nemá, ale má alebo v minulosti mal výrazne nižšie ten horný háčik ... napr bezdušový michelin s toho pomaly nechcel von keď som chcel plášť vyhodiť :)
23.09.2015 - 13:48:40
00
A už sa mi ho podarilo 2-3x podfúknuť pri bočnom náraze, napr. pri rýchlejšom vychádzaní z koľaje + nižšie tlaky.
23.09.2015 - 13:50:04
00
Dano5 http://www.tune.de/tunepedia/tune/notubes-ztr-crest verzus http://www.tune.de/tunepedia/tune/tsr-22 !!!!
Tune "zakladateľ bezdušových riešení" ???
23.09.2015 - 13:56:23
00
áno,z háčikom je to lepšie,ale napr. zakladateľ bezdušových riešení na bike NoTubes háčik nemá a jazdí sa celé roky:

NoTubes isto nie je zakladatel bezdusovych riesenie, kedze minimalne tu dlhe roky existuje Mavic a jeho UST (ja sam ho jazdim vyse 11 rokov a to vtedy uz davno existovalo), ale co sa tyka jazdenia cele roky, na nizkych tlakoch ani hacik a UST nic neriesi, DH jazdcom sa to bezne vyzuvalo, tak jazdili radsej s dusami. Alebo pripadne kombinacia bezdusak + dusa.
23.09.2015 - 14:53:42
00
inými slovami všetko je len marketing a móda? :)
23.09.2015 - 15:08:30
00
No postreh z mojej strany je že hačik nehačik ja by som to skusil na ten rafik čo to tu dal 666biker a poviem aj prečo. - 2 strany do zadu tu pendlovalo video ako miesto pásky dáaval dušu ktorú potom rozrezal. Niečo podobne je aj Kit kde miesto pásky dávaš akože polovičnu dušu s ventilom. Myslíte že tam ešte ten háčik aj má účinnosť? Prd myslím že nie. :) Mám disky WTB 19 i speed ktoré sú s trochu malým háčikom. Na prednom kolese mam gumu s kitu a drží perfektne. Samozrejme okrem nejakeho spušťania. Je pravda že nie som agresívny jazdec a fukam to na 2-2,2 bar. V zadu mam pasku a tiež to isté. A teraz , išiel som dať mlieko na zadnom kolese a ahaho po sfuknuti plašťa sa mi plašt skoro celý vyzul - to znamená že vôbec nedržal v pätkách. No a samozrejme už som po doliati mlieka letel na pumpu fukať. :( Ja si myslím že pri tých slabých tlakoch to ani nedrží v tých pätkách a možno je to aj tým že sú úzke disky. Zatial to neriešim.
Takže aby sim to zhrnul. 666biker už keď maš kupene tie disky kludne to na to obuj a budeš referovať. Budeme mať aspoň ďalšie poznatky. :D
23.09.2015 - 15:21:22
00
referovat uz mozem aj teraz, bezduse na tych rafoch uz jazdim vyse roka :) vpredu tlak 1,9-2bar a vzadu tak 2,2bar max. (HTcko). Sem tam sa mi stalo, ze mi podfuklo koleso ked sa mi podarilo na koren nejak blbo nabehnut, ale plaste drzali stale na rafe a nebol problem s nicim zatial. kvoli sirke pasky som sa pytal len preto, lebo zatial som pouzival pasku NoTubes 21mm, a niekde som tu raz cital, ze zvykol niekto dat aj 25mm na podobne siroky rafik. pri 21mm paske, mam pocit, ze patky plasta tlacia okraje tej pasky smerom do toho zlabu v rafiku a sem tam sa mi stalo, ze po okrajoch az tak super ta paska vsade nedrzala, tak neviem, ci by 25mm paska bola lepsia. Zasahovala by uz zrejme nie len na cele dno rafika ale zrejme trochu uz aj na boky (pätky) rafika, a neviem ci by to bolo lepsie alebo horsie pre kvalitu drzania pasky v rafiku...daval niekto 25mm pasku na 18mm rafik (23mm vonkajsia sirka)?
23.09.2015 - 15:58:50
00
zle som napísal-NoTubes nie je prvý v bezdušových riešeniach typu UST,ale tzv. TL Ready systému,aspoň som to tak zaregistroval,keď som sa začal zaujímať o bezdušové jazdenie,ráfiky Arch,Arch EX,Flow EX boli v kurze-teraz ich trochu predbehlo WTB ...
k tej šírke pásky,WTB na 19 mm ráfik radí 24 mm pásku,na 18 mm bude tiež v pohode-nevadí,že vyplní celý profil ráfiku,skôr je to výhoda:
http://mihalko.eu/wtb-paska-do-rafika-wtb-tcs-24mm-x-11m-i19
23.09.2015 - 16:27:28
00
inými slovami všetko je len marketing a móda? :)

Priznam sa, nepochopil som, ale ak mas na mysli riesenie NoTube, tak to naopak prispelo k masovemu rozsireniu a odlahceniu bezdusakov, resp. tym, ze to odlahcili sa to rozsirilo, predtym s tym bol problem. Jak vaha, tak prevedenie.

Aby ale moj prispevok mal aj pridanu hodnotu, zatial konstatujem , ze WTB i23 KOM , ktore su UST cerrtified, ale pouzivaju pasku, vyzeraju byt v pohode a zatial som spokojny. Predosle jazdene Mavic, ktore su UST bez pasky, su realne 100g na obvode tazsie a uzsie. Zadny sa trosku rozcentroval po tazkom zvaznicovom zjazde na UA, ale este som nekontroloval, ako dopadol celkovo. Zatial som s nim spokojny :)
23.09.2015 - 16:30:09
00
zle som napísal-NoTubes nie je prvý v bezdušových riešeniach typu UST,ale tzv. TL Ready systému

Aj som si hovoril, ci si to tak nemyslel , lebo zaciatok vety tak vyzeral. No, kazdopadne sa o rozvoj bezdusakov moriadne zasluzili , UST uz boli na pokraji zahuby.
23.09.2015 - 16:31:36
00
Ano ja som daval 25mm pasku na 18mm vnutorna širka disky Bontrager. Už som to tu písal dávnejšie, keď som robil zaťovi kolesa. Cca 5 mesiacov dozadu? Môžem povedať že tak rýchlo som mal disky hotové že som bol na seba až hrdý. :rofl: :rofl: :rofl:
23.09.2015 - 16:32:12
00
inak nerozumiem prečo sa nerobia plne UST ráfky ... že radšej nepresadili jemne iný typ niplu
23.09.2015 - 16:34:03
00
Vsak Shimano robi. A aj Fulcrum. A aj Crank Brothers.
23.09.2015 - 23:21:00
00
Skoda ze Fulcrum nerobi aj nejaky model so sirsimi rafikmi. :(
23.09.2015 - 23:35:12
00
Mavic už robí aj zo širšími,tieto majú 23 mm,dodávajú sa komplet aj z plášťami-cena cca 815 Eur
http://www.kastar.cz/zapletena-kola-mavic-crossmax-xl-pro-disk-275quot-2016-wts---par-det-982-84-2-9-84.html
24.09.2015 - 06:56:28
00
keyboard_arrow_up