Hlavne,za sa vsetci stazuju,ze im pri ne TLR plastoch prepusta bocnica.To ako keby si dam do -10 tenke rukavice a budem pistat,ze mi je zima a budem sa ako kkt pytat co mam robit aby mi bolo teplejsie,namiesto toho aby som si kupil rukavice na zimu urcene.
Napriklad ja mam zatracovany cafefelatex v TLR rafiku s TLR plastom a po vikendovej kontrole po 4 mesiacoch je stale v tekutom stave.
17.01.2018 - 12:02:17
00
Neviem ako ostatni, ale pre mna je to skor o tom, ako zatesnim 555g 2,2" er29 RaceSpor aby som nemusel vozit o 100g tazsi ProTection, ak je to mozne. Alebo cez tvoju metaforu, ake tenke rukavice su vhodne do -10 ? Ak nenajdeme riesenie zmierim sa aj s ProTection ale najskor aj tak dojazrim co mam, a dam tam ine mlieko, nebudem skusat co mi nefungovalo znova.
17.01.2018 - 12:35:13
00
Treba do tých plášťov natlačiť PURpenu. :) Treba tie plášte dojazdiť s dušou a basta. Už tu bolo nie raz povedané, že robiť z niečoho niečo na čo to nie je určené je blbosť.
A možno aj do tých tenkých rukavíc na -10 by sa hodila purpena. :)
17.01.2018 - 12:53:00
05
Turbi Taketo veci sem nepis, lebo to niekto fakt urobi, obcas nas niekto neznaly moze aj brat vazne. :)
17.01.2018 - 13:05:37
00
Kenai Ja by som na tvojom mieste, ak ti ide tak velmi o 100g na koleso, pouvazoval trochu dopredu a naplanoval zhodit tie gramy z niecoho, co tmel pustat nebude ani po schudnuti. Napriklad rafy. Pokial vozis tie 511g Remerxy ako mas v profile, rezerva je velka a nemusi to byt az tak extra drahe. Dalej vyplet, pokial mas nestensovane spice, vymenou za stensovane neziskas len usporu hmotnosti, ale aj zvysis odolnost. Hlinikovymi niplami sa tiez daju ziskat pekne gramy. Plaste su az posledna moznost. Na gramarenie sa treba divat komplexne.
17.01.2018 - 13:21:34
01
@Turbi to dobre napisal. Z hovna bič neupletieš. A ak upletieš, nezaplieskaš. A ak zaplieskaš, tak len seba. Ale niektori si to aj tak musia vyskusat. :-D
17.01.2018 - 13:23:28
08
jachmel ja mám na nich najazdené málo, kolega má na nich bezdušovo zopár tisíc km :) aj schwalbe RORO v tej najlahšej variante nieje úplný ideál na bezduše a na tom mám najazdených tiež niekolko tisíc km...

fungovať to funguje :) a verzia race sport nemá problém ani s netesnením ani so zalepením prípadnej diery... celý problém spočíva v naozaj papierových bočniciach ktoré ľahko prerežeš... :)
17.01.2018 - 13:29:44
01
Jazdím cca. 10 rokov bezduše. Najprv origo tubellesy. Za dva roky pri nájazde cca. 15.000 km bez jediného problému (defektu a pod.) Po prejdení na TLR už mám problém - dolievanie tmelu. Defekt tak raz za dva roky pri ročnom nájazde cca. 8.000 km. Skúsil som aj tenkostenné gumy s tmelom. Presakovanie tmelu a časté dolievanie, ale čo je podstatné, vonkajšie poškodzovanie bočníc ma rýchlo presvedčilo, že to nie je správna voľba. Papieráky sú určené najmä na kratšie preteky ako napr. XC alebo do vrchu. Používať ich na MTB alebo celodenné výlety je vysoké riziko, že z ľahkej gumy nebudú výhody ale skôr problémy.
17.01.2018 - 13:44:30
02
jachmel S tym gramarenim mas samozrejme pravdu, ale treba si uvedomit , ze tym ze plaste maju z komponentov kolesa aj najvaciu obvodovu rychlost pri rotacii, tak 100g usetrenych na spicoch a naboji je uplne inych ako 100g usetrenych na plasti alebo rafiku. (nie som gramar, vozim kilove plaste).
17.01.2018 - 13:48:25
01
GaliPet napísal:
Jazdím cca. 10 rokov bezduše. Najprv origo tubellesy. Za dva roky pri nájazde cca. 15.000 km bez jediného problému (defektu a pod.) Po prejdení na TLR už mám problém - dolievanie tmelu. Defekt tak raz za dva roky pri ročnom nájazde cca. 8.000 km. Skúsil som aj tenkostenné gumy s tmelom. Presakovanie tmelu a časté dolievanie, ale čo je podstatné, vonkajšie poškodzovanie bočníc ma rýchlo presvedčilo, že to nie je správna voľba. Papieráky sú určené najmä na kratšie preteky ako napr. XC alebo do vrchu. Používať ich na MTB alebo celodenné výlety je vysoké riziko, že z ľahkej gumy nebudú výhody ale skôr problémy.

