a ona bola niekedy v prebudenom režime?
12.01.2012 - 08:37:24
00
I'm not lazy, I'm on energy saving mode. :-)
12.01.2012 - 08:41:35
00
Dijck pisal, ze Slomba je teraz v spiacom rezime.
:lol: Mozno zacnu casom vydavat aj samizdaty :D Otazkou ale je, ci sa este niekedy prebudi, alebo cakaju na princa na bielom koni aby ich zo spanku prebudil.
12.01.2012 - 08:52:57
00
a ona bola niekedy v prebudenom režime?

Bola. To nadsenie v zrode a hned v jej zaciatkoch bolo priam blaznive. A dopadlo to rozpravkovo sipkovo-ruzenkovo. Myslienka bola perfektna, zvolena cesta uz nie.
12.01.2012 - 11:17:47
00
- Som členom SLOMBy od jej vzniku, nosím posledné zelené SLOMBA tričko aj do práce a von a komukoľvek kto sa spýta, čo to na tom logu je napísané poviem čo to je. Ešte nikdy som sa nestretol s posmešnou alebo opovrhujúcou reakciou. Práve, že sa ľudia začali viacej vypytovať a boli milo prekvapení.
- Podieľal som sa na niekoľkých článkoch, ktoré pod hlavičkou SLOMBy vyšli na internete.
- Podiaľal som sa na rekonštrukcii a výstavbe trailu Cerová Dráha v Bratislavských Malých Karpatoch od úplne najprvšej brigády stále až doteraz. Tomu trailu sa venujú viacerí ľudia zo SLOMBy. Investoval som do toho SVOJ VLASTNÝ VOĽNÝ ČAS, nielen PO VÍKENDOCH, ale aj V TÝŽDNI PO PRÁCI, keď väčšina chrtov honí kilometre. To, že mnoho ľudí, ktorí nás stretli na traili počas kopania sa ani nepristavilo, ani zo slušnosti nepokecalo, aby dali najavo nejaký rešpekt, sympatiu, na to sme si už zvykli. O VLASTNÝCH peniazoch, ktoré sme do toho dali nebudem písať.

Teraz mi vy, čo sa obúvate do SLOMBy, povedzte:
1) či ste jej členmi
2) ale hlavne, čo ste VY OSOBNE SPRAVILI pre rozvoj mountain bikingu na Slovensku
3) na akých trailoch ste pracovali

Viacerí zo zapálených kritikov SLOMBy na čele s "laco"m ste podľa mňa jednoduchí, pohodlní lúzri, bez dostatku vnútorného odhodlania a motivácie začať meniť veci SVOJÍM VLASTNÝM PRIČINENÍM. To, ako si ceníte svoj vlastný čas a koníček dokazuje smutný fakt, že aby ste si na niekom vyhonili svoju zatrpknutosť, ste zapísali 7 strán threadu jalovými rečami, ktoré nikam nepovedú. Ale nezúfajte, dobrí internetoví kamaráti (krčmoví vás už zrejme opustili) vám určite dajú zapravdu!

Pekný večer, a veľa zdaru s vaším mountainbikingom.
Pavol Kianička, Žilina.
12.01.2012 - 19:05:48
00
Fluider, akym pravom urazas bikerov, ktori tu diskutuju ? Presne toto je Vas problem. Kto nekope cakanom, nestavia traily nieje biker a SLOMBISTA uz vobec nie. Toto si urcite prehnal. Daj mi odpoved na jednoduchu otazku. Pre koho je nejaka Cerova draha a co to vlastne je? Akemu okruhu bikerov sluzi ? Vidim, ze mas z niecim osobny problem, tak si ho prosim ta neventiluj tu. Ak chces tak diskutuj ale v medziach slusnost. Ta tvoja argumentacia a pouzity slovnik ta radia presne medzi zakaznikov IV. cenovej skupiny.
12.01.2012 - 20:30:48
00
tak cerovka je zrovna pre všetkých..
ale tiež nevidím hlavný význam takejto organizácie (ktorá mala potenciál) v rozhadzovaní lopatami.. nech si lopatujú a krompáčujú miestne organizácie bikerov (dajme tomu s prispením slomby) ako napr bajkom k tajchom, cerovku tiež vlastne rozbehol laco a jeho cykloeko.. velká celoslovenská organizácia nech rozhadzuje siete na úradoch, ministerstvách a robí kampaň.. a určite nie kampaň typu "v rozumnej miere môžme porušovať zákon a jazdiť si aj v tatrách.."
12.01.2012 - 20:46:29
00
Ja niekoho urážam? Prečítaj si predošlých 7 strán tohto threadu, aby si zistil, kto koho (prácu) uráža. Odpovedz na moje otázky. Povedz, čo si spravil za posledné 3 roky pre slovenský mountainbiking alebo aspoň pre svoje okolie, pre región kde bikuješ?
Keď nevieš pre koho je Cerová dráha a pre koho je, tak si nájdi a prečítaj články, ktoré sme o nej písali. Ale to sa ti evidentne nechce, pretože sa ti ignoroval už vtedy keď sa to robilo.

