Zdravim,uvazujem nad kupou kolies CrossMax SLR 2008. Vie mi dakto k nim povedat to,ze ake to je,ked by som chcel pouzivat na ne standardne plaste,nie ust. Ci su tam dake problemy s nahadzovanim na raf a podobne(nemam skusenosti z bezdusovkami ziadne),ci sa da teoreticky pouzit normalny plast a nepouzit pri tom dusu a tak. Nerozhodujem sa kvoli tomu,ze su bezdusove,lebo na bezdusovych plastoch je pomerne slaby vyber,cena tiez vyssia a aj vaha je pomerne velka. Ako je to u takychto kolies so servisom,ked napr. znicim raf(dostupnost nahradnych dielov). Dik za seriozne prispevky.
netreba mat NoTubes raf.. na SLRkach to zarucene ide nahodit.. zalezi to skor od plasta.. ci neprefukuju boky pripadne ci dobre sadne patka a dokaze sa tmelom utesnit.. a este aj to je od kusu, kamos zo 4 RR len 3 dokazal nahodit (na SLRka, jeden fucal bokmi prilis)
u teba to ale bude skor ta patka, skus ju vycistit od stareho tmelu a nahodit znova..
alebo potom fakt to original UST, je to spolahlive, odolne aurat to bude viac vazit.. a naahadzuje sa to lahko, na SLRka by to prevazne malo ist aj malou pumpickou (pri novych plastoch)..
Co sa tyka galusiek tak tie Mavic som nasiel len skoda ze su cestne... a potom som nasiel na MTB galusky karbonove ale cena 489Eur/kus asi neee (Tufo to nie je)
Podla mna moj kamen urazu bol plast verzie SuperSonic je to ultralight verzia bezneho plasta, takze najblizsi experiment bude nie ultralight plast...
1. Dal som ho tam, lebo zliatinové galuskové ráfiky s výslovným označením "horské" podľa mňa ani nie sú. Tie čo dáva Tufo k tej XC sade kolies nie sú podľa mňa nejak super špeciál mimo normál, akurát s tým, že sú z karbónu, sú to 26"ky (a nie klasiky 700(28")), majú galuskový profil a možno sú o niečo málo širšie než cestné galuskové ráfiky (príklad: cestné sú klasika široké 20-21mm, tak tieto podľa mňa budú fakt, že max. 25mm široké). To však podľa mňa až takú rolu nehrá, lebo keď CX profíci bežne obúvajú na super úzke galuskové kolá terénne galusky široké bezmála 34mm, a ono to drží a vydrží tie preteky, o defektoch sa teraz nebavíme (aj keď CX nie je až tak "drsňácke" ako XC, ale rozhodne to zas nie je 100% trajektórie po hladkom, tvrdom povrchu (="asfalte"), ako ortodoxný road), tak si myslím, že či máš bežné cestné ráfiky a na to dáš tie XC n (kde n= {1,2,3}), alebo či máš tie originálky od Tufa, ktoré sa líšia len tým, že sú o nejaké 3-4 mm širšie a že sú z karbónu, tak to je podľa naprosto jedno. Tu by sa zišlo nech prípadne zasolí niečo JoKo (ktorý má prax s galuskami v teréne), Giro (ktorý má prax s galuskami obecne a snáď by aj vedel povedať niečo k veci páska vs. cement) a tak.
2. Ak rozlišuješ galuskové ráfiky na horské a cestné podľa priemeru (že 26" sú u Teba horské a 28" sú u Teba cestné) a na šírke v profile nezáleží, tak to je samozrejme iné, sme jasní a vybavení.
3. A vôbec, čo sa tu hádame, aj tak to nejaký dobroprajník za chvíľu označí za OT, a máme po probléme.
Ale zase si vezmi, že nejaký úchyl (ja ani ty nie, ale dáky by sa našiel ), by toto narvať vedel a ten pojazd na twenty-ninerovi potom, to musí byť RockNRoll jak... (robia to aj v šírke 45mm a Tufáče sú 49, tak to už sa málo líši... )
Ja vam do toho OT vstupim - ako uz tulen napisal, bavime sa tu o MTB galuskovych rafikoh (26") a Ty si sem dal odkaz na cestne galuskove rafiky (28") a to je to OT. Ak sem das odkaz na MTB galuskove rafiky, tak to ziadne OT nebude a bude to prinosom k teme, inak je to len balast ktory zneprehladnuje relevantne info...
Galuskove 26" MTB Alu rafky dela Gippieme, Geax, karbonovych je jeste vic, hlavni rozdil proti silnicnim je v prumeru ale hlavne v sirce MtB galuska ma cca 50mm, silnicni vetsinou do 23mm
Mám pocit Juro, že chceš len za každú cenu obhájiť to, čo si už písal a to bez ohľadu na fakt, že o 29" kolesách tu nikto okrem Teba nepíše. To už ani nehovorím, že okrem cestných 28" rafikov si sem už zamotal aj 29". Som zvedavý, koľkým takéto info pomôže... Podstatné je, že Kubad dal relevantné info.
Dnes som našiel bike stáť na poloplnom či poloprázdnom kolese. Dofúkol som ho nikde tŕň , džura ani stopa po tmele tak asi ok. Zatiaľ som velice spoko s notubes riešením.
za to ja jazdim tazke UST Schwalbe RacingRalph 714g a 688g ale drzia...
po vcerajsom prvom pojazde na UST som nejak necitil tu vahu na kolese (pribudlo okolo 300g) zatial... ale kujem plany na MTB galusky to bude uz snad konecne riesenie
co sa taky toho rafiku tak nieco podobne mam aj vyhliadnute len vie mi niekto doporucit nejaky 24-28 dierovy naboj? Tie plaste su podla mna dost divne... na fotke nie je ani logo Schwalbe ale nieco cervene... a v katalogu na rok 2009 tiez nie je nic o galuskach...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
u teba to ale bude skor ta patka, skus ju vycistit od stareho tmelu a nahodit znova..
alebo potom fakt to original UST, je to spolahlive, odolne aurat to bude viac vazit.. a naahadzuje sa to lahko, na SLRka by to prevazne malo ist aj malou pumpickou (pri novych plastoch)..
viewtopic.php?f=2&t=18174
viewtopic.php?f=3&t=18509
viewtopic.php?f=2&t=18886
Podla mna moj kamen urazu bol plast verzie SuperSonic je to ultralight verzia bezneho plasta, takze najblizsi experiment bude nie ultralight plast...
2. Ak rozlišuješ galuskové ráfiky na horské a cestné podľa priemeru (že 26" sú u Teba horské a 28" sú u Teba cestné) a na šírke v profile nezáleží, tak to je samozrejme iné, sme jasní a vybavení.
3. A vôbec, čo sa tu hádame, aj tak to nejaký dobroprajník za chvíľu označí za OT, a máme po probléme.
Jezus, ty ontopic-ever-since,
(Niektori jazdia MTB aj 29", nielen 26", ze to prave Tebe treba pripominat...)
za to ja jazdim tazke UST Schwalbe RacingRalph 714g a 688g ale drzia...
po vcerajsom prvom pojazde na UST som nejak necitil tu vahu na kolese (pribudlo okolo 300g) zatial... ale kujem plany na MTB galusky to bude uz snad konecne riesenie
http://www.r2-bike.de/webshop/Laufrad/Felge/FRM-Felge-XMD-309-tubular::905.html
http://www.r2-bike.de/webshop/Reifen/Schwalbe-Reifen-Rocket-Ron-Evolution-21-tubular::991.html