Chcel by som poprosiť o pomoc. Do sedla som ešte nikdy neinvestoval, pred mojim Giantom som mal starú demu a tam som takéto veci neriešil (musel som vrážať peniaze do iných vecí, ktoré odchádzali). Keď som si kúpil Giant Rincon, tak to bolo niečo o 100 levelov vyššie, nabehol som na ňom myslím, že slušnú dávku kilometrov, no začali ma už štvať aj detajli ako sedlo. Sedlo je mäkké, originál a úplne pohodlné. Ale po dlhšom čase strávenom pedálovaním a pri väčších diaľkach ma strašne bolí kostrč. Nejde mi to do hlavy, pretože je skutočne komfortná a nič ma nebolí len tá kostrč po dlhšej diaľke (pri mne môj
bicykel v lete nemá veľa oddychu). Začal som uvažovať nad výmenou sedla. Kúpil som si jedno longus
sedlo rekreačné za 8,30 ktoré je všeobecne známe a predavač mi poradil, že to sedlo by mi mohlo sadnúť. Nestalo sa tak a bolelo ma všetko možné
Tak som ho vrátil, no môj problém zostáva nedoriešený. Specialized predáva príliš drahé sedlá a navyše dať 55 eur za sedlo a 30 za gate sa mi veľmi neoplatí. Chcel by som investovať tak 30 eur, nechcem cyklistické gate, pretože na
bicykli chodím kadekoľvek a chcem bicyklovať v obyčajných kraťasoch. Sú tie cyklistické gate nutné na tie mtb sedlá? Ak hej, môj problém by mali vyriešiť aj nejaké rekreačné prípadne gélové sedlá? To by bolo u mňa asi vhodnejšie. Jazdím len asfalt na horskom bicykli (pri tých našich slovenských cestách je aj asfalt miestami poriadny terén
).
Čo ma však odrádza je, že nikde si sedlo neodskúšam, iba u Specialized a tam sedlo po 55 eur nie je. Nikto mi sedlo v inom obchode nepožičia, takže nemám vôbec zaručené, že mi sadne? Oplatí sa mi do toho investovať? Obávam sa, že vyskúšam 10 sediel, miniem 300 eur a nakoniec ajtak skončím pri originály