Jazdím cca. 10 rokov bezduše. Najprv origo tubellesy. Za dva roky pri nájazde cca. 15.000 km bez jediného problému (defektu a pod.) Po prejdení na TLR už mám problém - dolievanie tmelu. Defekt tak raz za dva roky pri ročnom nájazde cca. 8.000 km. Skúsil som aj tenkostenné gumy s tmelom. Presakovanie tmelu a časté dolievanie, ale čo je podstatné, vonkajšie poškodzovanie bočníc ma rýchlo presvedčilo, že to nie je správna voľba. Papieráky sú určené najmä na kratšie preteky ako napr. XC alebo do vrchu. Používať ich na MTB alebo celodenné výlety je vysoké riziko, že z ľahkej gumy nebudú výhody ale skôr problémy.
a to je to o čom hovorím, použiť sa dajú, ale prináša to samozrejme isté obmedzenia...
v Malých karpatoch sa nebojím povedať že racesport verzia môže byť kludne vhodná aj na celodenné výjazdy... na horala by som si ich asi nevzal...
za 500km / 3 mesiace som dolievať nemusel...nenajazdil som tento rok veru veľa ale časový úsek je dosť dlhý a tmel bol stále tekutý a vdostatočnom množstve..
ale za celý čas čo používam TLR schwalbe
plášte a teraz teda race sport plášte (to jest od roku 2012) som kôli tenkej bočnici musel dávať dušu do
kolesa len raz a to v kálnici kde som rezol 1cm dieru na bočnici... uznávam mať hrubšie plášte možno by som bočnicu neprerezal... ale na druhú stranu za tých pár rokov a x tisíc kilometrov to bol jediný problém ktorý som mal s papierovými plášťami