.

Zavisi uz od tvorcov trailu a moznosti v ramci povolenia(rozsahu) v lese, ako ten ktory singletrack vyzera. Moznosti su od uplne jednoducheho trailu po naozaj technicky. Je to dane krajinnymi parametrami. Uvediem priklad Presovsky singletrack - trail je to zjazdny na kazdom type bicykla s tym, ze su tam postavene aj mensie skoky a kazdy z nich sa da obist. Tym, ze povolenie bolo vydane len na isty rozsah uzemia, museli sme ho viest po hranici lesneho uzemia a je tam teda dost zakrut, aby sa neslo po spadnici ale hlavne po vrstevnici. Iny priklad je obnova Bratislavskeho singletracku, stareho polovnickeho chodnika(vdaka Laco)..je jednoduchsi a vedie po vrstevniciach a prejde ho s pasiou naozaj kazdy. Su to naozaj priklady ako sa da postavit/obnovit singletrack od jednoducheho po narocnejsi, s tym, ze stale je zachovana prejazdnost pre vsetkych od XC po FR..

Naozaj by som bol rad ak by sme sa ludia co maju o SloMBu zajuem stretli, rozdelili si pripadne ulohy, prehodnotili clenstvo a podorovatelstvo a nacrtli si plany do buducnosti.
31.01.2011 - 21:16:29
00
s posledneho mi vychadza ze slomba sice vznikla .. s nadsenim a s viziou raja na zemi .. ale bez realneho odhadu co robit. A teraz ked tu niekto krici ze co sa robi preco o niecom neviem .. tak slomba povie: ved zisti si co sa robi a daj to vediet kazdemu ;-] a potom ta berieme medzi seba. Tiez som volakedy zaplatil, ...
01.02.2011 - 06:58:55
00
keyboard_arrow_up