Ja teraz žijem v BA, ale chcel som začať robiť AMEN trail aj v okolí Žiliny. Aké myslíš, že boli reakcie tamojších bikerov keď som sa ich tu na to pýtal? Veľmi chladné. Sú spokojní so svojími lesnými cestami, ktoré spravila lesná technika, na ktorú tu všetci tak nadávate, alebo jazdi po turistických chodníkoch. Prečo by robili niečo navyše, keď súčasný stav im vyhovuje?

Môžete hodnotiť SLOMBu, aká je neaktívna, a či splnila svoje ciele ovšem ak vôbec viete aké mala ciele. Ale súdiť a urážať prácu iných môžte len tí, ktorí sami boli aktívny, z vlastnej iniciatívy.
A ak ste tak veľmi nespokojní s fungovaním SLOMBy, zanechajte svoje štúdium alebo svoj job a choďte ju riadiť VY OSOBNE full time, za peniaze.
12.01.2012 - 21:12:49
00
V tomto threade sa naplno ukazuje prečo sa mi fakt nechce vychovávať deti na Slovensku. Mentalita veľa obyvateľov je nastavená na to, aby tých, ktorí sa o niečo úprimne snažia, ťahali dole. Aby nebolo vidno, že oni samí nie sú schopní ani vlastnej aktivity.
12.01.2012 - 21:16:23
00
Chlapci SLOMBA je občianske združenie.
To znamená, že to nie je organizácia s pevnou štruktúrou (myslím pod tým: predseda, sekretárka, tajomník atď) ale v podstate voľné združenie občanov - bikerov.
Pri pevnej štruktúre v Čechách sme videli ako to dopadlo.
Ja som sa stretol prvý krát z chalanmi zo Slomby pri budovaní Cerovky.
V súčastnosti od konca minulého roku som vstúpil do SLOMBY tu v Bratislave.
Viem sa vyjadriť len k Bratislavskej časti. To, že sa nepíše nič nové na fóre neznamená, že sa nič nerobí.
Ja som do SLOMBY vstúpil, aby bolo čím pokryť plánované cyklotrasy na Devínskej Kobyle.

Ale nik si môže predstavovať že pôjdem z Devínskej Novej Vsi riešiť cyklotrasy, singláče, zjazdové trate v okolí Košíc, v okolí Spišskej a podobne. To sa musí riešiť na miestnej úrovni. Môžme dať akurát know-how ako to riešime u nás.

Chceli ste, aby sa vyjadril niekto zo SLOMBY a keď to fluider urobil tak ste ho "sprdli". Keby nič nerobil, tak by sa doňho nik nenavážal.
Z celých predošlých 6-tich strán príspevkov tejto témy bol zmysluplný tak akurát príspevok ravera na 5-tej strane.

Súhlasím, že propozície na stránke www.slomba.sk chýbajú a mali by tam byť.
12.01.2012 - 21:23:31
00
inak z tých 7 kydacích strán sa až na 4 povedalo o čo ide.. to len tolko ku kydaniu a čítaniu :P
12.01.2012 - 22:00:43
00
Ja niekoho urážam? Prečítaj si predošlých 7 strán tohto threadu, aby si zistil, kto koho (prácu) uráža. Odpovedz na moje otázky. Povedz, čo si spravil za posledné 3 roky pre slovenský mountainbiking alebo aspoň pre svoje okolie, pre región kde bikuješ?
Keď nevieš pre koho je Cerová dráha a pre koho je, tak si nájdi a prečítaj články, ktoré sme o nej písali. Ale to sa ti evidentne nechce, pretože sa ti ignoroval už vtedy keď sa to robilo.

