pri kazdom brzdeni ti ju stacaju do vrtule, ved si len skus predstavit, ake obrovske sily a na akom malom priestor tam posobia, riesenim podla mna bude iba namontovanie kotucoviek na obe strany naboja a nejako to spravit tak, aby to nestacalo vidlu...mozno v buducnosti...

momentalne vsetkym nadsencom odporucam najprv kupit riadne pevnu vidlu nieco od Marzocchi alebo Manitou alebo FOXu, ziadne RSTshity a az potom rozmyslat nad tym ake hydrauliky zakupit....videl som co dokazu spravit
hayesi s RST Gilou takze tak...
19.08.2004 - 20:08:03
00
geroy s tym obojstrannym namontovanim by to bolo super ale keby ti ten brzdny ucinok nebrala vidla tak si riadne nabijes p..u. Pokial ide o tvoje odporucania znaciek vidiel plne s tebou suhlasim a pre tych co maju menej love (ako ja) odporucim Suntour
20.08.2004 - 17:06:24
00
Tie Hayesy HFX9 DH su spickove, diki moc uz som sa rozhodol, ale este predsa jedna vec!Tie Shitmana M525 maju dosticky s polymeru, ale M555 si mozes vybrat kov,alebo polymer.Tak musi tam byt nejaky rozdiel, ale nemam skusenost!
20.08.2004 - 20:59:35
00
...ja len, ze mam Shimano Deore XT M765 a brzdi to vcelku fajn...
20.08.2004 - 21:18:06
00
Giant MPH-3 hydraulic disc brakes

Co si myslite o tychto brzdach?

Dovod preco ja davam kotuc. brzdu dozadu?

Skus brzdit prednym vo vysokych rychlostiach na poprsanom betone? :))

Jasne, ale na co kotuc dozadu ked to uubrzdi aj vecko. To je sice pravda, aj ked sa brzdne vlastnosti na mokrych rafoch trosku menia, situacia sa ale celkom meni, ak za poprsani beton vymenis blatistu cestu, tam ti vecka vzadu moc nepomozu, za par minut su uplne zanesene blatom.

Odskusane na vlastnej skusenosti v jazde na jednom biku, ktory bol pred jazdou modry, a po jazde uplne hnedy, :))) vcetne mna.:)

Okrem toho, ak brzdis zadnou, nic ti nenaamaha vidlu. Prednu pouzivam len v kritickych situaciach, ked potrebujem riadne brzdit, az vtedy sa ti prenesia vaha dopredu a zadna straca dost zo svojho ucinku.
02.09.2004 - 01:16:21
00
Naj kotucky su Hayesy... ja ich mam v predu aj v zadu...
02.09.2004 - 12:58:00
00
Vie mi niekto poradit - potrebujem kupit brzdove dosticky pre hydraulicke kotucove brzdy CODA EXPERT.

Diky
09.09.2004 - 18:24:27
00
Ja mam mechanicke kotučovky hayes HMX-2 XC a su celkovo v pohode...keď sa Ti dobre zahreju tak brzdia uplne sper a su to najlepšie mechanické kotučovky... a su celkom cool, pokial zase nejazdíš nejake fakt brutalne veci...:)
09.09.2004 - 21:14:26
00
Co poradi mi niekto ako toje s tymi kotucmi od shimana? Myslim tie M525 maju dosticky s polymeru, ale M555 si mozes vybrat kov,alebo polymer. Tak ako to je? Zvazujem, lebo tie Hayesy HFX9 DH su spickove, ale je tam velky kotuc a co potom vidla! Tak teda ako? Zvazujem iba HFX9, M525, M555 a ak by bolo nieco v tej istej cenovej hladine tak prosim napiste! Dik moc.
21.09.2004 - 16:23:12
00
nazdar lidi, touto cestou by som chcel upriamit vasu pozornost...
na kotucky znacky ProMax Armor
je to americky velkovyrobca vsakovakych bicyklovych komponentov, akurat ze vyraba pre ostatne znacky, napriklad aj hayes...

