Zdravím,
viem, že podobná téma existuje no príspevky v nej sú staré už aj niekoľko rokov a preto veľa informácií nemusí byť aktuálnych.
Hľadám pohodlné sedlo, nakoľko mám s momentálnym veľký problém.
Prekúpil som Caynona Spectral 9.9 Lko a je tam pôvodná sedlovka, ktorá mi vôbec nevyhovuje. O bolesti kostí ani nepíšem, možno si veľa z Vás spraví názor, že som amatér, nemám odjazdené a odsedené, že mám zlú výšku sedla, nepoužívam dobre oblečenie a podobne. Hlavný problém je neznesiteľná bolesť krížov pri 40 viac km a pri dlhých stupakoch. Druhý problém je už vyššie spomínaná bolesť sedlových kostí. Amatér síce som, ale na tejto mám najazdených niečo cez 800km, keďže som ho kupoval na konci Marca a počasie neprialo
. Hlavne viem porovnať so svojim hardom kupovaným minulého roku z exisportu, konkrétne Kross Level 4.0 na ktorom som
sedlo nechal pôvodné a bolo oveľaaaaaa pohodlnejšie aj pri výjazdoch 100km+. Na tom som nabehal 4000km minulého roku. Keď porovnám tieto sedlovky, je to nebo a zem.
Preto sa Vás chcem spýtať na názor a radu, ktoré sedlo na
mtb je viac pohodlnejšie a má dobrý ergonomický tvar pre 188cm a 88kg vážiaceho chlapa?
Ďakujem za každý názor!