Zbytocne prskas. Necital som tu, aby niekto z diskutujucich niekoho urazal a uz vobec som necital, zeby tu niekto znevazoval nieciju pracu. Evidentne nechapes podstatu tohto problemu. Nemam chut ti to vysvetlovat pretoze vsetko je tu napisane. Na tvoju otazku mam odpoved. Za partiou z klubu je stvorrocna organizacia Cyclo campu ( urceny pre vsetkych bikerov ) a s nim spojena propagacia regionu a tras ktore tu mame. Toto usilie vyvrcholilo minuly rok pri spolupraci so zastupcami obci na prepojeni jestvujucich cyklotras s inym regionom. A nech mi to vsetci prepacia, ze neviem co je Cerova draha. Kedze je AMENACKY prezentovana pre mna a dovolim si povedat aj pre ostanych bikerov - cykloturistov je to iba okrajova zalezitost. A narazka na tie deti je ozaj mimo, pretoze diskutujes aj s bikermi vo veku tvojich rodicov, takze trosku ucty a respektu by nezaskodilo.
12.01.2012 - 22:28:42
00
Problem je inde, takyto slombisti ako je fluider boli hned na zaciatku scestne nabulikani, ze kopat motykou nejaky singel je zmysel a podstata a ta najvacsia praca a pomoc cyklistom, kdezto vsetci ostatni si slombu predstavuju ako organizaciu majucu za sebou vsetkych cyklistov vyvijajucu lobby na najvyssej urovni
12.01.2012 - 22:34:43
00
root to pekne zhrnul. Ja som "chvilku" pisal taky obsirnejsi sloh a mozno si na zaklade neho dokazu clenovia SloMBY urobit predstavu, co niektoi ocakavame od organizacie, ktora ma reprezentovat MTB na Slovensku:

V Bratislave registrujem projekty Cerova draha + vyznacenie maratonskych okruhov Greenbiku a Stupavskeho maratonu, v Banskej Stiavnici registrujem projekt Bajkom k tajchom. Viem, ze je na Slovensku momentalne uz viacero trvalo vyznacenych trati maratonov, ale neviem, ktore vsetky su vyznacene ako oficialne cyklotrasy. Tolko k aktualnemu stavu o ktorom viem (nejak detailne to nesledujem). To, do akej miery ma na realizacii mne znamych projektov zasluhu vyslovene SloMBA ako organizacia neviem celkom posudit, ale myslim, ze v tychto pripadoch ani nebola potrebna jej intervencia, kedze si to v podstate vsetko zrezirovali a vybavili miestni bajkeri (v BA Laco, mar_tin atd., v BS base a jeho kamosi, na dalsich miestach Slovenska oraganizatori maratonov). To, ze sa niektori z bajkerov podielajucich sa na tychto projektoch cyklotras stali aj clenmi SloMBY nie je uplna nahoda - v case vzniku SloMBY rezonoval medzi nami este relativne cerstvy zakaz jazdy mimo lesnych ciest, a to bola asi aj hlavna motivacia vzniku SloMBY a zvysenej aktivity ohladom budovania a znacenia cyklotras. Takze SloMBA ako organizacia ma prostrednictvom svojich clenov urcity podiel na niektorych z tych projektov, ale to nie je velmi podstatne, kedze SloMBA nema byt o vykopovych pracach. Totiz budovanie/znacenie/udrzba trailov je cisto v kompetencii miestnych bajkerov (je jedno ci su clenmi SloMBY abo nie) s tym, ze tito bajkeri by mali aspon tusit, ze ak sa stretnu pri budovani trasy s nejakymi legislativnymi problemami, tak sa mozu obratit s prosbou o poradenstvo/pomoc prave na SloMBU. Z toho vyplyva aj poslanie SloMBY ako takej - pomoct poradenstvom a komunikaciou s kompetentnymi organmi, ktore maju vplyv na schvalenie projektov atd. Cize to, ze je ticho ohladom budovania/znacenia tras nie je az tak vinou SloMBY ako organizacie, ale toho, ze väcsine ludi asi aktualny stav vyhovuje a nemaju motivaciu ho menit. Ja patrim tiez medzi tych, ktorym momentalny stav vyhovuje, lebo v mojom okoli naozaj necitim potrebu budovat nove trasy a tie, po ktorych jazdim, aj bez problemov vycistim ked sa na nich nejaky ten konar/stromcek vyskytne a je v mojich silach ho odstranit. Ale je pravdou, ze ak by v roku 2007 po schvaleni novely zakona o lesoch zacala policia? (lesna straz?) tuto novelu aj realne uplatnovat v praxi a zacala by nas pokutovat, tak by som uz davno aj ja sam vyznacoval oficialne cyklotrasy v lesoch nad BA aj ked by som nebol clenom SloMBY. Cize asi tolko.