takze dotycne brzdy promax armor su svojou stavbou skoro identicke s Hayesami, pouzivaju dokonca Hayesacke platnicky..a brzdny ucinok je porovnatelny za dvojtretinovu cenu, tieto brzdy som sice zatial u nas samostatne nevidel...viem ze ich akurat montuje cesky Ravo
23.09.2004 - 22:41:45
00
Trochu ta doplnim: cantilevery - klasicke vecka - mechanicke kotucovky - kvalitne vecka XT, XTR alebo klasicke vecka so specialnymi botkami+keramicke rafky - hydraulicke kotucovky - hayesi - XSIV - Magura Gustav M :-)))
02.10.2004 - 20:39:33
00
Ahojte bikery. Ja mam hydraolicke kotucovky Magura Luise XC, vpredu aj v zadu a som snimi spokojny. ale velmi sa mi pacia hydraolicke vecka od Magury, to je podla mna najlepsie riesenie na prednu vidlu. aj ja by som si dal ,len mam specificky ram od Cannodalu, len na disky. Caute bikery. Motyl.
03.10.2004 - 10:58:13
00
no co ja viem, nemyslim si ze vecka ci uz hydraulicke alebo normalne su dobry napad, jednak raz prejdes blatom alebo vodou a mas to svinstvo v botkach, dalsia vec, raz dostanes osmicku a mozes si tie veecka rovno rozopnut, alebo inak ti bude drhnut o raaf,

dalsia vec vela ludi tu argumentuje ze kotucovky ti znicia vidlu (respektive stocia ju do vrtule) to zase mozno povedat iba o lacnych vidlach typu Gila, alebo spodne rady vsetkych ostatnych znaciek...akonahle mas pevnejsiu vidlu tak to podla mna nie je problem

jedna z nevyhod kotucoviek spociva este v tom ze riadne dodrbavaju vyplet, ovolnuju ho a riadne ho namahaju , ja osobne menim tak dve-tri spice mesacne...
03.10.2004 - 12:12:20
00
no ja som sa medzitym rozhodol pre hydraulicke vecka od magury, vpredu vzadu a zatial pohoda. podla mna kotuce su bud dost drahe (kvalitna hydraulika napr hayes) a to je bezkonkurencna ucinnost brzdenia alebo su nekvalitne a kvalita nic-moc. minimalne podla mojho nazoru udrzba je dost narocna a nakladna, su na takom mieste ze sa daju lahko urvat a vtedy musi clovek kupovat cely novy set. tieto magury co mam su prakticky bezudrzbove, za 4 kila vymenis raz za rok-dva gumicky, ucinnost brzdenia omnoho lepsia ako pri mechanickych kotucovkach. co sa tyka bahna a vody, to sa ti moze dostat aj na kotuc a tam je to uz potom vacsi problem, aj ked uznavam ze je to menej pravdepodobne. keby som mal viac money a istotu ze tie brzdy neurvem a nebudem platit tazke peniaze za servis a vymenu, beriem kotucove hydrauliky. ale podla mna magura vecka maju najlepsi pomer cena/vykon, su velmi vdacne a kvalitne. ale este ich nemam zabehane, mam ten bike len dva dni ale urcite sem hodim dalsie dojmy ked skusim trocha strmsie klesania atd.
03.10.2004 - 13:07:28
00
Geroy, spominas, ze vecka su zle ked dostanes osmicku. To je pravda, ale ja som na zjazde zvlnil kotuc a to je este horsie. Takze tu laskavo nehovorte aki ste bombovi jazdci, ze Vam nestacia kvalitne a dobre nastavene vecka. Pokial nejazdite naozaj hranu, ale naozaj nadoraz, tak Vam tie vecka stacia. Samozrejme toto neplati pre frajerov.
03.10.2004 - 23:23:11
00
keyboard_arrow_up