http://www.ridemonkey.com/forums/showthread.php?t=247955&p=3743621&viewfull=1#post3743621

... if your love your sport (whatever it is), get out and get involved.

ak vám to niečo hovorí.
16.01.2012 - 22:44:47
00
Nechcel som ale nedalo mi :-) Prepac mne osobne nic. V case, ked som studoval bola povinnym jazykom iba rustina :-) Na videu vidim iba nejakych rozkopavacov prirody. Podla stylu ktorym jazdia, usudzujem, ze presne tento styl asi nepreferuje vecsina cyklistickej verejnosti, alebo sa mylim ?
17.01.2012 - 18:17:29
00
Je chvalihodne postavit akekolvek sportovisko pre kohokolvek, ak je legalne. Ale toto nemala byt prioritna praca Slomby, aj ked bola.
17.01.2012 - 20:26:32
00
Len aby sa zase nazabudlo na tému slomba. ;)
02.02.2012 - 14:25:18
00
Ja si pod pojmom MTB predstavjem nieco ine ako drahy na skakanie ....nieco v style, nabalim si jedlo, vodu a vyrazim na vylet do hor. Prejdem niekolko desiatok km, spravim pekne zabery z prirody, zrelaxujem, pokocham sa vyhladmi a cestou mozem zobrat z hor par odpadkov, ktore tam zanechali pesi turisti ;-) aby som podakoval prirode za ten pekne straveny den v jej lone.
80% "mountain bikerov" su ludia, ktori si nemozu dovolit skakat, pretoze su zivitelia rodin, platcovia hypotek a to zatial zdravotne poistovne nedokazu suplovat.
Zdruzenie (alebo ina forma), ktora ma v nazve mountainbikova asociacia by mala podla mojho nazoru vyvijat take aktivity, ktore povedu k sirsim moznostiam vyuzivania horskych oblasti pre cyklistiku.

Takze pokial ja mam zakaz jazdit po turistickej znacke v nejakej chranenej oblasti, kde ale jazdi vozidlo miestnych horarov, ktori navyse prehliadaju to, ze po tazbe nie je upratane miesto tazby a zvaznica zostala rozdrbana harvesterom ci lkteckom, kde doslo k podvodu pri oznaceni kvality tazeneho dreva a jeho mnozstva, kde horarom ide viac o vlastne vrecko ako o zodpovednost k prirode nevidim dovod na existenciu akejsi "SLOMBY"
22.05.2012 - 05:16:34
00
... Takze pokial ja mam zakaz jazdit po turistickej znacke v nejakej chranenej oblasti, kde ale jazdi vozidlo miestnych horarov, ktori navyse prehliadaju to, ze po tazbe nie je upratane miesto tazby a zvaznica zostala rozdrbana harvesterom ci lkteckom, kde doslo k podvodu pri oznaceni kvality tazeneho dreva a jeho mnozstva, kde horarom ide viac o vlastne vrecko ako o zodpovednost k prirode nevidim dovod na existenciu akejsi "SLOMBY" ...


Problem je v tom, ze bez akejsi SLOMBY teda bez dostatocne viditelneho tlaku nemame sancu nieco dosiahnut. Takze bud treba zmenit SLOMBU alebo vytvorit novu. To prve je asi jednoduchsie.
Pisem to aj ked by som sa nemal do toho miesat - uz som pred volbami zverejnil svoj nazor, ze dochodcovia by nemali mat volebne pravo ... maje obcas dost zvratene ciele.
22.05.2012 - 05:56:32
00
angel1 s prvou časťou príspevku naprostý súhlas.

Druhá časť je omnoho zložitejšia. Ak chceš vybaviť cyklotrasu (C-čka v lese na lesných chodníkoch a zvážniciach) potrebuješ vybaviť množstvo povolení - lesy, životné prostredie ....
Potrebuješ súčinnosť ľudí v týchto organizáciách a potrebuješ s nimi vychádzať.
Mnohí z nich sú aj poľovníci, ktorí v podstate nikoho v lese nechcú.
Je paradoxné, že na ťažbu dreva a poľovanie asi takéto povolenia netreba, alebo sa vybavujú inak. (pozri napríklad diskusiu o Sihoti v Bratislave).
SLOMBA sa môže pohybovať len v rámci daných "pravidiel".
Keď si pozriem niektoré ohradené obory v Malých Karpatoch, tak to by sa mal podľa tvojej logiky zrušiť aj Zväz turistov.

("Pravidlá hry" by sa dali zmeniť zhora, ale to by museli byť v SLOMBE ľudia ako napríklad Fico... :lol: )
22.05.2012 - 09:27:26
00
tu kritiku som ani tak neadresoval Slombe, bolo to skor zufale konstatovanie este zufalejsieho stavu,, ktory tu pretrvava.
Je tu xy zdruzeni, spolkov, koalicii a vsetky sa brodia bahnom neumyselnych prekazok, ktore im kompetentni podhadzju. Je to na zaplakanie. Problemy ohladom znacenia a budovania cyklotras poznam :-(
22.05.2012 - 21:12:21
00
keyboard_arrow_up