Tak a teraz dam trochu z druheho sudka. Z viacerych stran tu zaznelo, ze je SloMBA nejak ticho. A to "ticho" nebolo podla mna myslene tak, ze SloMBA nebuduje trasy ako to asi pochopil fluider. Vnimam to rovnako ako väcsina, teda ze SloMBA je ticho. Tichsie uz vlastne ani byt nemoze. Ak ma byt SloMBA oficialna organizacia reprezentujuca zaujmy MTB bajkerov na Slovensku, tak potom sa podla toho, kolko o SloMBE "pocut", mozeme s MTB bajkingom na Slovensku rovno rozlucit. :) Ako priklad uvediem, ze v Bratislave vznikla ledva pred rokom Cyklokoalicia (zlucenim viacero mensich zdruzeni), ktora zastresuje cyklodopravu v meste a o tej pocujem/citam velmi casto, lebo naozaj vyvija aktivity na vsetkych frontoch (povolenia na cyklotrasy, rokovania so zastupcami mesta o uzemnom plane, masirovanie verejnej mienky clankami v printovych mediach, bojovanie za zvysenie rozpoctovej polozky mesta pre cyklodopravu, organizovanie cyklojazd...). A prave o tomto ma byt aj SloMBA. SloMBA nema byt o tom, ze niekde traja bajkeri odhrabu lopatkami kusok svahu a oznacia ho ako cyklotrasu. Na to su tu tie miestne bajkerske partie. SloMBA ma byt "vykonna moc" resp. "hlas MTB bajkerov" a ma ovplyvnovat verejnu mienky, vyvijat tlak na politikov, pripomienkovat zakony, pozadovat slubenu zmenu lesneho zakona... (teraz uz je na tu zmenu aj tak neskoro). Cize mi nezostava ine, nez dat jednoznacne za pravdu väcsine, ze SloMBA "zmizla" z povrchu. Vlastne je otazkou je, ci niekedy vobec na povrchu bola, lebo ja som nikdy nezaregistroval ziadnu jej aktivitu v legislativnej oblasti a snahu o riesenie momentalnej nepriaznivej situacie co sa tyka zakonov. Napr. taky Jaroh spravil pre cyklodopravu pripomienkovanim zakona o cestnej premavke a spoluorganizovanim peticii tu na fore sam viac, ako cela SloMBA pre MTB cyklistiku dokopy (aspon tak to vnimam, lebo o tom, ze Jaroh nieco robil tu z fora viem, zatial co o tom, ze by nieco urobila SloMBA naozaj neviem). Pripominam, ze viem, ze sa clenovia SloMBY podielali na budovani a znaceni cyklotras, ale teraz pisem o legislative.

Chapem, ze casu ma dnes asi takmer kazdy malo a chod takejto organizacie ho vyzaduje vela, ale ked uz sa do toho niekto pustil, tak by mal vediet preco. Mam pocit, ze SloMBA vznikla "hura systemom" na sposob "Podme si zalozit organizaciu, je to cool. Postavime si nejaky trail a bude. Koncepcia a ciele? To je co?" Viem lahko sa mi kritizuje ked som neprispel svojim dielom, ale myslim, ze su to objektivne postrehy k veci (nesnazim sa utocit, len objektivne poukazat na to, ako to vyzera asi nielen z mojho pohladu). Ak to clenovia SloMBY myslia naozaj vazne, tak by nebolo odveci vidiet aspon na stvrtrocnej baze na titulkach vsetkych hlavnych cykloserverov a na titulkach tlacenych cyklocasopisov (raz rocne aj v nejakom mienkotvornom denniku typu SME, HN, Pravda) nejaku pripominaciu kampan/aktivitu v podobe clankov typu "Sme tu, tieto projekty su rozpracovane, toto planujeme, s tymito cyklozdruzeniami/klubmi spolupracujeme, toto sme dohodli so SZC, hladame dalsich dobrovolnikov, ponukame pomoc s legislativou pri budovani/znaceni tras..." Toto naozaj chyba a pritom prave na zaklade takychto viditelnych vysledkov by som sa aj ja pokojne stal clenom, aby som organizaciu podporil a aby mala silnejsiu vyjednavaciu poziciu pri rokovaniach so statnym aparatom. Lenze tadialto to nesmeruje ani nahodou a tak ani ja zatial vobec neuvazujem stat sa clenom. Btw. SZC je pokial viem (mozno sa mylim) jedina oficialna organizacia zastresujuca cyklistiku na Slovensku, ktora aj ziskava peniaze zo statneho rozpoctu na nase sportove odvetvie a pod SZC exituje aj MTB divizia. Inak povedane bez spoluprace SloMBY so SZC a miestnymi cyklozdruzeniami sa to nikdy nikam nepohne...

Temu som vycerpal, uz sem asi neprispejem. Ak som sa niekoho dotkol, tak sa ospravedlnujem (naozaj to nie je myslene ako utok). Kto to docital az sem, tomu gratulujem. :)


Naposledy upravil Jezus dňa 12.01.2012 - 23:43:49, celkovo upravené 1 krát.

12.01.2012 - 23:38:44
00
no do.... ,toto citat nebudem , bo zaspim v polke:P
root:tak nejak som si to na zaciatku predstavoval tiez :)
drocik uz veru co to porobil pre slovenský mountainbiking ;)
12.01.2012 - 23:40:21
00
keyboard_arrow_up