Ahojte,

mám asi rok starý bajk, prvykrát hydraulické brzdy (Avid juicy 3). Posledné týždne som zbadal problém, ktorý z kopca naháňa strach. Za bežných podmienok dokážem stlačiť páčku oboch bŕzd asi tak do polovice jej možnej dráhy, čo mi akurat vyhovuje. Všetko je ok, kým nepríde trôšku divokejší terén. Vtedy mi občas predná brzda stratí tlak a padarí sa mi páčku stlačiť nadoraz, s oveľa slabším brzdným účinkom. Zatiaľ nemám žiadne skúsenosti tak sa v tom radšej nehrabem.

Nemám pocit, že by odniekiaľ vytekala kvapalina. Na rovnej trati sa mi to totiž nestalo nikdy. Vždy len keď viac trasie bicyklom. Pred rokom sa mi podarilo omylom postláčať brzdu bez vloženého kolesa a takmer úpelne vypadol piest. Dal som to radšej do servisu spravili to ale od vtedy sú problémy. Istým časom som mal bajk na balkóne (lebo intrák) a vždy keď som ho prenášal dnu na zadnom kolese tak nachvíľu brzda stratila tlak (opäť predná) a keď bol v horizontálnem polohe tak sa to opäť natlakovalo po pár stlačeniach páčky.

Neviete niekto poradiť v čom môže byť problém?

thnx
04.08.2009 - 12:23:47
00
Daj brzdu nanovo naplniť do servisu, ak je problém odkedy si to tam nehal, tak ju skúsdať do nejakého iného. Proste brzda je zavdzušnená, niektoré bývaju už od výroby.
04.08.2009 - 12:31:35
00
keyboard_arrow_up