a to je to o čom hovorím, použiť sa dajú, ale prináša to samozrejme isté obmedzenia...

v Malých karpatoch sa nebojím povedať že racesport verzia môže byť kludne vhodná aj na celodenné výjazdy... na horala by som si ich asi nevzal...

za 500km / 3 mesiace som dolievať nemusel...nenajazdil som tento rok veru veľa ale časový úsek je dosť dlhý a tmel bol stále tekutý a vdostatočnom množstve..

ale za celý čas čo používam TLR schwalbe plášte a teraz teda race sport plášte (to jest od roku 2012) som kôli tenkej bočnici musel dávať dušu do kolesa len raz a to v kálnici kde som rezol 1cm dieru na bočnici... uznávam mať hrubšie plášte možno by som bočnicu neprerezal... ale na druhú stranu za tých pár rokov a x tisíc kilometrov to bol jediný problém ktorý som mal s papierovými plášťami :)
17.01.2018 - 13:59:27
01
Kenai Ja by som na tvojom mieste, ak ti ide tak velmi o 100g na koleso, pouvazoval trochu dopredu a naplanoval zhodit tie gramy z niecoho, co tmel pustat nebude ani po schudnuti. Napriklad rafy. Pokial vozis tie 511g Remerxy ako mas v profile, rezerva je velka a nemusi to byt az tak extra drahe. Dalej vyplet, pokial mas nestensovane spice, vymenou za stensovane neziskas len usporu hmotnosti, ale aj zvysis odolnost. Hlinikovymi niplami sa tiez daju ziskat pekne gramy. Plaste su az posledna moznost. Na gramarenie sa treba divat komplexne.

Mas uplnu pravdu, ale vsetko ma svoj cas, az tie kolesa vezmu za svoje, vymenim ich za lahsie. Ja mam taku zasadu, ze menim len opotrebene, neopravitelne diely.
17.01.2018 - 13:59:27
01
Objednal som tento http://www.joes-no-flats.com/Products/626/Joe%27s-Eco-Sealant som zvedavy na to Prevents air leaks from thin side walls. co o nom tvrdi vyrobca. Nalejem to po vyschnuti toho No Tubes a dam vediet ako to dopadlo.
17.01.2018 - 19:28:09
00
Kenai ty si expert. pytas si radu, dostanes odpoved aby si kupil Elite Racers a ty kupis Eco . este som na ten Eco nepocul od nikoho chvalu. vraj nelepi, niekto tu spominal ze pri defekte mu vsetok Eco vysical cez dieru von.
17.01.2018 - 20:02:57
02
Kenai .... pripajam sa k Bade-ovi ..... Eco nieje dobry tmel..... ked Joes tak jedine Super Sealant alebo Elite Racers ..... zmen tu objednavku ak sa da...... na ECO vzdy kazdy nadaval..... ja pouzivam Super Sealant 3 roky a za mna super.... pravda je ze pouzivam tazke plaste (800 g +) a nikdy najmensi problem ze by vyschol alebo nezatesnil....
17.01.2018 - 20:08:24
02
Každý nenadával. Používam ECO bez problémov od mája, odvtedy som nemal defekt a neviem, čo by som mu mal vyčítať...
17.01.2018 - 20:38:32
02
keyboard_arrow_up