Lokalizácia
Formulár sa odosiela
zdravim hosi, chcel by som sa vas spytat jednu vec
oplati sa viac kupit uz vypletene koleso, alebo si kupit spajle niple a rafik a dat si to zapliest so starymi nabojmi. a teda podla coho vybrat vhodny rafik a pletenie a niple? dik
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 13:34:03
00
Čau, napíš trochu viac - cenový limit, na aký bicykel to bude, v-brzdy/kotúčové, aké plášte, akú máš hmotnosť, preferovaná farba :) , dušové/bezdušové použitie...
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 13:40:16
00
jo, vobec mi to nenapadlo, sorry:)
cenovy limit... neviem ho udat, kedze nemam cenovy prehlad ale pocitam tak 100-120€. mám véčka, plaste budem kupovat nove s kolesami (chcel som continental RK, ale lakaju ma aj schwalbe kojak), dusove. rad by som, ak by boli cele cierne. vazim cca 65kg
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 13:43:42
00
Ak čisto na véčka, tak som za http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-zapletena-kola-mavic-crossride-ub-2011/3069 :)
V prípade že by si pridal pár desiatok eur, tak by sa dalo vymyslieť/nájsť aj niečo čo by bolo použiteľné neskôr aj s kotúčovými brzdami.
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 13:55:08
00
fiha, dost penazi... :) Tak ale su aj s nabojmi a vyzeraju peckovo. Kolesa stoja ako polka mojho biku a to doslova. :) Mal som si davat vacsi pozor pri kupe, nevadi. Mne stacia vecka, lebo jazdim po asfalte prevazne, gumicky mam tristopy od bbb, takze o brzdy sa nebojim. akurat ked som daval centrovat kolesa, tak som prisiel na tom, ze mam jednostenne rafky, zachvilu mam osmicku zase, Takze kupujem nove kolesa na dalsiu sezonu, chcem o tom vedet co najviac.
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:02:10
00
Semp, ale kolesa ti dost hodne vela urobia na bajku. Tam by som nesetril.
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:10:44
00
sak som ochotny tych 140 zaplatit :) cakal som nejaku podobnu palku a bicykel ma bavi tak to dam. Ak su naozaj fajn, dalsiu sezonu ich kupim.
// s kazetou by nemal byt problem, nie?
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:11:16
00
Ak hodne bajkujes, tak investicie ta neminu. To je staly kolotoc, lebo vzdy budes chciet nieco lepsie. A ked to ides kupovat buduci rok, neuvazoval si aj nad tym ze dosporist stovku a das sa na hydrauliku? To by stalo za to.
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:14:54
00
hodne, zacinam. toto je prvy rok co jazdim aktivne (alebo aspon sa snazim) zatial som najazdil cca 800km co nie je moc.Ale je otazne, ci sa mi kotuce oplatia na cestu, vies? takto mi stacia ahradny cartridge do spalkov za 10€ a sezonu mam pokoj. ale uvazoval som nad kotucmi, ale zdalo sa mi to ako vyhodene prachy trosku
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:18:05
00
Kolesá sú na prvý pohľad nenápadná súčiastka a to radi využívajú výrobcovia a miesto poriadnych kolies radšej fláknu na bike niečo nepodstatné, ale zato hodne viditeľné - typicky prehadzovačku. Myslím si, že výmenu súčasných kolies napr. za tie Crossridy pocítiš na jazdných vlastnostiach viac, ako keby si vymenil hoci aj rám za nejaký karbónový, nehovoriac už o bižutérii (prehadzovačky, kľuky atď.). Tie Crossridy sú slušný základ, ja som ich kupoval tohto roku aj na základe referencií od Lubíkovcov :), a zatiaľ na ne nemôžem povedať krivého slova - aj pri vyšších rýchlostiach zostávajú tiché (vďaka aero špiciam), držia lepšie, ako som vzhľadom na 20 špicový výplet čakal, ložiská sú priemyselné zapúzdrené (síce v náboji nejaké noname, ale fungujú dobre, v orechu ma milo prekvapilo ložisko SKF) a za tú cenu sú aj dosť ľahké. Len to potom nepokaz výberom pneumatík...
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:20:28
00
haffen: myslel si tieto? http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-zapletane-kolesa-fulcrum-red-power-sl-2012/4283
tak skuste dat nejaky navrh na kotuce, mozno ma prehovorite
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:25:02
00
ak Ti nevadí, že sa Ti na biku bude točiť o pol kila viac a za kotúčovky zaplatíš ďalšie €€€, kľudne do nich choď, Fulcrum robí dobré kolesá...
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:29:08
00
Tak pre Crossridy som sa rozhodol aj ja tiež na základe referencií od Lubika :) a zatial som spokojný ;)
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:29:21
00
Buď fulcrum red metal 5 ak budú dostupné, alebo mavic crossride vo verzii pre kotúčovky. Red power SL sú pomerne drahé a horšie ako red metal 5.

A brzdy - to sa do 100€ zmestíš, pozri lacné shimano http://www.suncycle.sk/sk/katalog/diely-mtb/mtb-brzdy-kotucove/30
http://www.bicycles.sk/shop/komponenty/brzdy/?&page=1
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:30:45
00
Vidis, mi to vypadlo ze chodis hlavne po cestach. A pritom si to tusim pisal na pc-cku.
Ja co som mal stare kolesa a presiel som na Red metal 5, tak to je ako nebe a dudy. Hlavne je dobre zainvestovat do dvojkomorovych, ci ako sa im nadava. Je to pevnejsie.
Zobraziť komentár 30.08.2012 - 14:30:51
00
keyboard_arrow_up